Febern fortsätter...

I Tuva ♥, I

Snuttan har fortfarande feber. Inatt vid 1:30 när hon vaknade hade hon prick 40 grader!
Idag har det pendlat mellan 38,4 - 39,1 när jag kikat.
Eftersom alvedonen tog slut fick jag åka ner på Willys och som tur var hade dom de!
Vad hade man gjort annars?!

Bild på sjuklingen

♥♥♥ Älskar dig ♥♥♥

Feber..

I Tuva ♥, I
Ja inatt vaknade Tuva 2:30 och var helt hysterisk! Jag klev upp och gjorde ordning välling och när jag kommer in och ska ge henne den var hon brännhet! Så när hon ätit klart tog jag upp henne och tog tempen. 39,1 grader stannade den på. Lillsnuttan ♥ Hon fick en alvedon och sov sen till ca 9:30. Då hade hon 38,4.

Vid 11:45 var hon så trött så jag gick och la henne för att sova en stund. Och ja en stund blev det ju! Vid 17:00 vaknade hon igen! Ja, jag var in och kollade så hon andades medans hon sov när hon aldrig vaknade.

Nu är hon fortfarande vaken men är jätte hängig! Tänkte försöka hålla henne vaken en stund till innan hon får sova för natten. Så hoppas jag verkligen att hon mår bättre imorgon! Så jobbigt att se sitt barn sjukt när man inte kan göra något, mer än att ge alvedon..

Våran påsk i Tännäs

I Vardagen ♥, I
På långfredagen åkte vi upp till Tännäs för att fira påsken där och i onsdags kväll kom vi hem.


Filmade en rolig film på Tuva på vägen dit då hon var busig/sur/glad på samma gång. Gounge ♥

På lördagen (påskafton) var vi upp till Kröket och kollade på nån veteranskoter tävling. Vi visste inte om att den skulle vara när vi åkte upp så vi hade inte Tuvas hörselskydd med så Tuva jag och Elfi satte oss lite utanför och solade lite medans Jan och Hans-ove kollade. Sen när vi kom hem därifrån så kom mamma, pappa, faster Nenne och Hans och hälsade på oss en sväng :) Mamma och pappa var med dom i Hans stuga i Lofsdalen så då tog dom en biltur till oss :)

På söndagen gjorde vi inte så mycket på dagen, men på kvällen var vi upp till Käringsjön en sväng och hälsade på. Men till sist fick vi åka hem eftersom Tuva förvandlades till ett monster när hon började bli lite trött ;)


Lite "hinder" på vägen innan vi kom fram till Käringsjön :)

På måndagen var och åkte en tur med bilen. Först stannade vi i Långå för att kolla på vattenspruten. Knäppte lite kort och filmade. Sen åkte vi runt Särvsjö-Messlingen-Flatruet tillbaka.
Här kommer en film på sprutet:


Haha anledningen till att jag vänder mig bort en sväng är att jag blev lite blöt ;)


"Sprutgrejen"


En bild knäppt en liten bit ifrån. Jag och Tuva står nedanför med vagnen medans dom andra tre gick upp för att titta.


Sen fick vi också komma upp :)


Och lite andra bilder på Tuvis när vi var ute på kvällssidan och dona på lite:





Tuva leker med stenar och visar gärna upp en :)


På tisdagen var vi in till Röros och kikade lite. Gick och kollade lite i dom få affärer som finns där och tog en fika på ett café. Å fasen vilken god macka vi åt och så fick jag världens godaste varma choklad! Eller kakao med krem som de hette där ;) Har aldrig någonsin druckit en så god choklad! Innan vi åkte hem så handlade vi lite på Rema 1000. Köpte de vanliga mors flatbröd och tomatost. Och även ett paket med blöjor. Var lite billigare än här hemma och jumbo pack. Man förstår verkligen varför dom i Funäsdalen tycker blöjorna i Norge är billiga eftersom de är svindyrt i Funäs! Hur fan har man råd att skaffa barn där när blöjorna är så dyra?! Haha!

På onsdagen så rev Hans-ove och Jan bort skafferiet. För att få mer plats bakom dörren att hänga kläder mm. De tog sina timmar det och när dom var klar med de så åkte dom in till funäs en sväng. Så jag packade alla saker in i bilen så de skulle vara klart. När dom kom tillbaka åt vi mat sen kl.17 rullade vi hemåt!

