En smygtitt..

I Vardagen ♥, I
....på det vi hållt på med i Tännäs dom 2 senaste gångerna vi varit dit :)
Glömde tyvärr bort att knäppa bilder innan vi började riva


Under rivning:




Golvet före/efter


Just nu:





Vi är inte färdig än men såhär långt har vi kommit nu iaf :)

Dålig uppdatering

I Vardagen ♥, I
Här var det bloggtorka.. Uppdaterar när jag får tid!

Städningen fortsätter

I Vardagen ♥, I
Ja idag fortsätter jag med advent städningen. Har bytt gardiner, putsat fönster och satt upp adventsstjärnan i sovrummet nu på morgonen. Men nu blev sovrummet upptaget med en prinsessa♥ som ville sova en stund så jag hamnade här vid datorn en sväng :) Men bara hon sovit klart ska jag bädda rent i sängen och damma där inne också. Ska ta och fortsätta putsa i nästa rum nu istället. Hoppas på att få en lugnare dag idag, igår kändes de som att jag gjorde tusen saker samtidigt hela dagen men idag blir de en sak i taget!

Hinner inte skriva mer nu, måste fortsätta städningen innan orken flyger ur mig :)

Vilken dag..

I Vardagen ♥, I
Idag har jag hunnit med att handla, baka lussebullar och drömmar och så har jag gjort advent i köket och vardagsrummet. Får ta sovrummet och de andra som är kvar imorgon.

Ikväll har mamma och Jens varit här. Bjöd dom på köttfärssås och spagetti sen tog vi en fika på de nybakta :) Just nu ligger jag och sambon i soffan och kollar på Maria Wern och älskade Tuvis sover så sött ♥

Orkar inte skriva mer nu.. Känner mig helt slut i kroppen och är trött

De som aldrig brukar hända hände igår!

I Vardagen ♥, I
Igår kväll nattade jag Tuva strax efter kl. 20:00 och hon somnade på en gång som vanligt. Men när jag och Hans-ove gick och la oss vid 23 så vaknade Tuva och var hur pigg som helst! De har inte hänt på jag vet inte hur många månader?? Jag gick och gjorde ordning lite välling som hon fick äta i våran säng sen la jag ner henne i sin egen säng efter hon ätit klart. De tog säkert 20-30 min innan hon somnade om igen, hon låg och pratade och lekte så vi fick gå upp flera gånger å lägga henne ner och till slut somnade hon igen och sov nu till 8:30 :)

Igår bakade jag en långpannekaka med strössel och gjorde en laddning barnmat. Torsk, potatis, palsternacka, morot och ärtor med äggsås. Hoppas de gillas, första portionen ska smakas idag :)

Efter vi ätit frukost nu ska vi ner och handla så jag kan baka lussebullar :) Måste även städas lite, byta gardiner, putsas fönster och ställa fram mina stjärnor och ljusstakar i fönstren. Men jag har ju imorgon på mig också, hade tänkt ha det klart tills fredag :) Men eftersom degen ska jäsa ett bra tag så borde ja hinna städa lite imellan också hade jag tänkt! Jag tänkte prova de HÄR receptet på lussebullar :)

Väntar på att föräldrapenningen ska komma nu så man kan beställa lite julklappar! Hatar att vara ute i sista sekunden med att handla de så jag bestämt mig för att inte vara i år!

Nu ska vi få i oss lite frukost och åka mot Willys!

Vatten

I Vardagen ♥, I
För många är användbart vatten rinnande ur kranen en självklarhet. Men för oss har den inte varit det på en längre tid. Jag har aldrig tvättat Tuvas kläder hemma eller gett henne av vårat eget vatten sen hon föddes i mars. Men nu är det fixat!! :D


Före / Efter


Så nu kan vi dricka vatten och tvätta själv! :)

(Tuva får såklart vänta med att dricka vattnet tills vi fått svar på vattenprovet)

En riktig gnäll dag!

