H&M har rea!

I Vardagen ♥, I

Då passar vi på! ;)  

Munkjacka stl 98/104


Badset stl 98/104


Pyjamas stl 86/92


Flip-flop till mamman!

Blekning nr 3

I Vardagen ♥, I
Igår hjälpte Elfi mig att bleka håret igen, för tredje gången och jag måste faktiskt säga att det blivit ljusare än va jag trodde de skulle bli av tre gånger! Men jag ska ju inte vara så blondin som jag är nu utan jag försöker bara bleka bort de gula/oranga för att sen ha en mörkblond färg.

Så här blev det efter igår:




Tyvärr så blev bilderna inte speciellt bra! På dom två översta gör blixten på kameran att det ser mörkare ut än vad det är och på den understa utan blixt blev det bara suddigt :( Men färgen syns ju ändå!

Morsdag 2011 ♥

I Vardagen ♥, I
Ja igår var det morsdag. Av Tuva fick jag dom två fåtöljer från ikea som jag så gärna ville ha och en fin blomma som hänger ute på bron :) Blev ganska överaskad över stolarna faktiskt för inte visste jag att Tuva varit på ikea utan mig ;) hihi ♥


IKEA PS VÅGÖ (bild från ikea.se)

På eftermiddagen åkte vi till Långhed för att fira mamma. Hon fick en bukett liljekonvaljer (som alla andra år) och sen kommer hon få en försenad present också eftersom jag inte fått den klar än ;) Blev även bjuden på god köttfärsröra!

Och i lördags var vi hos Elfi & Jan i Gäddvik och grillade. Riktigt gott, som alltid när de är grillat på menyn ;) Firade Elfi då så vi skulle slippa stressa igår :) Tuva sov en stund i vagnen på altan där så tror vi kom hem strax efter 23 och dagen efter fick vi sovmorgon till 9:30.

Var även ner en sväng på marknaden i Bollnäs i lördags. Var absolut ingenting att se tyckte jag! Helt värdelöst så om någon missade marknaden missade ni ingenting enligt mig!

Blir inget mer skrivande nu för det är dags att byta en bajsblöja!

Fyra dagar efter...

I Tuva ♥, I
Så här ser Tuvis ut idag - fyra dagar efter fallet från soffan.
Blåmärket har nu börjat letat sig neråt på sidorna om näsan som ni ser på bilden och bular syns knappt nu :)


♥ kärlek ♥

Ett paket med posten

I Vardagen ♥, I

Idag fick jag äntligen hem Skilda världar dvdbox 1 i brevlådan!
Beställde den på discshop.se som just nu har kampanj på den.

Box nr 2 har releasedatum imorgon den 25:e maj!

Aj aj ont ont!

I Tuva ♥, I
Igår hände det för första gången.. Tuva ramlade ner från soffan och slog huvudet.
Hon fick ett blåmärke och en bula!
Och självklart hamnade bulan mitt i hennes storkbett så därför ser
de lite värre ut också eftersom de redan är rött ;)
Stackars lillgumman ♥


bilderna är från igår typ direkt efter hon ramlat


Redan igår kväll såg bulan bättre ut och idag syns den inte mycket alls. Nästan bara blåmärket kvar :)

Äntligen fredag!!

I Vardagen ♥, I
Ja så var det äntligen fredag igen! En solig fredag, gud så härligt!

Idag bestämde sig Tuvis för att vakna när Hans-ove åkte till jobbet men hon fick allt ligga i sin säng å poa på en stund innan jag orkade gå ner :p Så idag har vi hunnit med lite.
Målat en hylla, Tuva har badat, tvättat en maskin tvätt eftersom hon slet ur all tvätt ur tvättkorgen och kissade på de alldeles innan badet ;) fixat ordning lite i Tuvas rum för hon fick en cd spelare av sin farmor igår och såklart fanns de ingen kontakt just där den skulle stå så jag fick leta fram skarvkabel å dona :)

Vid 11 ville damen sova så då bäddade jag ner henne sen har jag spenderat lite tid i badrummet för toningen jag beställde igår kom med posten idag (snabb leverans!) så den var jag tvungen att testa! Så medans den verkade i håret passade jag på att raka benen sen ta en lång dusch :D Får se om jag ser någon skillnad på håret sen när de torkat.. vill ju inte ha orange hår!