Å när vi vaknade på lördagen så fick vi nästan en chock. De va lemmlar överallt! Sprang kors och tvärs över gården och låg överkörda på vägen typ överallt. Men de verkar vara ett riktigt lemmel-år i år har jag läst. Jag har aldrig sett en sån förut men nu har jag det ;) Såg ut som små hamstrar!


(bild från google)


Så man kan säga att vi haft en bra vecka där uppe. Men efter ett tag fick jag hemlängtan. Så är jag, det är skönt att komma bort men sen vill jag snabbt hem igen ;)



Igår var vi till Valbo en sväng. Skulle på ikea och köpa stolar att ha ute men dom var slut såklart! :( Kom istället hem med lite annat från köpcentret :) Ett par skor, ett linne, solbrillor och hårsnoddar till Tuva. Ska försöka få henne att ha snoddar i håret ;) Å till mig själv köpte jag hårspray och ett linne. På vägen hem stannade vi på Mobackes så jag fick köpa lite blommor. Dom är nu planterade och står på bron och ser fin ut :)

Idag vet jag inte vad som händer i det fina vädret, gissar på att det blir lite arbete på altan så de blir klart nån gång! Och så ska jag kika lite på bröllopet på tvn när jag har tid.

Nu ska vi äta frukost!

Glad Påsk

I Vardagen ♥, I


GLAD PÅSK PÅ ER ALLA LÄSARE!

Gissar på att bloggen kommer stå lite still nu ett tag
eftersom älskling är ledig hela nästa vecka :)


Uppdaterar när jag har tid och lust!

Klirr i kassan

I Vardagen ♥, I

TACK TACK TACK!! :D

Tuva & Jens

I Tuva ♥, I

Igår provade Tuva stutsmattan med morbror Jens :)





Och så provades våran gamla gunga :)

Nytt till Tuva

I Vardagen ♥, I
Idag ramlade barnbidraget in på mitt konto så då tog jag med mig Elfi ner till Bollnäs för att köpa lite grejer som Tuvis behöver. Kom hem med ett par skor, ett par stövlar, överdragsbyxor och vantar. Så nu är hon redo för utelek ;) Skulle haft en jacka också egentligen som hon kan ha och skita ner hur som helst ute med hittade ingen riktigt bra till ett bra pris så det blev ingen jacka.

 
 

Ikväll ska vi till Långhed och fira lillebror Jens som fyller 17år idag, Grattis!
Vi var där igår kväll också och hjälpte till att begrava Nisse för mamma var till Gun och avlivade honom då. Hemskt men han var så gammal å så. Han har det mycket bättre nu, tillsammans med Pelle ♥ Man får tänka så..
Suck, batteriet till datorn sa upp sig igår också. Har letat på internet men verkar bara finnas att köpa på ett ställe för typ 1500kr. De tycker jag är svindyrt för ett batteri!! Och sen så funkar knappt vårat internet heller! Är så himla segt så jag håller på att bli galen!! Kör mobilt bredband nu via Net1. Till en början fungerade det jättebra men nu som sagt fungerar de knappt alls. Men hoppas det blir bättre när löven kommer på träden. Så är det alltid med våran tv också. Sommar och vinter har vi aldrig problem med bilden men varje vår och höst bara hackar det! :@

Nu ligger Tuva och sover och jag ska passa på att ta de lite lugnt innan jag ska börja på med maten!

En helg på altan

I Vardagen ♥, I
Ja här har det varit dåligt med uppdatering nu under helgen!

Hans-ove var ledig i fredags så då passade vi på att börja göra lite nytta på altan. Han fixade bräder mm, Tuva gungade och jag målade tills de blev dags för henne att sova. Sen blev det mer målande för mig. Har målat där ute hela helgen känns de som! Fredag, lördag och söndag, eftersom de måste torka innan man kan måla på nästa lager. Så nu är de mesta klart med målningen iaf, bara en liten vägg kvar att få vit sen är mitt jobb klart :p Jan och Elfi var här igår å hjälpte oss lite, Elfi tog hand om Tuva och Jan satte upp fönster med Hans-ove. Och ja, jag målade ;) haha. Nu är det bara innertak, dörr, glaspartierna och mattan kvar som ska dit :D Det kommer bli skit bra, längtar som bara den tills det är klart!