I Vardagen ♥, I

Tuva är för de mesta snäll men idag har hon varit extremt gnällig och jobbig!
Hon har varit gnällig och sur exakt hela dagen förutom när vi var nere på öppna förskolan, då var hon som vanligt. Hon va sur hemma innan vi åkte, inne på dollar, hemma hos Linn & Lea, när vi kom hem och hela kvällen! Självklart blir det jätte jobbigt när man inte är van! Och jag har haft huvudvärk typ halva dagen.
Gjorde kväller med henne kl.20:00 just innan Biggest Loser Sverige började så jag hoppas verkligen hon sover hela natten så min prinsessa är sig själv igen imorgon ♥

Nästa tisdag åker Hans-ove, jag, Jennie och Tomas på en dagkryssning för att äta julbord :) Barnfri! Mamma tar ledigt och är med Tuva medans vi är borta :)

Fan vilken kille! Karl-Fredrik som vann Biggest Loser Sverige, att gå ner så mycket i vikt på så kort tid! Jag beundrar dig!

Måndag 22 november 2010

I Vardagen ♥, I
God morgon alla!

Här sitter jag och dricker min Herbalife medans Tuva sover. Hon vaknade 8:20 men vi låg kvar i sängen till 9:15. Alldeles nyss blev hon plötsligt ett monster så jag fick lägga henne och hon somnade direkt! :) Bra att hon sover så hon är utvilad tills vi ska ner på öppna förskolan på babysången 11:30 :)

Efter öppna ska vi ner på Dollar en sväng, de va jätte länge sen jag var dit nu. Hoppas man hittar nå fint. Kanske något till Tuvas rum, nya sovrummet eller nu till advent? :)

Söndag 21 november 2010

I Vardagen ♥, I
Ja då var snart den här månaden slut också..
Fattar inte att tiden går så fort?? Helt sjukt är det!!

Idag ska vi till min syster Lena och uppvaka henne eftersom hon fyllde år i måndags. Ska även fortsätta måla i trappen idag, Hans-ove är på Sörängs marknad nu och köper oljefärg och roller. Målade väggarna där 3 gånger igår kväll så nu ska resen målas idag är det tänkt - lister, spjälorna, taket och sist själva trappen. Får se hur långt vi hinner..

Åh vad jag längar tills jag får fixa ordning i Tuvas rum nu! :D Men som de känns nu är de en stund kvar dit eftersom de ska målas klart uppe först sen flytta vårat sovrum och sen flytta allt som är i Tuvas blivande rum just nu. Jag hatar att vänta, vill få de klart!

Till veckan ska det bakas och göra fint för advent här hemma :)

Lördag 20 november 2010

I Vardagen ♥, I
Idag ska vi till min bror Tommy på kalas eftersom han fyllde år förra söndagen men varken han eller vi var hemma då så idag ska vi dit och få lite tårta :)

Igår kväll kom Elfi och Jan hit och då åt vi hamburgare och kollade på Idol. Dom åkte hem vid 21 och när klockan var runt 22 orkade jag inte va uppe längre så då gick jag och la mig. Läste imorse att det var Andreas som åkte ur Idol, jag hade hellre sett att Linnéa eller Olle åkte ur. Jay ska vinna hela skiten tycker jag!!

Annars vet jag inte vad som händer idag, har just ätit frukost och just nu leker Tuva på golvet och Hans-ove står med slipmaskinen i trappen :) Vill börja måla nu så de blir klart nån gång!! Hatar att ha det rörigt överallt och när vi får ett rum till att utnyttja i huset kanske det kan bli lite lättare att hålla lite ordning(?)
Har även våran gamla 160 säng uppe som ska med till Tännäs nästa gång vi åker dit, är less på att ligga på madrasser på golvet när vi är där och när vi ändå har en säng över så kan vi ju lika gärna ta med den dit :) Så slipper man få ont i ryggen!

