Tävlingsdags!

I Vardagen ♥, I


jag är med och tävlar om ett "nöjd-paket" som består av lära-äta-själv bestick, en haklapp och en tallrik i samabete med www.emmzien.blogg.se och bambino.

?!?!?!?!?!?!?!

I Vardagen ♥, I

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12807647.ab

IDIOTFÖRÄLDRAR!!!!!
Hur kan man?!

Lea har fyllt 1år!

I Vardagen ♥, I
Igår fyllde Tuvas bästa kompis Lea 1år ♥ Så idag ska vi dit och fira stora tjejen med paket!

Men innan dess måste jag duscha, få i oss frukost och bada Tuvis.
Bäst jag sätter igång :)

Ursnygg väska från Lindex!

I Vardagen ♥, I

Lindex Shop Online - Väska
Hur snygg är inte denna väska då?? :D
Snacka om att få sommarkänslor!
Vill ha!!

199:- på Lindex Shop Online
(klicka på bilden för att komma dit)

Dagens Tuva

I Tuva ♥, I


T-shirt och jeans från H&M

Söndag 27 mars 2011

I Vardagen ♥, I
Jaha då var det söndag igen. Jag hatar söndagar!

Igår kväll var vi en sväng till Dan på inflyttningsfest. Jag och Tuva åkte hem när det var dags för henne att sova och Hans-ove fick stanna kvar. (Dan har köpt ett hus nere på byn här i Söräng) Så när vi kom hem nattade jag Tuva och kröp sen ner i soffan tillsammans med en skål ostbågar och kollade på tv :)

Eftersom jag inte tog ut några föräldradagar i februari och har begärt många lågprisdagar i mars så får jag knappt nå pengar alls denna månad :( Har precis så de räcker till räkningarna typ.. Tur jag har Hans-ove som kan ge ett litet bidrag ;) Börjar bli less på att leva jävligt snålt! Men jag får hålla ut tills augusti då jag börjar jobba igen :)

Och sen är jag överlycklig över att jag inte får restskatt i år heller! Har aldrig haft det med är livrädd att få det ;)

Och Lisa:
ja jag är nog lite principvrång bara, därför jag inte skaffar facebook ;) hehe
Jag vet ju bla inte nå vad som händer hos er mellan gångerna vi träffas. Mest därför jag känner bland att jag skulle behöva ha en jag också. Så man hänger med liksom, eftersom du slutat blogga :p
Som ni kanske läst tidigare så hade ju Tuva feber ett par dagar samtidigt som jag var sjuk. Det var ju aldrig mer än feber på henne men sen upptäckte jag att hon har två tänder till som kommit fram! :) Så nu har hon 10st tänder i sin mun! Denna gång har det kommit 2st uppe lite längre in på varje sida!

Och sen har ju Tuva börjat gå riktigt nu. Hon går mer än vad hon kryper. Men hon vägrar gå i skor! Haha, så fort hon får skor på fötterna står hon bara still eller kryper! Hoppas de släpper snart så hon törs gå även med skor på fötterna :) STORA TJEJEN!

Facebook

I Vardagen ♥, I
Som många kanske vet så har jag ingen facebook. Jag klarar mig väldigt bra utan en MEN jag märker att man inte alls hänger med vad som händer! Sen tycker jag det är väldigt dåligt när folk hela tiden hänvisar till facebook. Även för tex tävlingar mm.. Hallå, den som inte har någon då?! Vad ska vi göra? Vara helt avskärmad från allt som händer?

Tänk att hela människors liv ska vara helt besatt av en internet sida..
Vi som inte har någon lever tydligen ett annat liv.

Självklart tänker även jag tanken på att skaffa mig en ibland..
Just för att slippa känna sig utanför!

Men nej i dagsläget har jag ingen facebook och är stolt över att inte fallit för sidan!
Och läs noga nu: Jag överlever utan facebook!

Världens finaste flicka ♥

I Tuva ♥, I



Torsdag 24 mars 2011

I Vardagen ♥, I

Har nyss dammsugat och torkat golven, andra maskinen tvätt snurrar i tvättmaskinen och Tuva sover. Ja så ser det ut hemma hos oss i Söräng just nu :)

Igår var jag till Johanna och klippte mig. Blev lite snedlugg denna gång så jag blev absolut nöjd :) Får se om jag gör mig råd att göra ett återbesök hos henne och färga det också eller om jag får snåla och göra det hemma. Mitt hår är just nu svart men har ju fått för mig att ha det vanligt brunt igen så ska det bli bra är det nog bäst att låta henne göra det.. Måste fundera på det!

