30 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har jag inte gjort nånting :) Bara kollat på tv och ätit frukost i stort sett. Jag vaknade 10:30 och gick upp och en kvart senare vaknade Tuva. Hon är en liten jäkel på att sova på morgonen ;)

Nyss ringde dom från Barnens hus och sa att däcken som jag beställt har kommit så jag måste åka och hämta dom någon dag :) Så nu ska Tuvas racer bli fräsch! Just nu ligger hon och sover middag, hon har snart sovit i 2,5 timme så hon borde vakna snart..

Ikväll efter maten ska vi till Röste och uppvakta Hugo som fyller år.. Men nu är de bäst att jag stänger av datorn eftersom ja hör att de åskar ute! :S Jag gillar inte åska, fy!

Första smakprovet

I Tuva ♥, I

I söndags fick tösen smaka morotspuré för första gången!
Så här såg de ut












Tuva blir 4 månader på fredag (2 juli) så vi fuskade lite där men de gick så bra så :) Dom första små skedarna gick i men dom sista åkte ur, hihi.

27 juni 2010

I Vardagen ♥, I

Morgonen började med att en kille ringde på husvagnen så då var de bara upp och skynda sig att plocka ur allt ur den + städa ur den.. Och tur va de att vi gjorde de eftersom dom ville ha vagnen och tog med den direkt. Så nu är den äntligen såld, då är det bara att leta en större nu då! :)

Efter städningen av vagnen kom mamma så vi åkte ner till Bollnäs. Jag skulle på Dollarstore och Mobackes för att köpa lite blommor och klädnypor så jag kan hänga kläderna ute på tork å slippa torktumlaren. Som vanligt kom man hem med mer än vad man tänkt sig.. Lägger med bilder på blommorna och "krukorna" jag köpte. Blev även lite ramar till lekhörnan och lite smått å gott.

                              

                               

Dagen fortsätter i värmen, nu ska jag ut och hänga lite tvätt nu när jag har klädnypor ;) Synd bara på dom HEMSKA myggen ute!! Jag hatar dom, och dom älskar mig!!

Till middag idag blev det rostbiff, pommes och bea.

Hej då..

I Vardagen ♥, I


Ja då va husvagnen såld!

25 juni 2010 - Midsommarafton

I Vardagen ♥, I
Dagen har spenderats i Älmeskullen. Har ätit god mat och åkt å kikat i skogen igen, men som vanligt ingen björn! Till mat blev det potatisgratäng och till det hade Jennie pysslat ihop en god bricka med lite olika frukter och skinka, rostbiff mm. Var riktigt gott! Just nu sitter dom andra inne och jag ligger ute i husvagnen med Tuva så hon ska somna.. De verkar hon redan gjort så jag ska väl dra mig in till dom andra jag också.. Vi tog med oss husvagnen upp så vi kunde sova kvar här :)

De blev ett kort inlägg idag men bättre än ingenting kanske :) Fortsatt trevlig midsommar på er!

23 juni 2010

I Tuva ♥, I







22 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har jag haft lite städdag.. Efter vi bytt plats på gästrummet/datarummet med vårt sovrum så har det aldrig blivit i ordning i de nya gästrummet men nu har jag passat på att plocka där inne idag medans Tuva sovit lite middag. Jag blir tokig på att det är grejer och rammel överallt i huset! Tänk om man fick ha lite ordning för en gångs skull, å värre blir det väl sen när Tuva börjar krypa och gå :)

I lördags var vi till Ikea med Henrik och Nattis och köpte lite smågrejer till Tuva (som vanligt) blev lite haklappar, små matskålar och 2st hyllor (expedit) till Tuvas blivande lekhörna. Hade då för första gången barnvakt ett par timmar eftersom vi inte skulle få plats i bilen annars, mamma och pappa fick äran att ha Tuva dom timmarna vi var borta. Innan vi åkte hem passade vi även på att äta på Church Street Saloon, har aldrig ätit där innan och alla säger ju att det ska vara så bra mat där men varken jag eller Hans-ove blev speciellt imponerad av stället. Då gillar vi "kossan" i Bollnäs bättre..