Nu läre jag ta hand om Tuvis som just nu står och river ner allt från rumsbordet. Hon reser sig upp mot allt nu så de gäller att vara med och ha koll :)

Föresten, Tuvas fjärde tand har kommit nu också! :) Denna gång har det kikat fram en uppe :)

Mobilinlägg

I Vardagen ♥, I
ÄNTLIGEN FÅR JAG LIGGA I MIN EGEN SÄNG! TÄNK VAD JAG SAKNAT DEN!! HOPPAS JAG KOMMER SOVA SKÖNT INATT NU :) VÅRAT INTERNET SLUTADE FUNKA IDAG STRAX EFTER KL.16. TUR JAG HAR MOBILEN I RESERV, MEN FATTAR INTE VARFÖR DE BLIR STORA BOKSTÄVER NÄR JAG SKRIVER?? INTE KAN JAG BYTA RAD HELLER, NÅN SOM VET VARFÖR?. AJA, BÄTTRE ÄN INGET IAF! NATTINATT!

Torsdag 18 november 2010

I Vardagen ♥, I
Usch vad jag längtar hem nu! Hem till min säng, min soffa, mitt kök och mitt badrum :( Har inte sovit hemma på en vecka nu.. Först var vi i Tännäs till söndag sen har vi bott hos mamma sen dess. Vi har varit helt utan vatten hemma sen i fredags men dom håller på och fixar de nu så jag hoppas att det blir klart idag så vi får sova hemma inatt! Hans-ove kände sig hängig igår så han åkte hem från jobbet och han är även hemma idag. Så jag sitter just nu ensam hos mamma medans Tuva sover och Hans-ove är hemma i Söräng.

Nästa vecka är det dags att ta tag i lite bakning igen och göra lite mat till Tuva, börjar bli lite tomt i frysen nu :) Tror jag ska göra lite bullar och saffrans bullar. Matbröd måste också bakas! Jag tycker det är mysigt att hålla på, bara Tuva inte är så grinig :P

Nu har jag just duschat och Tuva ligger som sagt och sover. Efter hon ätit lunch får vi se om vi tar och går ut på en promenad. Linn & Lea var här och gick med oss i tisdags och då var det helt underbart väder att vara ute och gå i! Så jag funderar på att ta samma runda idag också, vi får se :)

Igår var jag och Tuva ner till Alfta och hälsade på Ellen & Liam. Gisses vad stor han hade blivit sen man såg honom sist, vi träffas alldeles för sällan nuförtiden! Tuva stortrivdes med alla Liams saker medans han roade sig med att klättra överallt eller slå lite på Tuva. ;) Gullunge ♥
Sen vid kl.14 så hämtade jag Jens när han kom med bussen från skolan så åkte vi hem till Söräng för att gå igenom lite post och hämta lite mat till Elsa. På kvällen åt vi pizza och kollade på Bonde söker fru och Efterlyst :)

Sen funderar jag på det här med julklappar, hur många ska man egentligen köpa till ett barn som är 9 ½ månad på julafton?? Vi har just nu 3st och jag vet en sak till som jag ska köpa. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag väl hitta en massa mer ;) Men pengarna räcker inte hur långt som helst och det är fler än Tuva som ska ha julklappar. Dessutom fyller ju Tuva 1år typ 2 månader efter jul..
Hur mycke klappar kommer ni köpa till era barn??

Måndag 15 november 2010

I Vardagen ♥, I
Har varit till Gävle idag för att skjusa morfar till sjukhuset igen. Medans han och mamma var där så åkte jag och mormor in till Valbo på Ikea för att handla lite smått som behövdes. På hemvägen åt vi lunch på värdshuset i Tönnebro. Tuva fick vara med sin farmor under tiden :)

Nu i helgen har vi varit i Tännäs och renoverat lite i stugan. Kan lägga upp bilder när de är klart :) Vi hade köpt för lite golv så de fattades lite så de kunde inte läggas klart.. I fredags höll Hans-ove på med underbehandlingen - spackla, slipa, sätta in ventil mm och i lördags målade jag typ hela dagen! Väggarna målades 3 gånger och lite annat med oljefärg som var tvungen att torka lite längre så det blev nästan klart iaf innan vi va tvungen att åka hem igår :) Även taket målades 2 gånger under helgen.