Var även in på Elgiganten och kikade på mobiltelefoner. Den jag funderat på såg helt okej ut faktiskt!



Samsung Galaxy Ace

Nu ska jag passa på att ta de lugnt en stund på soffan!

 

Elsa före/efter klippning

I Vardagen ♥, I



Tuva ville också vara med och knäppa kort ♥

Tisdag 22 mars 2011

I Vardagen ♥, I
Idag mår Tuva mycket bättre! Ingen feber direkt (37,3) och är mycket piggare på ögonen också. Så hoppas dagen fortsätter så också!

Har just ätit frukost så nu leker Tuvis på golvet och jag hamnade här som vanligt. Sitter och kikar runt lite efter en ny mobil (?!) Har fått för mig att jag vill ha en ny mobil nu igen! Irriterande! Jag trivs bra med min som jag har nu förutom att jag tycker att touchen är helt värdelös.. Får se hur jag gör om jag gör mig råd med en ny, men vill prova ett annat märke än sony ericsson isf. Har kollat på en Samsung galaxy ace, någon som har någon erfarenhet av den?? Man vill ju inte direkt köpa en som inte är nå bra!

Sen har jag även kommit på de att de nog är dags att köpa skor till Tuva nu när hon börjat gå. Men de är ju så himla svårt med storlek tycker jag! Kanske måste köpa ett par stövlar också..?

Usch nu stinker det bajs så bäst vi går mot skötbordet!
Sen ska vi vara i Edsbyn till 13:30

Feber..

I Vardagen ♥, I
Ja nu har Tuvas feber stigit till 38,8 grader. Gör så ont i mig att se när hon inte mår bra ♥ Men hon försöker vara pigg och som vanligt, men ögonen bara hänger på henne ;( Lillsnuttan!

Nu är vi nyäten, till middag ikväll blev det snabbt och enkelt pasta med ost & skinksås. Hans-ove är på taket och farfar Stefan skottar bort lite snömodd på gården med traktorn.
Får se om jag orkar åka ner till Bollnäs sen igen. Har paket att hämta på kvantum och så skulle jag ha köpt blöjor där. Fick checkar från pampers idag med posten och de tackar man ju inte nej till ;)

Imorgon ska jag lämna in Elsa på klippning hos Kats i Edsbyn. Hon badar hundar i ett speciellt balsam som gör att tösnö inte fastnar i pälsen. Ett MÅSTE på våren annars fastnar det storta bollar på Elsa när hon är ute. Så medans hon blir vårfin så tänkte jag åka och hälsa på min mormor och morfar i Söderomsjön!

Sen på onsdag är det jag själv som ska hamna under saxen för då ska jag till Johanna och klippa mig! Känns som de va evigheter sen och det behövs verkligen en klippning nu! Sist jag klippte mig var till dopet i september!! Kanske dags för en liten förändring också?

Värst va mycke uppdatering det blev idag då men nu tänker jag inte skriva mer :p

Detta gör mig galen!

I Vardagen ♥, I
Nu har jag haft min hemska halsont i en vecka! Ringde ju HC i torsdags men fick inte komma då. Nu när det gått en vecka och jag fortfarande har lika ont om inte ondare tom så ringde jag sjukrådgivningen som sa till mig att ringa HC på en gång och för att få komma och göra ett halsprov. Så 13:40 ska jag dit! Hoppas verkligen på att det är något man kan få medicin åt annars dör jag nog snart! Hade så ont i halsen igår kväll så jag kunde inte ens somna :( Jag som är nykterist har tom provat druckit whiskey men nej, de har inte heller hjälpt!

Ja igår var vi ner till Uppsala på bandyfinalen. Tänker inte nämna något om den mer än att det var ju så jävla nära guldet!!

Märkte även de imorse när jag var och hämtade Tuva i sängen att hon såg väldigt hängig ut på ögonen. Tog temp och ja 37,7 grader så lite feber hade hon. Tuva är ganska lågtempad som mig. Hoppas verkligen inte att jag smittat ner henne, men de känns som att risken egentligen är ganska stor eftersom vi är med varandra nästan hela tiden..
Har nyss kommit hem från Bollnäs. Har varit på Willys och handlat och HC för halsprov. Och såklart så hade jag den bakterien som man inte fick medicin för ;( Men var jag inte bra tills på fredag skulle jag komma tillbaka. Och vad menar dom att dom ska kunna göra annorlunda då då?? Hjälp.. Så jag får fortsätta knapra alvedon/ipren och halstabletter. Har provat både bafucin, zyx och mucoangin men jag tycker inte att någon av dom hjälper!