På söndagen var vi ner en snabbis på Hans-oves jobb Bilcity för att kolla in nya Saab 9-5 som kommit, riktigt snygg bil faktiskt. Efter det åkte vi upp till Jennie och Tomas i Älmeskullen. Och för ovanlighetens skull åt vi pizza, känns som de blivit mycke de där så fort vi kommer upp på slutet men de är ju gott så :) Efter mat och efterrätt tog vi Jennies bil och åkte en sväng efter skogsvägarna för att kolla efter djur. Och tror vi slog rekord denna gång, vi såg 2 älgar och 2 möss. hehe. Det är även där vi kommer att spendera vår midsommarafton i år, drar upp husvagnen och sover kvar där. Men då kommer vi inte äta pizza iaf ;)

Har inget planerat nu för kvällen så den blir nog bara lugn framför tvn. Dagens middag blir omelett i ugnen och stekt parisare, gott gott!

18 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Idag skjusade jag mormor för att handla mitt på dagen, när vi kom tillbaka så gräddade hon våfflor åt mig. Älskar hennes våfflor! Sen fick jag skynda hem för att ge Tuva mat och sen blåsa ner till Bollnäs för att hämta upp Linda. Då åkte vi upp till Arbrå och hälsade på på jobbet. Längesen man träffade alla nu och dom tyckte Tuva blivit så stor sen dom såg henne sist.. Sen så har dom gjort om på jobbet så de kändes lite annorlunda att komma dit :)

Sitter här en snabbis nu och är propp mätt! Har just ätit Elfis goda ost & skinkpaj. Hon var snäll och tog med sig en paj åt mig medans dom åt varma mackor :) Nu ska jag ta och sätta på lite kaffe!

Stressig dag idag så jag måste varva ner lite..

Problem!

I Vardagen ♥, I
Vad gör man när sin frisör är mammaledig och inte vill gå till någon annan..?? :(

Haha, mitt stora problem just nu!

I drömmarnas land...

I Vardagen ♥, I
Sitter på ikeas hemsida nu och drömmer mig bort lite.. Vill så gärna göra om i våran hall, den är de enda rum vi inte gjort något åt i huset så jag tycker de börjar bli dags nu. Vill ha vita tapeter, vit hatthylla och ny spegel. Vill ha allt i vitt nu för tiden :) Byrån och klädskåpet i hallen är redan vitt så nu vill ja ändra resten också! (tapeterna i hallen är orange nu) Har hittat detta på ikea som jag vill ha:
                 
                  
Vill även ha spegeln "Utsira" Får se vad ekonomin kommande månad säger som mina önskningar går i uppfyllelse eller inte. Annars får jag väl börja spara och vänta helt enkelt men vänta är jag inte så bra på ;) Har även börjat smida planer på hur Tuvas blivande rum ska se ut när det är dags för det, hon får ha sin spjälsäng inne hos oss någon månad till. Jag tycker det är lämpligast så än så länge eftersom hon vaknar och vill ha nappen ibland.. Sen kommer jag göra en lekhörna i vardagsrummet åt henne.

(bilderna är tagna från ikea.se)

Nu sover Tuva middag ute i vagnen så jag har lite tid till annat, sitta här tex ;) Har just skickat mail till barnens hus och beställt 4 nya hjul till barnvagnen, ett krånglar och alla är så himla sliten så jag tycker de är lika bra att köpa alla 4 ny,de ser ju snyggast ut om alla är lika :) (har en emmaljunga city cross -07 som vi köpte begagnad på blocket)

16 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Morgonen började med att Tuva vaknade 10:00 och ville ha mat.. Efter blöjbyte och maten la vi oss i sängen igen och kollade på Rorri Racerbil på barnkanalen. Tuvas kommande intresse är ju liksom redan förbestämt sen länge, de har pappa Hans-ove bestämt så de är lika bra att de börjas i tid ;)