Sen händer det lite annat på hemmaplan också men det återkommer jag med en annan dag :)

Nu ska jag göra gröt till Tuvis!

Mammas sovande älskling

I Tuva ♥, I

Jag är överlycklig!

I Vardagen ♥, I


Äntligen finns Tre Kronor på DVD!!

Verkligen älskar den serien! :D
Jag kommer köpa alla boxar!

Världens finaste ♥

I Tuva ♥, I


♥ Bjuder på en bild av världens finaste lilla människa ♥
Jag älskar dig mest av allt

(bilden tagen från Linns blogg)

Välkommen tand nr 3!

I Tuva ♥, I

Har ju totalt glömt att göra ett inlägg och välkomna tand nr 3 i Tuvas lilla mun! ;)
Hon har nu fått sin tredje tand! Den har kommit upp nere bredvid hennes
vänsta tand. Så nu har gofisen 3st tänder nere :)

Torsdag 11 november 2010

I Vardagen ♥, I
Tupperware partyt igår gick jättebra! Många kom och så hade vi beställningar från folk som inte kunde komma så det blev en del sålt = mer värdinnegåvor till mig ;) Efter att alla åkt hem så la Hans-ove och jag oss i soffan under täcket och kollade på inspelade Bonde söker fru innan vi gick och la oss.

Har ingen lust att åka ner till Bollnäs idag! Men måste på apoteket och hämta ut ett paket på Kvantum med gardinerna till Tännäs i :( Vill inte.. Har sovit så dåligt inatt pga klådan (därför jag måste ner på apoteket) så jag känner inte för att göra nånting idag.

Onsdag 10 november 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har Linn, Mikaela jag och barnen träffats hemma hos Sanna och Isak. Kul att se hur dom bor och barnen verkade gilla Isaks leksaker. Vi gick rundvandring i huset, pratade, fikade och så fick dom barn som behövde äta lunch. Sen blev det sovdags så då drog vi oss hemåt. Lilla Tuvis somnade nästan direkt bara vi satte oss i bilen :) Linn hade kameran med sig så jag hoppas på att få lite bilder sen av henne :)

En stor hiss vill jag ge till dom människor som ger sig ut för att ploga vägarna!

När jag åkte hemifrån på förmiddagen var vägen här hemma oplogad men nu när jag kom hem så var den faktiskt plogad! Förra vintern sköttes vägen här hemma helt uruselt och plogades typ aldrig så jag hoppas verkligen det är någon annan som har hand om plogandet i år!! :) Nu är det bara skotta på gården här hemma då men de jobbet överlåter jag till Hans-ove ;) De finns ju både traktor och fyrhjuling att skotta med iaf..

Nu ska jag snart börja med maten och baka ordning fikat tills gästerna för Tupperware partyt kommer!

Tisdag 9 november 2010

I Vardagen ♥, I
Snabb utdate bara.. Har ingen lust för bloggen nu igen, jag brukar få såna perioder.

Igår var vi ner till stan med mamma som skulle beställa nya brillor. Jag kom bara hem med en mössa åt mig själv och en present till Nova när hon fyller år. På kvällen var vi hos Elfi medans Hans-ove och Jan var iväg och fixade våran släpvagn för besiktningen.

Imorgon ska vi från mamma gruppen träffas med barnen hemma hos Sanna och Isak i Kilafors och på kvällen ska jag ha Tupperware party här hemma. Och som de ser ut nu så verkar de komma några st iaf :) Är så tråkigt när man ska ha party och ingen vill komma..

Idag åker vi förmodligen ner till Linn och Lea för en promenad

Måste handla hundmat också och det som fattas för fikat imorgon kväll..


Uppdaterat 20:11

Denna kväll har bestått av städning inför imorgon. Eftersom jag inte blir hemma imorgon på dagen så fick jag ta städningen ikväll istället. Har dammsugat, torkat golv, plockat och städat lite i badrummet. Just nu ligger jag och sambon i soffan och Tuva sover. Har just kollat på halv åtta hos mig och nu är det äntligen hemma på.

