Första besöket på öppna förskolan

I Vardagen ♥, I

Idag var vi ner på öppna förskolan tillsammans med Linn & Lea, Sanna & Isak och Mikaela & Ted. (vi gick samma föräldragrupp) Kul att träffa dom och höra hur dom har det om dagarna och så :) Trevligt! Sen bestämde jag och Linn att vi ska träffas någon dag nu i veckan när det är fint väder för att ta en promenad. Det känns så bra tycker jag att umgås med någon som liksom lever lika som en själv med bebis hemma :)

Så här kul kan man ha det i sin egen stol :)









Mammas gounge

Morsdag ♥

I Vardagen ♥, I
Imorse när vi vaknade kom älsklingen med min morsdags present, en fin blomma att ha ute på bron :)

Sen åt vi frukost och åkte hem till svärmor och lämnade hennes presenter innan vi åkte vidare hem till min mamma där vi blev bjudna på mat, skinka & rostbiff med hennes hemmagjorde potatissallad. Det var jätte gott! Efter maten tog jag och mamma en promenad så Tuva fick sova lite middag i vagnen. Och när vi kom tillbaka bjöd hon även på god daim marängtårta :) Sen innan vi åkte hem åkte vi ner till Bollnäs för att tanka bilen och handla på kvantum..

Imorgon ska jag och Tuva ner på öppna förskolan för första gången och träffa dom andra mammorna och barn från föräldragruppen. Vi bestämde på efterträffen att vi skulle träffas där imorgon, skoj! :D

Nu sitter vi framför tvn och kollar på Poirot. Blir så irriterad att det inte finns något vettigt att titta på när man väl har tid att titta.. suck

Har även uppdaterat inlägget från igår med bilder på sötnosen :)

Vi hade iaf tur med vädret..

I Vardagen ♥, I

Ja de kan man då verkligen säga att vi hade idag. Eftersom de inte regnade så åkte vi på rallycrossen i Eriknäsbo. Och vi klarade oss från regnet nästan hela tiden, de kom några droppar en sväng men de ska vi då verkligen inte klaga på :) imorse sov Tuva till 9.15 så vi kom iväg lite senare än vad vi tänkt oss. 

  

Snuttan var så söt i sina hörselskydd ;)

Nu sitter vi hos Elfi i Gäddvik och ska kolla på eurovision song contest. Håller på Rumänien utan att ens hört dom andra bidragen, för deras låt gillar jag! :) Imorgon är det ju morsdag så då är vi bjudna till min mamma på mat :) Då är det ju även min första morsdag att bli firad så vi får väl se om Tuva har varit och handlat något fint till mig ;)

Bvc besök 28 maj 2010

I Bvc besök Tuva, I
Japp idag var vi ner på bvc och vaccinera Tuva. Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde de skulle göra. Hon skrek inte utan blev bara ledsen och grät när Inger stack henne i låren, gjorde så ont i mig att höra henne gråta då.. Men de skulle ju göras. Någon feber fick hon inte som tur var men hon vart väldigt grinig efter ett par timmar så då fick hon en alvedon och efter ett tag lugnade hon faktiskt ner sig.. Siffrorna denna vecka: 6710 g 59.6 cm och 41 cm i huvudomfång :) hon har alltså ökat 670 g, vuxit 1,1 cm på längden och huvudet 0,5 cm på 10 dagar! Stora flickan! :) Efter bvc åkte vi ner på jysk å köpte dynor till möblerna på altan, sen sörängs marknan å köpte färg så jag kunde måla en av väggarna där ute.. När vi kom hem så kom Elfi och hjälpte oss så vi satte igång med att städa och måla så nu man man vistas på våran altan igen! Nu ligger vi i sängen och ska sova, hoppas de blir skapligt bra väder imorgon så vi kan åka till eriknäsbo och kolla på rallycross..

27 maj 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har det inte hänt mycket här i Söräng. Var på eftermiddagen ner på apoteket och köpte alvedon till Tuva, sen kvantum och coop för att handla. Sen ikväll var vi med mamma och Jens på combigrillen och åt hamburgare. Innan vi åkte hem blev det även Jontas för att köpa mjukglass, mums!