Igår var Tuva och jag ner till broder Tommy i Röste och hälsade på och blev bjuden på mat, gott! Kom hem strax före 20:00 så kvällen blev inte så lång. Men Tuva vägrade sova när jag la henne, det var lika natten före också hon bara låg och skrek när man la henne. Var tvungen att ta upp henne efter ett tag eftersom hon vägrade somna, fick sen ha lampan tänd en stund då vart hon lugn så jag kunde släcka lampan igen och då somnade hon snabbt som bara den :)

Idag ska vi ner på bvc kl 13:30 så jag återkommer med vikt och längd senare :)



Bvc besök 3 månader & 14 dagar:

Vikt: 7660 g Längd: 63,5 cm Huvudomfång: 42,2 cm

Ökning sen förra gången: 950 g, 3,9 cm på längden och huvudet 1,2 cm :)

Nästa besök blir 10 augusti, då är det även dags för läkarbesök och vaccinering nr 2!

15 juni 2010

I Tuva ♥, I



Så skönt att sova middag i mamma & pappas säng

Helgen 11-13 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Ja då var även denna helg över.. Veckorna bara springer iväg! Och det har hänt mer än vad jag trodde det skulle göra.

Fredag: Hans-ove var ledig så då dagen började med lillebrors skolavslutning på morgonen, fika hos Elfi direkt efter det sen hem och pygla på lite. Sen fortsatte vi hos Danne och Mia i Alfta på kvällen, trevligt hade vi där! Karlarna drack grogg och jag och Mia pratade mest bebissnack :) Dom har en liten Ellen på snart 1 år.

Lördag: Hade hoppats på att göra mest ingenting, bara ligga i sängen och slöa hela dagen men så blev det inte. Först kom mamma, pappa och Jens och en liten stund efter det kom även Tommy, Lisa, Emil, Nova och Hugo så då blev det fika. Tuva låg och sov middag när alla kom men som tur var så vaknade hon medans dom va kvar så hon fick träffa sina kusiner lite :) Kvällen blev hos Elfi. Grillade fläskfilé och så gjorde jag hasselbackspotatis till, mums! Efter maten blev det film, vi bjöd även ner Janne så han åt och kollade filmen med oss. Det blev en sen kväll, kom nog hem strax efter 01:00

Söndag: Idag fick jag dagen jag velat ha igår :) Har inte gjort mycket alls idag, kollat på barnprogram med Tuva och mest legat och myst i sängen. Till middag blev det pizza och till efterrätt vattenmelon :) Medans jag sitter här i sängen med Tuvan i knät och skriver så håller Hans-ove på att byta antennkabel till tvn i sovrummet, vi har inte haft någon bild tidigare så kabeln va tvungen att bytas.

Veckan som kommer så har vi mammor från föräldragruppen bestämt att träffas nere på öppna förskolan imorgon måndag. Får se om jag orkar, känner inte för det just nu. Tisdag morgon åker Hans-ove på kurs och blir borta över natten så då får jag och Tuva klara oss själva. Ska även ner till Röste och hälsa på Tommy på tisdag och på onsdag ska vi på bvc annars är kalendern tom än så länge vad jag vet :)

Nu ska vi strax bada Tuva och ta en varsinn dusch sen krypa ner i sängen. Kanske kolla på en film om vi orkar..

10 juni 2010

I Vardagen ♥, I

Dagen igår började med att Linda kom förbi och hälsade på, va så kul att träffa henne igen! Vi har inte träffas sen jag blev sjukskriven i mitten av februari.. Sen på eftermiddagen kom Linn & Lea till oss så vi tog os en promenad i värmen, gick runt byn och gick även in till Johanna en sväng och blev pratandes där ett tag innan vi gick tillbaka hem till oss igen.

Sen fortsatte dagen med att vi åkte up till Edsbyn och åt hamburgare. Sen åkte vi till Jennie och Tomas och blev kvar där ett par timmar. Åkte lite omvägar hem därifrån ifall vi skulle se nå djur så vi kom hem runt 12.. Men som vanligt så såg vi inte nå.

Har just kommit från Alfta nu, har varit och kollat på lillebror Jens skolavslutning. Lillen blir så stor, slutade 9an nu!

Inget planerat för helgen heller så hoppas den blir lugn :) Men nu ska vi fika..