Tänkte visa lite bilder på bygget :) (vi ska alltså glasa in ca halva altanen som vi har nu)


Allt de vita har jag alltså målat i helgen. Sen ska även altandörren bytas mot en helglasad därför är den inte målad.


Fram till spjälorna till vänster ska det glasas in. Gamla bron ska bort och så småningom ska det bli en liten trall utanför istället.


Nya fönstren är på plats på väggen. Tidigare satt det äldre fönster där. Och ja jag vet om den fula preseningen med en vedhög under i bakgrunden men den behöver ni inte se ;)

Har även hunnit med ett besök i Älmeskullen i helgen också, var längesen vi var dit nu! Och som vanligt blev det att vi åt pizza. Vi passade även på att låna med oss två filmer därifrån så när vi kom hem bäddade vi ner oss i soffan under en filt och kikade på en av dom. "Den fördömde" tror jag den hette. Var helt okej tycker jag som gillar svenska filmer så man slipper läsa text ;)

Nu önskar jag bara att jag hade en massa pengar. Eftersom jag måste till Ikea någon dag och bla handla lite grejer till altan.. Har snålat rejält på föräldradagarna nu och tagit mycket lågdagar, så dom två senaste månaderna har jag inte fått mycket alls så jag hoppas på mer denna månad :) Det behövs!!

Ser härligt ut!

I Vardagen ♥, I


yr.no

På promenad utanför däckteam

I Tuva ♥, I



♥♥♥

TUVA VILL HA!!

I Tuva ♥, I


Converse All Star

Finns att ropa in på Tradera

Tuvas rum

I Tuva ♥, I

Igår möblerade jag om lite i Tuvas rum :) Flyttade sängen, ställde dit en av hennes hyllor från vardagsrummet, satte upp en hylla på väggen och flyttade lite tavlor.
Nu fattas bara mattan (som ligger kvar i hennes lekhörna i vardagsrummet) och en cd spelare :)
Ska så småningom köpa ny lampa till tak och fönstret också, bara jag hittar någon som duger!
Så här blev det:



Så här sover prinsessan men sin rosa kanin

Nybadad

I Tuva ♥, I

Titta Nova vad fin jag är :)


Lillgumman älskar att gå och bära på något,
och helst allt i samma hand.
Den här gången ett lock och en salva ;)


Tuva fick den här fina handduken av kusin Nova i helgen ♥

Vitt skal..

I Vardagen ♥, I
När jag köpte min galaxy ace satt det ett svart skal på den som de alltid gör. Men köper man mobilen via 3 så följer det med ett vitt extra skal. ETT SÅNT VILL JAG HA! Men jag hittar ingenstans man kan köpa ett.. :(
Nån som vet?! Jag köpte min på Elgiganten då var det bara svart som gällde. Min förra mobil var vit och den trivdes jag med för jag älskar vitt :) Å jag kunde inte köpa mobilen på 3 heller eftersom dom är operatörslåsta och jag har ju halebop..

Grillpremiär!

I Vardagen ♥, I
Här blir det grillpremiär ikväll! Gött!!
Potatisgrattängen står i ugnen å nu ska jag gå och göra salladen innan gästerna (elfi & Jan) kommer :)

Ha en trevlig helg alla läsare!

Tuva gungar ♥

I Tuva ♥, I

Tuva fick en gunga av oss i lördags och idag fick hon prova den
Behöver jag säga att den gillades? Se själva ;)





Älskade unge ♥

Söndag 3 april 2011

I Vardagen ♥, I
Igår var vi till Valbo med Elfi och Jan. Var först till Långhed och lämnade Tuva. Hon fick vara med mormor och morfar så vi fick shoppa i lugn och ro :)
Var på Biltema, Jula, Barnens hus, Ikea, Elgiganten, H&M och Lindex. Kom hem med lite smått å gott iaf :) Nya glas från Ikea, en matta, NY MOBIL ;) och lite "bygggrejer" till nya altan. Ska glasa in halva altan å bygga innertak mm så de behövdes handlas lite till det.

Och så var jag och köpte ny mobil äntligen! Det blev tillslut att jag valde Samsungen jag skrivit om tidigare. Är lite ovan med android men ju mer man knappar på den ju mer lär man sig :)

Nu ligger vi i soffan och kollar på Mästarnas mästare. Och kl.21 är det Big Brother som gäller!