Obeskrivlig kärlek ♥

I Tuva ♥, I







♥ ♥ ♥
Du är det bästa som någonsin hänt mig
♥ ♥ ♥

Personlig almanacka

I Vardagen ♥, I

Har just beställt denna almanacka från personligalmanacka.se
Det var ca 2 veckors leveranstid så jag kunde inte hålla mig från att visa er ;)


Jag kommer att älska den! :D

Man får ha egen bild både på framsidan och baksidan. Sen får man själv välja vilket innehåll man vill ha i
den och hur det ska se ut. Rekomenderas verkligen!

Full rulle!

I Vardagen ♥, I
Här har det varit full rulle dom senaste timmarna. Har städat lite i kallrummet, (vi kallar rummet för de men de är mest som en hall tycker jag för de är 5 dörröppningar i de rummet! En till hallen, en till trappen upp, en till Tuvas rum, en till en liten skrubb under trappen och en dörr ut till en kur där frysboxen står) Och de va där baren hamnade som vi hade i vardagsrummet förr tills Tuva fick sin lekhörna :)
Sen har jag dammsugit och torkat golvet där inne och efter de va de bara att fortsätta med golven i resten av huset. Har även hunnit bakat en tigerkaka och tvättat en maskin tvätt och ska strax i med en till tänkte ja.. Har även badat Tuva också, hon skulle egentligen ha badat igår kväll men de hann vi inte med innan läggdags :)

Sen tog jag en paus medans Tuva sov och pillade med en grej som jag tänkte beställa till mig själv men jag måste ha smakråd först så jag får vänta tills ikväll med att beställa den :) Så fort den kommit kan jag visa er vad det är ;)

Så ska jag så småningom göra middagen tills ikväll också - spaghetti med ost & skinksås :) Tänkte ha maten klar tills Hans-ove kommer hem för sen ska jag kolla på Glamour 17:40 och så kommer mamma och min morbror Hans på besök ikväll.

Nu läre jag fortsätta med städningen så ja hinner med allt!

Tisdag 25 januari 2011

I Vardagen ♥, I

Har just stekt kyckling till maten ikväll - Flygande jacob. Så nu sitter jag i soffan och väntar på att Tuva ska vakna och äta lunch.
La henne vid 12 och hon sover fortfarande. Så jag har hunnit med att lägga ut lite barnkläder på tradera, fixat med till maten ikväll och kollat lite på reprisen av Guldbaggegalan från igår sen hon somnade :)
Skönt att ta de lugnt medans hon sover!

Igår hade vi L&L här ett par timmar så barnen lekte och vi mammor pratade lite skit som vanligt. Alltid lika roligt att umgås med dom och ju äldre barnen blir ju mer märker man att dom uppskattar varandra ♥


Kan ju passa på att berätta lite om våran "Idol kväll" i lördags också. Jag kände mig ganska okej i magen på morgonen och dagen så när vi kom till Gävle var vi och åt mat på Roma. Och eftersom magen hade känts bra under dagen beställde jag en Black & White som jag älskar! Men jag visste att jag inte kunde äta så mycket så jag åt nog bara sammanlagt en köttbit och åt inte alla pommes. Jag avstod även förrätt som dom andra tre åt. Och när konserten hade börjat så kände jag att jag började må illa, igen! Kul - nej! Det var hemskt att sitta där i ca 2 timmar och må konstant illa och inte veta om man ska kräkas eller inte.. Och när det var slut var det även jag som skulle köra hem eftersom dom andra druckit alkohol. Fy fan säger jag bara.. Trodde jag skulle dö på vägen hem! Vågade knappt andas ibland :( Men så fort jag kommit hem och gått på toaletten så började det släppa igen! Jag klarade mig från att kräkas som tur var för jag hade sån träningsvärk i magmusklerna :p Haha!

Så rolig var kvällen :)


Vi satt ganska långt ifrån scen därför va de inte de lättaste att få bra bilder men de där va några iaf :)

Nu är Tuva vaken så nu ska hon få lunch!