När Tuva vaknar får vi se om vi tar en sväng in till Bollnäs. Skulle ha varit på dollar och köpt galgar till Tuvas garderob eftersom hon har mer kläder än galgar så måste jag köpa fler ;) Får se hur vi gör!
Sen ikväll ska vi till min mormor & morfar och gratta morfar som fyller år idag! Å äta smörgåstårta, mums!

I helgen hoppas jag på att få lite mer gjort på altan! 2 lampor ska upp på väggen och en hylla. Sen måste vi även städa bort en massa skräp å grejer som hamnade på gamla altandelen också för där ser det förjävligt ut! Sen har vi ju även beställt en altandörr äntligen! Vet inte om jag skrivit de tidigare? Skulle iaf få hämta den 16 juni tror jag det var! Kommer bli skitsnyggt med en helglasad dörr + att de förmodligen blir ljusare i vårat mörka kök :D

Annars har vi inget planerat denna helg vad jag vet nu? Så vi får se vad som händer!

Till håret..

I Vardagen ♥, I


Wella color fresh - 8/81

Har just beställt hem detta toning/schampo som tydligen ska vara väldigt bra på att
ta bort gula/oranga toner i håret så hoppas den kommer funka bra :)

Mitt hår

I Vardagen ♥, I

Igår morse när jag vaknade hade jag svart/mörkbrunt hår.
Men nu har jag fått för mig att ha de lite ljusare!

Så här blev det!

Efter första blekningen


Efter andra blekningen


Och idag efter ha lagt i en mörkblond färg

Tyvärr är bilderna lite mörka men dom får duga :p

Håret är fortfarande lite orange så jag får tvätta flitigt med silvershampo så kanske de avtar lite :)

Dagisplats

I Vardagen ♥, I
Fick brev imorse om att Tuva äntligen fått dagisplats här i Söräng från den 8 augusti!

Vilket innebär att jag får vara hemma hela sommaren och börjar jobba igen i slutet av augusti :)
Kommer bli jätte konstigt att komma tillbaka till jobbet efter så lång tid eftersom det har ändrats sig så mycket där men de kommer säkert gå bra :)

idag skiner solen - härligt!

Shopping i Valbo

I Vardagen ♥, I
Igår helt huxflux blev jag sugen på att åka till Valbo och shoppa lite sommarkläder eftersom min garderob typ inte innehåller nå såna! Klockan var då vid 16:00 så jag kände att det skulle bli lite sent att åka då :p
Men imorse tog jag med min lillebror Jens och åkte! Kom hem med 3 linnen, ett par vita 3/4 dels byxor, ett par vita skor och ett 7 pack låga strumpor. Kändes skönt att äntligen kosta på sig själv lite kläder också och inte bara köpa till Tuva :) Var även in på Ikea för att handla några plastblommor och en golvlampa till altan. Köpte 2st konsoler också till hyllan som ska sitta på väggen + lite annat joll som vanligt när man är där!

Men medans vi var inne på Ikea var det en liten dam i vagnen som tröttnade och var rätt så grinig innan vi var klara.. Tycker de är så jobbigt när hon blir så för jag blir så stressad av de när man är ute bland mycke folk. Å de kan jag då säga att det var idag!! Dum dag att åka dit på egentligen.. en regnig lördag!