Älskade barn..

I Tuva ♥, I



3 månader ♥



3 veckor ♥



Första badet, 1,5 vecka ♥



2 dagar ♥



Magen v.39 (38+2) 5 dagar innan förlossningen ♥

Tuva föddes 2 mars i v.39+0 genom en ganska snabb och enkel förlossning.

Värkarna började regelbundet måndagen 1:a mars vid ca 18:30. Ringer in till förlossningen 22:44 då värkarna kommer tätare och tätare, dom ber oss komma in pga det dåliga väglaget. Jag tar en dusch och Hans-ove packar in barnstol och BB väskan i bilen. Åker mot förlossningen 23:30 och är framme 00:40 i Gävle. Läggs först på CTG och undersöks, är öppen 5 cm. Flyttas till ett förlossningsrum och läkare kommer för att lägga EDA. Han sticker och sticker men hittar inte rätt mellan koterna, läkarens telefon ringer och går i väg ett par minuter. Kommer tillbaka och säger att han måste iväg på något akut. Efter ett tag dyker en annan läkare upp och även han försöker hitta in mellan koterna men han misslyckas också och gör bedömningen att det är för riskabelt att fortsätta så jag fick klara mig med bara lustgasen. Känner också att jag bli kissnödig men kan inte kissa så barnmorskan sätter in en kateter och det gör fruktansvärt ont så jag får lite akupunktur. Efter de kommer värkarna allt tätare och barnmorskan ber mig att inte krysta eftersom hon undersökt mig en stund tidigare och var då öppen 6 cm. Eftersom jag känner krystreflexer så ber jag henne kolla igen och då är jag öppen 10 cm och får äntligen börja krysta! Efter detta kom Tuva äntligen ut 03:56 och var 50 cm lång och vägde 4004 g :) En riktigt liten guldklimp!

Jag har inte skrivit någon förlossningsberättelse tidigare så nu kom en kort version :) Har tyvärr ingen tidsuppfattning inne på förlossningen om vilka klockslag allt hände.. Vi hann bara vara inne på förlossningen ca 3 timmar innan hon kom ut, älskade barn ♥

7 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Morgonen började med att Hans-oves klocka ringde 6:20 som vanligt och han klev upp och åkte till jobbet medans Tuva och jag sov vidare. Vid 8:30 vaknade hon och ville ha mat. Efter hon ätit så passar även jag på att äta lite, medans jag äter sitter Tuva och bara kliar sig i ögonen som hon brukar göra när hon är trött så bara jag ätit klart så lägger jag henne i sängen igen. Hinner knappt lägga ner henne innan hon somnat igen :) Jag kan ju självklart inte låta bli så jag lägger mig jag också och slumrar till i nästan 2h innan mamma ringer och väcker mig och säger att hon är på väg för att hälsa på. Så då var det bara kliva upp och klä på sig men Tuva sov vidare hon.

Efter mamma varit här ett tag så bestämmer vi oss för att åka ner på stan en sväng. (igen) Vi började på Däckteam hos Henrik så han tvättade bilen åt mig innan vi åkte ner på stan. Jag skulle ha täcke, kudde och påslakan till Tuvas spjälsäng. Hon har bara haft storleken till vagn/vagga fram tills nu. Som tur var hade Torgboden de jag behövde så vi slapp åka till Barnens Hus. Sen innan vi åkte hem igen va jag tvungen att måndags handla på kvantum som vanligt. Längtar till Willys öppnar så man får se hur det blir där :)

Nu ikväll har Jessica med Mary Kay varit hit och sminkat mig. Jag som alltid är osminkad och inte kan alls hur man sminkar så jag lärde mig en del. Men jag förblir nog osminkad ändå ;)

Nu ska vi natta snuttan!

6 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Gårdagen började med att Elfi och jag åkte ner på stan en snabbis. Kom hem med en kofta och en linne/shorts jeansdräckt till Tuva från Kappahl och strumpbyxor och en mössa från Lindex :) På hemvägen köpte vi med oss lunch hem från Jontas, korv med mos som vi satt hemma i solen och smaska i oss.