Så här går det när man ska hämta posten i ...

I Vardagen ♥, I

25012011289 (MMS)

Så här går det när man ska hämta posten i foppatofflor! :(

Idol

I Vardagen ♥, I

Ja igår var Hans-ove, jag, Tommy och Lisa ner på Idol i Gävle. Kan berätta mer om de en annan gång för nu ska vi strax åka och hämta Tuva hos farmor. Saknar henne ♥

Lägger upp en bild så länge på de enda jag åkte dit för att se: JAY SMITH!

Jaha så var det min tur..

I Vardagen ♥, I
...att få magsjuka! :(

Vi var hos Elfi & Jan och åt mat igår kväll och efteråt kände jag att jag började må mer och mer illa och till sist fick jag besöka toaletten och då var det kört. Så då var det bara att åka hem innan det blev värre! Bara vi kommit hem fick jag springa på toa typ en gång i kvarten i stort sett hela kvällen :( Så jag sov nere på soffan natt och vid halv 3 var jag upp på toa och kräktes sista gången HELT SLUT!
Så det blev inte mycket sömn inatt om man säger så, stackars mig! :(

Idag fick Hans-ove vara hemma med Tuva eftersom jag inte mått speciellt bra. Har sovit i omgångar och bara druckit vatten typ. Och jag har inte fått kramats med Tuva en enda gång idag!! :( Det har fan varit värst!!

Och vi som ska på Idol imorgon så då ska jag FAN vara frisk!! Jag tänker INTE missa det!!

Jag är mycket piggare nu än vad jag varit tidigare idag men magen bubblar och jag mår fortfarande illa så nu ska jag fortsätta kolla på Lets Dance under min filt på soffan och se till att jag blir frisk!!

Nu är det slut på mitt "stackars mig" inlägg ;)

Vanlig vardag igen

I Vardagen ♥, I
Hans-ove är idag tillbaka på jobbet efter sin magsjuka. (Jag och Tuva har fortfarande klarat oss från den så hoppas det fortsätter så :) )
Så idag är vi ensam hemma igen..

Igår när Tuva la sig för att sova middag så passade jag på att baka lite bullar. Eller lite blev de kanske inte, blev 90st :) Fast dom blev ganska små :S Jag som brukar göra stora bullar annars! Men goda blev dom ;)

Men det var bra att de blev många så räcker de till kalaset/kalasen i slutet av februari och början av mars. Jag fyller ju 23 den 25:e februari och 5 dagar senare fyller Tuva 1år! Kan inte fatta att de snart är ett år sedan hon föddes, helt sjukt! Så förmodligen blir det att vi slår ihop kalasen så de bara blir en dag. Är ju ingen idé att fira mig ändå så de blir Tuva som får uppmärksamheten ;) Vet inte ens vad vi ska köpa till henne i present, hon fick ju så mycket bra i julklapp!
Några förslag kanske på vad man köper till en ettåring?

Vet inte vad vi ska hitta på idag.. En promenad kanske? Tror inte de är så himla kallt idag så orkar jag så tar vi nog ett varv runt byn. Men de är ju så tråkigt att gå ensam!

Har hittat lite fynd på tradera åt Tuva också.. Men de är så många dagar kvar innan auktionerna går ut de är synd tycker jag. Föresten vet ja inte om man kan kalla de jag hittar på tradera för fynd heller. För jag köper bara nya kläder åt henne där (känner att jag inte vill köpa begagnade kläder av någon jag inte känner) och alla nya kläder blir oftas så dyra!

Nu är det bara 2 dagar kvar till Idol turnén i Gävle, jag längtar!! Då ska Tuva sova hos sin farmor för första gången :)



Jag älskar dig min vackra flicka ♥

Bad & promenad

I Vardagen ♥, I
Idag har Tuva och jag varit i Bollnäs hos Linn & Lea igen :) Tog en promenad på ca 50min och så fick barnen leka lite och äta lunch ♥

Ikväll har mamma och lillebror Jens varit här. Dom kom och hade pizza med sig, gott :) Sen blev det en fika och halv åtta hos mig innan dom åkte hem.