Natten till idag sov Tuva för första gången en hel natt utan mat :) Från ca 22:45 - 6:20 då väckte jag henne så hon fick äta sen somnade vi om och sov till 10:20. Fast hon vaknade först vid 4:30 och gnällde så jag gick upp och värmde mat men när jag kom tillbaka till sovrummet hade hon somnat om så då va de bara lägga sig igen :) Skönt

Imorgon bitti är det dags för BVC besök och första vaccineringen, hoppas att det kommer gå bra! Var som sagt ner på apoteket idag och köpte alvedon till henne eftersom det finns risk att snuttan kan få feber framåt eftermiddagen/kvällen och dagen efter av vaccinet. Återkommer imorgon med hur det gick med både vikt/mätning och vaccineringen. Ska bli kul att se hur mycket hon gått upp i vikt denna gång eftersom hon bara rusat iväg sen vi började med ersättningen :)

Hans-ove har just nattat Tuva nu och jag har precis duschat. Ska strax gå och lägga mig jag också, jag hör hur kudden ropar efter mig ;)
Nattinatti!

En tripp till Valbo

I Vardagen ♥, I
Igår blev det en resa till Valbo med Ellen och Liam. Var på Ikea och H&M :) Jag som längtat att åka dit för att uppdatera Tuvas garderob i st 62 - 68. Men jag köpte inget i 62 utan det blev bara 68 :) Hittade en del fint så nu har hon ganska mycket kläder när sommaren kommer. Men det jag fortfarande har lite av är kortärmade bodys. Jag väntar även på ett paket från H&M som jag beställt för ca en månad sen som blev försenat och där finns det kläder i 62.

Från H&M kom jag hem med:

• 3st leggings i lila, vit och ljusrosa
• En röd/vit prickig Hello Kitty klänning
• Rosa Hello Kitto strumpbyxor
• Set med vit mönstrad klänning och lila "anksjärt" trosor
• 2 st solhattar, en vit och en mönstrad
• Ett hårband

Från Ikea blev det:

• En matstol och dyna till Tuva att ha i husvagnen
• Lekmatta och lampa (till blivande lekhörnan)
• Små handdukar
• Madrasskydd
• Krokar till hallen åt Tuvas ytterkläder
• 2st vispar
• Potatisskalare

Hitta även en söt pyjamas på Lindex i Mumin åt sessan.

Alltså, i stort sett allt jag handlade gick till Tuva :) Först trodde jag inte ens att vi skulle få plats i bilen ner, vi fick plocka isär båda vagnarna för att få in dom bak i skuffen på 9-5an. Men allt går bara bara man vill! Vi fick ju tom plats med det vi handlade hem också. Men en sak fick inte plats, skulle även köpt en annan matstol till Tuva också att ha här hemma men den får köpas nästa gång vi är dit!

Idag verkar det vara väldigt trist väder så jag vet inte alls vad som händer idag. Förmodligen blir vi bara hemma/inne och kollar på TV. Men jag borde ner på apoteket en sväng också, vi får se hur det blir..

Nu vaknar Tuva och är hungrig!


Nu har huvudvärken slagit till, usch vad jag hatar det!

Sen är det det här med blöjor. Till en början använde Tuva New Baby 1 och nu har hon New baby 2 som hon även börjar växa ur då blir det ju sen st 3. Blir det då Pampers Active fit 3 dagtid och Baby-Dry 3 på natten? Active fit och Baby-drys st 3 går upp till 9kg men New baby 3 går bara till 7kg..? Kör man då New baby först tills hon växer ur dom 3orna? Krångligt tycker jag ;) Jag har aldrig testat Libero men jag tycker Pampers fungerar bra så jag vill fortsätta med det.

Ny design

I Vardagen ♥, I

Tusen tack till Mikaela som fixat den nya designen åt mig!