Det blev en liten promenad nere i Bollnäs idag iaf. Men de blåste iskallt! Tur jag köpte mig en mössa igår så jag slapp frysa om huvudet ;) Vi gick ner på Jysk, Rusta och Coop. Köpte en stjärna på fot att ha i stugan i Tännäs på Rusta och blöjor på coop. Sen gick vi hem till Linn & Lea igen och medans barnen sov i vagnarna ute så satt vi inne i soffan och pratade lite skit.
Var in och köpte hundmat på Granngården också innan vi åkte till Apelvägen, det var extrapris på 12kg för 399kr så de slog vi till på :)

När jag kom hem började jag med maten direkt, det blev lax, kokt potatis och cream fresh.

Söndag 7 november 2010

I Vardagen ♥, I

De här vaknade man till imorse :)






Igår hade vi en härlig dag i Flottarkojan med Linn, Andreas och Lea, där vi grillade korv och pinnbröd. Jag och Linn gick dit från oss med barnvagnarna och killarna åkte fyrhjuling och fixade elden och grillpinnar. Och jag knäppte hela 3st kort med min mobilkamera. Haha. Här kommer dom!


Matsäcken

 


Andreas täljer pinnar


Linn kontrollerar att barnvagnarna är ok

En härlig dag och en härlig promenad dit och hem!

På kvällen var vi bjuden på mat hos Klaus och Berit i stugan, super gott!

Tuva kryper

I Tuva ♥, I

Fick en liten kort film imorse på när Tuva kröp lite, blev tyvärr inte så många "krypsteg" med eftersom jag va så seg upp med kameran. Men lite syns iaf :)



(Filmat med våran värdelösa kamera)

Får försöka filma bättre en annan gång :)

Hata försäkringskassan!!

I Vardagen ♥, I
Sitter nu och skulle begära föräldrapenning för Hans-ove på försäkringskassans hemsida.
Då finns Tuva helt plötsligt inte anmäld på Hans-ove längre..?! Så det går inte begära fp. Jag ringer då till fk för att kolla varför hon inte finns med på honom längre. Får då till svar att dom måste prata med honom själv om det och kunde inte ta det med mig.
Det är väl inte vårat fel att dom tagit bort Tuva som barn på honom?! Då får dom väl fan fixa de vem som än ringer in! Dom ser väl att han har dagar kvar, har haft Tuva anmäld och har tagit ut fp förut om dom bara tittar! Förbannad man blir!! Frågorna jag får tillbaka är om han står som vårdnadshavare eller om han har några dagar kvar. Svar JA på båda men ändå kan dom inte göra nåt. IDIOTER!!

BVC besök 8 månader & 2 dagar

I Bvc besök Tuva, I

Vikt: 10,84 kg
Längd: 72,5 cm
Huvudomfång: 45,6 cm

Ökning från 8 september:
Vikt: + 700g
Längd: + 3,5 cm
Huvudomfång: +0,6 cm

Haha jag hade riktigt fel iaf när jag gissade hennes vikt tidigare idag, jag gissade att hon skulle väga 12,8 kg men hon vägde bara 10,8 kg :)

Allt gick bara bra med allt, Inger kontrollerade även lite andra saker idag. Som tex om hon tog och stoppade saker i munnen och de gör hon ju såklart :) Detta var vårat sista besök hos Inger, hon ska nämligen sluta på bvc efter nyår så då får vi en ny bvc sköterska.

Nästa besök blir när Tuva är ca 10 månader (fick inget datum)

Torsdag 4 november

I Vardagen ♥, I
Igår kväll kröp Tuva för första gången på knä :D
Annars tar hon sig fram ålande på mage men igår kröp hon riktigt! Hoppas hon fortsätter göra det idag också :)

Just nu ligger hon kvar och myser i sängen och ropar på pappa ;) Ska gå och ta upp henne nu..

Kl.15 = BVC!
Uppdaterar med vikt och längd efteråt!
Jag gissar på att hon väger 12,8kg :O och är 72cm lång!