Bara mamma och Jens åkte hem så gjorde jag ordning ett bad till Tuva, här är lite bilder :)




Sen mys i soffan ♥




Nu sover Tuva och vi ligger i soffan och kikar på handboll. Så jag ska fortsätta kolla på de nu :)

Eckerölinjen 15/1 2011

I Vardagen ♥, I
Vi har tillbringat våran helg i Uppsala hos Klaus och Berit och igår var vi och åkte en dagkryssning med Eckerö linjen så här kommer lite bilder därifrån :)


Berit & Klaus


Älskling & Tuva ♥



Jag & Tuva



Så här glad blir man när man får följa med och åka båt ♥

Sen blev man trött och sov nästan hela hemresan :)


Det var en trevlig och alldeles lagom resa. Tog 2h över till Eckerö från Grisslehamn och 2h tillbaka :)

8:30 åkte vi från Uppsala och jag fick köra som en idiot till Grisslehamn för att hinna med båten! Vi trodde det skulle ta 1h 10min att åka men jag körde dit på 1h 20min. Jag kollade på eniro nu och enligt vägbeskrivningen skulle det ta ca 1h 27min att åka! Haha snacka om att vi hade fel! Vi kom fram till hamnen 9:50 och båten gick 10:00 :p Men men vi hann med båten och det var huvudsaken :)


Våran söndag började mindre bra. Inatt vaknade Hans-ove med magsjuka! :s Så hoppas jag och Tuva klarar oss från det!! Sen tog det 3 timmar att köra hem från Uppsala idag pga väglaget, snömodd, trafik och plogbilar! Drygt!

Nu ska vi kolla på Solsidan!

LÖRDAG 22/1 2011, LÄKEROL ARENA

I Vardagen ♥, I



Yes, biljetterna är bokade :D

Bilder från dagen!

I Vardagen ♥, I







Våra små prinsessor ♥

Idag har Linn och Lea varit här med oss ett par timmar. Vi började med en promenad runt här i byn på ca 1h 15min. Riktigt skönt var det att gå, lagomt kallt :) När vi kom hem var det lunchdax för Tuva och Linn fick en kopp kaffe + att vi knaprade i oss en hårdmacka. Inget fikabröd :p Vi har saknat tjejerna för det var typ 3 veckor sedan vi sågs sist ♥ Förutom när vi hälsade på dom i igår då ;)

Nu så!

I Vardagen ♥, I

Den 27:e december beställde jag en kamera,
igår kom den äntligen så nu kan jag också knäppa bra bilder :D



Provknäpper såklart det vackraste som finns ♥

Mammas hjärta ♥

I Tuva ♥, I





Gud va olik sig hon är på de här kortet! Men man ser många tänder ;)


Tuva älskar ölburkar, brås på pappa kanske? Fast han vill ju inte ha dom tomma ;)


Tuva hittade en skoter på Motor & Fritid i Funäsdalen

Söndag 9 januari 2011

I Vardagen ♥, I
Denna morgon har börjat med att stryka lite gardiner och bytt dom i vardagsrummet och köket. Har gästrummet kvar men var tvungen att tvätta dom gardiner som ska sitta där inne först. Dom var lite gul eftersom dom var tvättad i vårat gamla vatten men nu blev dom vit igen efter en tvätt :)

Snart är det dags för Tuva att sova lite middag så då tänkte jag bädda ner henne i vagnen och ta en promenad runt byn nu när det inte är så kallt :) Och Hans-ove ska upp och skotta av taket!

Det är våran dag :)
Uppdaterat 13:08:

Det var en skön promenad, helt perfekt väder att gå i! Och jag älskar nya vagnen :D
Den är snygg och skön att gå med!