Sen fick kvällen fortsätta nere på Apelvägen och Linn och Andreas. Direkt när vi kom ner åkte jag och Linn ner på coop och handlade mat så vi kunde grilla. Super gott var det! Efter maten kollade vi på Småstadsliv 3 som vi hade med oss, vi hade redan sett den men vi kunde gärna se den igen :) Efter filmen spelade vi lite nintendo wii. Först spöade jag Andreas i bowling sen provade vi på boxning, de va riktigt jobbigt de men KUL!! Måste fan köpa sånt spel vi också tror ja :D Åkte hem runt 23:30 då Tuva började bli lite trött och grinig, hon som knappt kan sova om dagarna! Och Lea sov i stort sett hela tiden när vi var där men Tuva var klarvaken hon :) Men som tur var så sov hon iaf medans vi åt. SKÖNT att få äta i lugn och ro för en gångs skull :) När vi kom hem fick Tuva på sig sin pyjamas och mat sen la vi henne direkt och sov nu till 10:30. Så skönt att hon börjat sova hela nätter utan mat..

Nu har Tuva ätit frukost så nu är det min och Hans-oves tur att få i oss lite frulle :) Sen får vi se vad som händer, gissar på mest ingenting idag

4 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Och sommaren fortsätter lika solig och fin :) Man blir på sånt bra humör när solen skiner! Så vi får hoppas att vi får en fin sommar i år!

Ikväll åker vi till Älmeskullen och kika på hur stor Atlas blivit.. Gissar på att han vuxit en del sen man såg honom sist. Denna gång får även Elsa följa med och träffa honom, å de ska väl gå bara bra de hoppas jag. Elsa brukar inte ha något problem med andra hundar men de va ett tag sen hon träffade en valp :)

Just nu är Tuva nyäten och sitter i babysittern en stund så jag har tid att skriva några rader här.. Jag kommer iaf framåt med att lära mig min nya mobil, jag har lärt mig gå ut på internet, skicka sms och ringa iaf å de är ju de viktigaste :) Man har inte så jätte mycket tid om dagarna att leka så mycket med den heller. Men en sak håller jag på att bli galen på, kan man inte höja sms signalen?? Den låter knappt när ett sms kommer och jag kan inte hitta hur man höjer signalen någonstans. Hur mycke jag än höjer ringsignalen så är sms lika lågt ändå :(

Annars har vi inget planerat för helgen vad jag vet nu så vi får se vad som händer :)

Nu ska jag ta och lägga Tuva så hon får sova en stund..

Tuva 3 månader ♥

I Tuva ♥, I



Idag blir Tuva 3 månader!
♥ Puss på mammas och pappas älskling ♥

2 juni 2010

I Vardagen ♥, I

Idag åkte Tuva och jag ner till Bollnäs och tog en prommenad tillsammans med Linn och Lea. Det var väldigt varmt i solen så vi gick ner till krokanen och köpte glass :) Synd bara att jag självklart hade valt världens sämsta skor att gå i.. Fick blåsor under båda fötterna :( Tur Linn hade med extra skor så jag fick byta på hemvägen.

Igår var vi till Ljusdal och köpte en ny mobil till mig, en sony ericsson xperia x2 :) Den är ganska krånglig att lära sig så de tar tid med allt man ska göra.. Men hitta hur man bloggar har jag lyckats med iaf!

                       
Nu sitter vi i Gäddvik och kollar på efterlyst, tycker jag känner av lite huvudvärk så jag vill bara hem och sova. Men som vanligt finns det tusen att göra när man kommer hem..

1 juni 2010

I Vardagen ♥, I
Ja då var sommarens första dag här, och sommaren börjar verkligen med en otroligt solig och fin dag. Synd bara att jag bestämt att vara i Ljusdal vid 15:30 så man kan inte hitta på något.. Idag sov Tuva till 9:40, då vaknade hon så då var det bara att kliva upp, byta blöjan och ge henne mat :)

Hoppas de blir lika fint väder imorgon också, för då ska vi förmodlingen ner till Linn och Lea i Bollnäs :)

Kanske återkommer senare och informerar om mitt nya köp!