11 veckor

I Vardagen ♥, I

De går så himla fort! Igår blev min flicka 11 veckor




19 maj 2010

I Vardagen ♥, I

Nog fick jag lite färg igår när jag satt i solen allt! Fattar inte att man gör samma misstag om och om igen varje sommar! Sätter sig i solen utan solskyddsfaktor och tror att solen inte tar något..! Såg ut som en nykokt kräfta igår kväll kan jag lova, fasen va de hetta och sved. Ser lite bättre ut idag men de hettar fortfarande lite :( Är det någon som har något tips på bra solskyddsfaktor och after sun så är jag gärna intresserad av det! :)

Glömde skriva i gårdagens inlägg att Sally har fått flytta nu. Det funkade inte längre att ha henne hemma. De enda hon gjorde var att ta in råttor/möss döda som levande genom kattluckan både dagar och nätter. Så det var blodfläckar typ överallt på golven och det låg halva möss/inälvor som gärna Elsa ville äta upp :( Vi hade råttjakt inne för att få tag på en levande som hon släpade in förra veckan och som tur va fick Hans-ove tag på den. Då orkade jag inte mer. Så hon bor just nu hos Elfi i Gäddvik ett tag få se om det går att ta hem henne sen om hon blivit nå bättre. Elfi har ju ingen lucka så det borde funka bättre. Jag har henne fortfarande försäkrad och öronmärkningen på mig för jag hoppas jag får hem henne en dag igen, de är ju en sån gosig katt! Stackars Sixten går ofta och letar henne.. Men hon har det bra i Gäddvik, äter mat, leker och sover :) Hon får vara inne ett tag till där innan hon får gå ut så hon vet vart hon hör hemma där.

                          

Dags att passa på att äta frukost innan sessan vaknar. Och tur det är dåligt väder idag då man slipper solen ;)
                                               Nu finns husvagnen ute på annons!

18 maj 2010

I Vardagen ♥, I

Idag har vi varit på nytt BVC besök. Och tösen väger nu 6040g, är 58,5cm lång och har huvudomf på 40,5cm! Tuva har verkligen blivit en helt annan unge sen jag slutade amma och hon fick börja äta bara ersättning. Nästa besök blir fredag 28:e maj och då är det dags för första vaccinationen. Min lilla gullunge blir så stor!!

Igår var Hans-ove ledig så vi var till Bollnäs och hälsade på Linn, Andreas och lilla Lea. Hon har också vuxit och blivit stor sen sist vi sågs. (Lea är född 30:e mars) Det är så roligt att se hur dom utvecklas tycker jag och man såg verkligen skillnad på dom, det är nästan en månad imellan.. Lägger med bilder från besöket.











Gullungar!

Fick förra veckan äntligen brev om efterträff på föräldragruppen, ska träffas på fredag! Vi gick samma föräldragrupp som Linn och Andreas så då får vi träffas igen :)

Nu har Tuva fått mat och sover just nu ute i vagnen så jag ska passa på och sätta mig i solen en sväng så man kanske kan få lite färg å slippa känna sig som en snögubbe!

12 maj 2010

I Vardagen ♥, I

Igår var jag och Tuva till Alfta och hälsade på Ellen och Liam, det var längesen man träffade dom nu. Vi tog en promenad med vagnarna tills barnen somnade sen gick vi till Knagga å köpte glass innan vi gick hem till Ellen igen och blev pratandes ett par timmar :)

Har börjat ta fram kläder i st 62 till Tuva nu, hon bara växer och växer! Fast jag har upptäckt nu att jag inte har så mycket kläder i 62 som jag trott så de får bli att handla lite när pengarna kommer i slutet av månaden.. Finns även så mycket annat som måste handlas, dynor till möblerna på altanen, blommor ut mm. Våran altan måste verkligen STOR städas i år innan man kan vara där!

Vi har även pratat om att vi borde ha en större husvagn eftersom jag tycker våran är lite trång och denna sommar är vi även en till :) Synd bara att vi inte hittar någon bra. Vi har just nu en Adria 462 DP -00 men skulle haft en 502 UP eller en 512 UP istället.. Skulle satt ut våran vagn på blocket egentligen eftersom man verkar få mer för den privat än att byta in den på firma, men den måste besas först innan försäljning.. Så vi får se hur de blir, de slutar väl med att vi drar upp nuvarande vagnen och har den uppställd i Flätsbo hela sommaren.