Synd bara att vägen här hemma inte var plogad så det var lite jobbigt att skjuta vagnen framför sig när översta lagret på snön var is samtidigt som Elsa gick framför och drog i kopplet som vanligt! Hon lär sig aldrig att gå fint..

Nu måste jag fortsätta med städningen!
De blir så ljust och fint att få upp alla vita gardiner igen och slippa allt rött :)

En snabbis!

I Vardagen ♥, I
Igår kväll var vi till Klaus och Berit i Storsjön, dom hade med sig nya barnvagnen så vi var dit och hämtade den och fikade lite.

Idag har vi varit i Älmeskullen. Tomas och Hans-ove har åkt skoter ett par timmar och vi tjejer höll oss inomhus :) När vi kom hem så kom Carro och hämtade våran gamla barnvagn som hon köpte av oss till sin kommande bebis. Så vi blev snabbt av med den iaf!

Någon dag nu i helgen måste vi ner till Gävle på barnens hus och hämta en fotsack till vagnen. Det var inte leverans förens v.11 på den om man skulle beställa från b-h i Söderhamn så då ringde jag till Gävle istället och dom hade en kvar som dom la undan :)

Just nu håller Hans-ove på att ploga gården, Tuva sover en sväng och jag har hasselbacks potatis i ugnen och ska gå och steka lite kyckling nu!

De va en snabb uppdatering de :)
Ha en bra helg alla läsare!

God morgon!

I Vardagen ♥, I
För tredje dagen irad nu somnar jag om när Hans-ove kliver upp vid 6:20 och vaknar som om jag skulle sovit i flera timmar 7:10! Sen kunde ja inte somna om så här sitter jag medans Tuva sover fortfarande :)

Det går iaf jätte bra att ha henne i eget rum! Som tur är ;) Jag sover bättre om nätterna eftersom jag oftast bara vaknar när hon är ledsen och inte när hon ligger och gnyr som hon brukar göra i sömnen. Men ibland vaknar jag av det också :p

Vet inte alls vad som händer annars idag, Hans-ove skulle egentligen sluta efter halva dagen idag eftersom de va meningen att vi skulle åka till Tännäs för han vill åka skoter. Men varför egentligen? Det är ju mer snö här hemma + att vi måste till Klaus och Berit och hämta nya barnvagnen. Så de verkar som vi blir hemma i helgen, vi får se. Och vi får väl se när han kommer hem idag :)

Tvätta en maskin tvätt måste jag göra bara Tuva vaknat iaf! Hon har ju sitt rum vägg-i-vägg med tvättstugan och eftersom hon är ganska lättväckt så vaknar hon nog om jag sätter igång den nu...
Jag får passa på att mysa ner mig i soffan under en filt i väntan på att hon ska vakna helt enkelt :)

Stort grattis till Tuva som har sin första namnsdag idag! ♥ Våran Hanna Tuva Hansson

Nu är den min!

I Vardagen ♥, I
Ja idag åkte jag, Tuva, mamma, mormor och morfar till Huddik för morfar skulle dit på sjukhuset. Medans han och mamma var där så åkte vi ner med mormor på stan. Och jag köpte klockan på ur & penn :D Kunde inte hålla mig när jag såg den i verkligheten, men även samma klocka fast i svart var också väldigt fin men jag tog en vit ändå :) De va de enda jag köpte för de gick mycke snabbare på sjukhuset än vad vi trodde så vi hann inte kika så mycket.. Vi åkte hemifrån strax efter tio och kom hem vid fyra så de gick fort.

Nu har vi just nattat Tuva och ligger och kollar på tv i soffan. Men jag ska ta och duscha lite nu sen blir de sova!

Jag har fortfarande inte fått min kamera! Seg leverans!!

JA TACK!!

I Vardagen ♥, I


Den här klockan vill Marie ha!!

Finns att köpa på uropenn.se

Nytt år, nya tag!