Mitt huvud håller just nu på att sprängas känns de som så jag ska ta och vila en stund på soffan nu medans Tuva leker på golvet. Och när Hans-ove kommer hem så måste han upp på taket och få bort snön eftersom de droppar in i köket igen.. Samma visa varje år när snön börjar smälta! Tur vi (förmodligen) ska byta taket i sommar..

Lördag 19 mars 2011

I Vardagen ♥, I

Idag är det lördag och jag är fortfarande sjuk :( Har ont i halsen som bara den! (är svälld och vitprickig i halsen) och så har jag lite ont i huvudet och öronen också. Gör jätteont att hosta! Hoppas vara lite piggare tills imorgon iaf. Då ska vi ju ner till Uppsala och se när Bollnäs (förhoppningsvis) vinner över Sandviken ;)

Jag började få ont i halsen i tisdags och har inte blivit ett dugg bättre sen dess! Ringde HC i torsdags i hopp om att få komma och kanske få någon medicin men nej jag fick inte komma utan skulle avvakta. Ovanligt att få höra de när man ringer dit. Idioter!

Igår var vi på Bengts begravning. Den var verkligen jättefin! Tror jag grät i stort sett hela tiden i kyrkan, jag som är så känslig! Tyckte det var så fruktansvärt jobbigt att se dom närmsta anhöriga, hans 4 barn och Mona. Tyckte dom var jätte starka som orkade med! Sen var det en fin minnesstund i Johannesgården. Det var 3 st tror ja som höll tal och det tycker jag var jätte bra gjort! Fint att någon vågar göra det.

När begravningen var slut åkte vi hem så jag fick vila en stund sen åkte vi till Elfi och Jan. Fick mat där och kikade lite på Så ska det låta och Let's dance tills Tuva och jag blev trött och ville åka hem.

Just nu så gick Hans-ove ut för att ploga bort den j*vla snön som helt onödigt kom igår! Fattar inte varför, fast hellre snö då än imorgon :p

Sen måste jag även skriva de också att Tuva bara går mer och mer! :) Nästan så hon går mer nu än vad hon kryper. Ibland iaf. Tänk, mammas lilla bebis har blivit så stor!  För ett år sedan var hon ju så liten! Längtar tills de är dags för ett litet syskon! Även fast vi inte är riktigt överens om de här hemma så ska hon få ett syskon, de bestämmer jag :p Men när de är ju en annan sak, jag vill ju helst inte vänta för länge!


   
Liten och stor Tuva ♥
Tänk va mycket som händer på ett år!

Trollungar ♥

I Vardagen ♥, I


Mössa

I Tuva ♥, I


Fina mössan som Tuva fick av Lea i present ♥

Sjuk & Tännäs

I Vardagen ♥, I
Jaha så var det min tur att bli sjuk igen. Har fruktansvärt ont i halsen och öronen. Har knappt sovit inatt för jag har svettats och haft ont överallt :( Hoppas bara att Tuva inte blir sjuk nu! De va ju bara nån vecka sen hon var förkyld... Jag hatar att vara sjuk!!


På fredag är det begravning (som jag gruvar mig hemskt mycket för) och sen på söndag är det bandyfinal! Vi har bokat biljetter så då måste jag vara frisk helt enkelt!! Heja Bollnäs!

Igår var Linn & Lea här och grattade Tuva. Dom har också varit sjuka och vi borta så det har blivit uppskjutet med deras besök hela tiden. Men igår var dom här och lekte :) Tuva fick en jättefin mössa som de stog Tuva på och fingerfärg :) Tusen tack kära vänner! ♥
Sen på kvällen kom mamma och Jens så då snodde jag ihop en kladdkaka på Jens beställning. Å ju mer klockan blev ju dåligare blev jag kändes de som. Så när dom åkte hem vid kl.20 så gick jag upp och la mig.

I helgen har vi varit i Tännäs igen. Och när vi kom upp på torsdag kväll så hade vattnet i brunn frusit så vi var utan vatten till lördag eftermiddag! Och då på lördagen var vi ut med skotern. Det var veteranträff vid Falkboe så vi tog en tur dit. Vi hade tur med vädret hela helgen iaf, strålande sol :D


Jag & Tuva i kälken


Tuva & Elfi


Bild från träffen


På fredagen tog vi en promenad för att hämta vatten ett par km

Nu är Tuva vaken så jag hinner inte skriva mer, men en liten uppdatering blev de iaf :)

Måndag kväll...

I Vardagen ♥, I


Så här ser det ut på våran soffa just nu ♥
Ska ta och väcka henne nu så vi kan ta på pyjamasen och göra välling
så hon får fortsätta sova i sängen istället :)

Berättar mer om våran helg i morgon om jag får tid!