Annars händer inte mycket just nu känns de som, har inget planerat för dom närmsta dagarna.. Hans-ove jobbar sista dagen idag sen är han ledig enda tills tisdag :)

Idag är det den 12:e maj, vilket innebär att jag och Hans-ove varit tillsammans i 4 år och 9 månader idag ♥

Marknad

I Vardagen ♥, I
Igår var vi på marknad i Rättvik, som tur var så fick vi bra väder. Det var lite svårt att gå med barnvagnen med så mycket folk men de gick bra ändå. Vi gick nog aldrig igenom hela heller men ska jag säga vad jag tycker så verkade det vara mest samma saker överallt. Vi kom bara hem med saker som går att äta. Tunnbröd, remmar., chips och cocosbollar. Och självklart var jag och Jennie tvungen att åka lite karusell, men igår blev det bara en. Trodde för några sekunder att min sista stund var kommen så jag känner idag att jag har träningsvärk efter jag höll i mig ;) Efteråt blev vi kvar i Älmeskullen ett par timmar och åt pizza innan vi åkte hem.

Ropade in en flaskvärmare igår på Tradera som jag har tänkt kan vara bra att ha i husvagnen i sommar och värma på maten till Tuva. La även ut min bröstpump på annons på blocket..

Nu ska jag gå och göra något jag gruvat mig för länge, städa skafferiet! Får bli med Tuva i bärsele eftersom Hans-ove är ute och hon vägrar sitta ensam i ex babysittern eller ligga längre stunder i babygymet.

Efterkontroll

I Vardagen ♥, I
Kom just hem från Bollnäs nu, har varit på efterkontroll hos Astrid. Allt såg bra ut tyckte hon med alla prover och jag hade läkt bra efter förlossningen :) Hon sa direkt att hon tyckte att Tuva va lik pappa ;) Ska snart ner till Bollnäs igen med mamma och äta lunch på NK. Älskar deras ost & skink paj, den rekomenderar jag verkligen.

Får se vad som händer ikväll, ska iaf till Gäddvik och hämta in posten åt Elfi eftersom hon är på väg till Tyskland. Sen imorgon blir det Rättvik!

Tuva sover just nu i bilstolen men ska ta och väcka henne så hon får äta lite innan vi åker ner till Bollnäs igen.

Trevlig helg!

Sista AA

I Vardagen ♥, I

Har just kollat på sista avsnittet av Andra Avenyn. Älskar den serien så jag tycker det är skit att dom lägger ner den! Fast får jag säga vad jag tycker så hade det kunna varit ett bättre slut..

På lördag ska vi på Rättviks marknad med Jennie och Tomas så då hoppas vi på fin väder!

Nu ska Tuva få en torr blöja och lite mat sen ska jag bädda ner henne i vagnen och ta en promenad



Det var en skön promenad i solen!


2 månader

I Vardagen ♥, I

Det där med amning har i stort sett aldrig fungerat för oss. Redan på BB fick jag sår på båda vårtorna så jag fick använda amningsnapp dom första veckorna och de blev då jobbigare för Tuva att suga. Sen blev det att hon inte gick upp i vikt som hon skulle så vi fick börja ge tillägg 3 gånger om dagen. Då märkte hon vad lätt det rann ur flaskan så då ville hon ju knappt suga på bröstet istället. Så har vi hållit på i 2 månader nu. Hon har sugit mindre och mindre på bröstet vilket har gjort att jag knappt har någon mjölk kvar, så dom senaste 2 veckorna så har hon fått tillägg varje gång hon ska äta. Och det har gjort resultat på vågen kan jag lova :) Var ner på BVC idag för vägning/mätning och hon har gått upp 870 gram nu på ca 2,5 vecka :) Så nu väger prinsessan 5130 gram, är 57 cm lång och huvud omf. är 39 cm.

Har funderat på att sluta amma helt och hållet faktiskt eftersom det knappt finns något kvar. Känns förjävligt om jag ska vara ärlig, jag vill ju självklart amma men finns de inte mjölk så finns de ju inte :( Så det får nog bli bara ersättning nu för snuttan framöver.

I söndags blev Tuva 2 månader! Och idag 9 veckor. Kan inte förstå vad tiden går! Och som sagt så har hon vuxit ganska rejält nu dom sista veckorna och man märker väl vad hon utväxlas, hon hänger med mycket mer, flinar ofta åt en mm, så mysigt! :)

Har nyss kommit hem från Edsbyn nu, åkte direkt från BVC ner till svärmor/farmors jobb och hälsade på sen följde hon med mig och handlade. Innan vi åkte hem svängde vi även in till mamma/mormor på hennes jobb och visade upp oss :) Tuva sover förtfarande i bilstolen nu men det är dags för mat för längesen så jag ska nog ta och väcka henne..