I Vardagen ♥, I
Ja så var nya året här, jag kan inte förstå att tiden går så fort! Snart blir våran lilla flicka 1 år :)

Idag sov Tuva till 9 som tur var för jag har sovit fruktansvärt dåligt inatt igen, vet inte varför.. Vaknat hela tiden och inte kan somna om.

Igår blev det en del plockande och fixande här hemma. Satte upp en tavla och halkskydden i trappen, en rullgardin uppe och letade fram ett bord som jag också skulle ha uppe så nu börjar de sakta men säkert bli bra :) Är bara lite små grejer kvar och ett stort akvarium i "kallrummet" som ska bort sen är de klart där också :) Så skönt!

Nu ligger Tuva och ska sova middag och jag har just bäddat rent i våran säng och håller på att tvätta våra kuddar nu. Upptäckte att dom inte var så fräsch så då åkte dom in i tvättmaskin :) Ska bädda rent i Tuvas säng också sen bara hon vaknat. Så nu ska jag ta de lungt en stund i soffan innan hon vaknar och det blir fortsätta lite med städningen.
Funderar på att städa bort julen också när man ändå håller på, vi får se.. Julgranen åkte ut redan i lördags eftersom den barrade så fruktansvärt mycke :)

Imorgon ska jag och Tuva följa med mamma och skjusa morfar till sjukhuset i Hudiksvall.
Och den 14 januari är det farmors begravning..

Någon som vill köpa en barnvagn?

I Vardagen ♥, I

Vi har en billig tillsalu!
Kolla HÄR!

Tuva 10 månader ♥

I Tuva ♥, I


Idag blir Tuva 10 månader!
Grattis älskling ♥

Bara 2 månader kvar nu tills det blir 1 års kalas :)

Emmaljunga Scooter 2.0 PP Black/Red

I Vardagen ♥, I


Nu är vagnen köpt :D


 

I torsdags ringde jag till Barnens Hus och skulle beställa vagnen men inget Barnens Hus i hela Sverige hade just den färgen hemma på lager och det skulle inte vara leverans förens ca v10-11 på den! Så idag när alla affärer öppnade igen skulle jag ringa runt till andra butiker för att kolla om någon skulle ha den på lager och som tur var så fick jag napp på första försöket :)
Ringde till babyland i Uppsala för att kolla om dom hade den hemma och ja de hade dom! Gissa om jag blev överlycklig eftersom jag skulle slippa vänta 10 veckor tills Barnens Hus skulle få hem den!
Hans-oves morbror Klaus och hans Berit bor ju i Uppsala så hon var snäll och åkte ner och köpte den åt mig :) Tack Berit!

Så nu har jag även ringt Barnens Hus och beställt en fotsack där för de hade dom inte hemma på babyland :)

Nyårsafton

I Vardagen ♥, I
Vår nyårsafton tillbringade vi tillsammans med Mia, Danne och deras Ellen hemma hos dom i Alfta. Vi blev bjudna på god mat och hade en trevlig kväll :) Mia hade gjort snittar till förrätt, plankstek till varmrätt och till dessert fick vi budapestbakelse :) Super gott var det!!

Tuva blev trött vid kl.20 så då fick vi låna en resesäng av dom så hon sov fram till ca 23 sen var hon vaken tills vi åkte hem efter 2 nån gång. Innan vi åkte hem så åt vi lite ost och kex som vi hade med oss så man var inte hungrig när man kom hem direkt ;)
Danne kom på att vi skulle dricka champagne just på tolvslaget men hittade inga andra glas än vanliga mjölkglas så de fick duga. Haha..
Tom jag som är nykterist drack faktiskt en mun skumpa ;)

Min kamera som jag beställt hann aldrid komma innan nyårsafton så Hans-ove knäppte några kort med sin mobil iaf och här är en :)


Mia, Tuva och Daniel

Tack för en trevlig kväll! ♥

Tuva & Tomten

I Tuva ♥, I


På julafton fick Tuva träffa tomten för första gången :)