Ikväll ska jag kika på eurovision song contest iaf och heja på Sverige. Inte för jag tror att vi har någon chans men ändå :)

Sixten

I Vardagen ♥, I


Tuva hade besök i lekhörnan igår kväll ;)

Bildbomb från idag

I Tuva ♥, I


Tuva älskar sin borste ;)


Så här glad blir man när man ska få mat


Haha snygga minen!


Tuva är snäll och pekar på något på bänken så jag får en bild på hennes hår som växt!


Efterrätt efter maten är gott!


Tuva & Elsa ♥


Kikar ut från altan

Torsdag 12 maj 2011

I Vardagen ♥, I
Tuva sover och här sitter jag, tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan jag tänker knäppa på tvn å se om de är nå sebart där. Här är inte tvn på ofta kan jag säga fast jag är hemma typ hela dagarna. Men mellan 22-23 om kvällarna är den iaf på för då är det big brother ;)

Igår var jag på Tupperware party hos kusin Malin i Gäddvik. De är alltid trevligt på såna partyn och de är väl dags för mig med att ha ett här hemma också snart :) Hans-ove och Tuva var hos Elfi och Jan under tiden.

Idag fick jag hem mitt efterlängtade vita bakskal till mobilen! Jag har ju länge letat efter ett och i tisdags fick jag ett mail om att ett ställe på nätet fått hem de i lager så då beställde jag de direkt och idag kom det :) Snyggt!!
Har även ropat in första boxen Skilda världar på tradera förra fredagen men de har fortfarande inte kommit så jag hoppas den dyker upp snart!!

Har inte mycket mer att skriva just nu tror ja? Jo föresten, altan är nästan klar nu! Mattan ligger där men ska skäras till sen ska jag bara inreda å göra fint :D Härligt härligt!

Nu ska jag kika på tv medans de är lugnt och tyst här :)

BVC besök 14 månader & 1 vecka

I Bvc besök Tuva, I
Idag var vi ner på BVC. Och såhär såg det ut:

Vikt: 13,15 kg
Längd: ca 78,5 cm
Huvudomfång: 47 cm

Ja som ni ser så har Tuva vuxit en hel del sen sist vi var iväg! Och de måste jag faktiskt säga att jag inte trodde! De kändes som hon inte gått upp så mycket nu så jag trodde absolut inte att hon skulle väga över 13kg ;)
Efter BVC hade vi en dag på stan med mormor ♥ Kom hem med bla 2 klänningar, ett par leggings, en pyjamas, en kofta och hink å spade som hon kan leka med ute :) Och såklart var kläderna jag köpte bara till Tuvis :) Försökte hitta en bra solhatt också men hittade ingen bra.. De är ju inte så speciellt bra utbud i Bollnäs

Festfin Tuva i lördags ♥

I Tuva ♥, I
 
Idag ska vi ner på BVC! Återkommer senare med hur det gick :)

Fredagkväll..

I Vardagen ♥, I
Ja nu har jag just kollat på big brother. Hans-ove ligger bredvid här i soffan och snarkar sen en stund tillbaka ;) Ska väl ta å gå upp och lägga oss strax. Trodde väl aldrig att Peter skulle bli nominerad?! Jag vill ha ut madde av den anledningen att alla andra har varit i huset mycket längre än henne och därför tycker jag att dom förtjänar att stanna kvar. Så denna vecka får gärna Gurkan lämna huset för mig. Han har förändrats så mycket på slutet tycker jag. Men vem jag tycker ska vinna allt har jag inte bestämt mig för än! Vem tycker ni??

Imorgon ska jag städa undan lite på altan och även måla väggen en sista gång sen är all målning äntligen klar!! Ska även flytta kattluckan imorgon. Får se vad katterna tycker om det :s hoppas på att dom godkänner det annars får vi problem! Har ingen ny dörr än så vi får lösa det med att spika igen hålet bara..

Sen imorgon kväll är det dags för mammas 50 års kalas :D

Nej nu ska jag borsta tänderna, väcka älskling och bädda ner oss i sängen!