Sitter just nu i bilen påväg hem från tänn...

I Vardagen ♥, I

13032011302 (MMS)

Sitter just nu i bilen påväg hem från tännäs. Och Tuva har roat sig med att ta av sig strumporna :)

Stolt mamma!

I Tuva ♥, I

Ikväll har Tuva gått riktigt helt av sig själv för första gången :D Och jag lyckades fånga några steg på film ♥
Förut har hon bara tagit högst fyra steg när man typ lockat henne men nu gick hon helt själv!


Inte världens bästa film kanske men man ser att hon går iaf ;)

De va på tiden!

I Vardagen ♥, I
Äntligen så är isgatan (vägen) här hemma sandad! Då kanske man kan ta sig en promenad idag utan att vara rädd för att halka och slå ihjäl sig ;)

Vi var ute på en promenad hela familjen i söndags men vägen var så hal så vi fick gå på skoterspåret istället! Hoppigt och guppigt tyckte jag men prinsessan i vagnen verkade gilla det för hon somnade på en gång ♥
Uppdaterat 14:20:


Var ut och gick en vända runt byn, tog ca 45min. Blåste väldigt kallt men skönt var det! Men tror ni Tuva somnade? NEJ! Så nu ligger hon i sin säng efter att ha ätit mat så hoppas hon vill sova en stund nu.

Själv hamnade jag i soffan nu framför skidskytte!

Nestlés nya Frutti Smoothie!

I Vardagen ♥, I



Jag är medlem i Buzzador och får då testa olika saker gratis och även dela med mig av produkterna så att andra också får testa! :)

Nu är jag med i en kampanj med Frukt smoothies från Nestlé.

Tuva har aldrig förut druckit något annat än vatten eller mjölk men dom här gillar hon verkligen!

Någon som vill ha ett provsmak?

"Nu lanserar Nestlé två goda Smoothies för både stora och små vänner över 12 månader. Smakerna du kan välja på i butikshyllan är fyllig persika-banan och exotisk mango-ananas-banan. Gemensamt för båda är att de består av 100% frukt; inga konserveringsmedel eller tillsatser så långt ögat kan nå, med andra ord! Varje förpackning har ett tillhörande sugrör så de är lätta att ta med och avnjuta i alla olika situationer, antingen rumstempurerade eller kylda."


• Praktisk förpackning med sugrör
• Inga konserveringsmedel, färgämnen eller smaktillsatser
• Kan drickas både kall och rumstempererad
• Inget tillsatt socker - Nestlés Frutti Smoothie ät naturligt söt
• Bra c-vitaminkälla: bidrar bland annat till upptaget av järn

Förpackningarna innehåller 200ml, vilket motsvarar ungefär en frukt.
 
(Smoothien är från 12 månader)

I lördags var Tuva kalasfin!

I Tuva ♥, I



I lördags hade vi kalas för Tuva.
Mycket fina presenter fick hon så tack alla för dom :)


Hon har fått:

♥ Prinsesstält
♥ Pengar
♥ Kläder
♥ Docka med docksäng (se bilder ovan)
♥ Filmer
♥ Leksaker
♥ Berlock till sitt armband
♥ Hello Kitty badlakan
♥ Mat
♥ Hello Kitty ryggsäck/reseväska (en sån med handtag och hjul)
♥ En hjärtkudde + filt
♥ En boll
♥ Barbapappa bok

De va de jag kom på nu, har säkert glöm något!
Och vad hon fick av oss har jag ju skrivit förut så de räknar jag inte upp igen :)

En av presenterna..

I Tuva ♥, I


Tuva fick en keyboard av oss i present och den gillar hon!
Hihi kolla in söta dansen på slutet ;) Gullunge ♥

Tuvas 1 årsdag, i bilder

I Tuva ♥, I

På morgonen:


Först väckte jag henne kl.9 med paket och sång då blev hon väldigt förvånad :)



Fick några paket i sängen


Sen fick hon öppna resten i vardagsrummet


Precis till paketöppningen kommer farmor


Puzzel


Sen blev hon nyfiken på de största paketet...


...där i fanns en barbahäst :)


Trasdocka


Och en rolig keyboard :)


Sen på eftermiddagen kom morbror Jens med bussen från skolan så då gick vi och mötte honom i de soliga vädret :)


Så här glad blir man av att se Jens


På kvällen kom mormor, farmor och Jan med lite paket.


Och så fick vi såklart äta lite tårta :)



På lördag har vi de "riktiga" kalaset då kommer det förmodligen fler paket :)
Kan berätta mer om vilka presenter hon fick senare...