Trevlig helg alla!

Trot eller ej!

I Vardagen ♥, I

Men nu finns även jag på facebook!

Tävling!

I Vardagen ♥, I


"Jag är med och tävlar om en Namnmössa från Novisen! Tävla
här"

Rensat..

I Vardagen ♥, I
Har just suttit och rensat lite i min blogg-lista. Har tagit bort 11st bloggar som jag har tröttnat på och så har vissa blivit låsta utan någon förvarning. De tycker jag är tråkigt!

Tuva sover en stund nu och jag gör mest ingenting, skönt! Har plockat lite i köket tidigare och har stoppat i en maskin tvätt. Lillgummans blöja var överfull imorse så de va lite blött i hennes säng + pyjamasen ♥

Har även kikat lite efter en helglasad altandörr nu på nätet men hittar inga till bra pris. De är bara att inse tror ja att om man ska ha en ny dörr är de bara att punga ut vad dom kostar. Det finns för strax över 7000kr på skånska byggvaror, där vi även köpte glaspartierna. Får försöka ta mig ett snack med älskling så de blir en dörr köpt någon gång så altan kan bli klar :) Måste även köpa en till kattlucka eftersom den måste flyttas. Inga katter på nya altan inte ;)

Sån rolig dag har vi det idag :p
Men imorgon ska vi ner till Linn & Lea för lite lek ♥ Vi träffas ju typ aldrig nuförtiden!

Tisdag 3 maj 2011

I Vardagen ♥, I
Idag är det mammas 50 årsdag så vi var dit en sväng med en bukett blommor och fick lite fika. Även Elfi & Jan kom och dom hade dagen till ära 50 paket med till mamma ;)



Tuva var snäll och hjälpte till med paketen ♥

Vi var ju där i söndags också tillsammans med Tommy & Lisa och gav mamma hennes present från oss. Vi köpte med pappa, Jens och dom en säng, sängbord och sänglampor till henne som vi satte ihop medans hon var skickad till Elfi på en kopp kaffe :) Hon fick en vit Hemnes säng från ikea. Och på lördag är det dags för hennes riktiga 50 års fest på bygdegården i Långhed!

Och ikväll när vi åkte från mamma så svängde vi till Kammahav också och hämtade hem husvagnen som stått inne på vinterförvaring där. Så nu blev man ju sugen på husvagns semester på en gång! ;p

Nu sover Tuva och vi ligger i soffan och väntar på Big brother!

Grattis på födelsedagen!

I Vardagen ♥, I


Grattis på din 50 årsdag älskade mamma ♥

Det händer grejer!

I Vardagen ♥, I

Glaspartierna och innertaket är på plats så nu är det inte mycket kvar att göra! Mest en massa små grejer innan mattan ska läggas dit :D

Imorse vaknade Tuva 4:30!! Helt pigg och gjorde allt för att få ner mig och ta upp henne och hon hade inga som helst planer på att somna om heller :( Så de va bara att ta upp henne de, försökte få henne att sova med oss i våran säng med de gick som vanligt inte. De blev som alltid bara lek. Så då fick vi gå ner å låta pappa sova vidare. När han åkte till jobbet gjorde jag ett försök att få i Tuvis lite välling och lägga henne en stund och jag lyckades! Så nu är jag pigg efter att ha fått sovit någon timme till :)

Anledningen till att hon var så pigg den tiden gissar jag var att hon imorse var helt feberfri efter 3 dagar med feber och förmodligen kände sig hur pigg som helst! Hoppas även att hennes matlust kommer tillbaka idag, hon åt iaf upp nästan hela flaskan välling imorse. Hon har inte velat ha något att äta på hela tiden hon varit dålig typ. Har kanske ätit en portion sammanlagt under dessa dagar. Vilket inte alls är vanligt med mitt lilla matvrak som alltid äter allt och mycket ;)