Onsdag 29 december 2010

I Vardagen ♥, I
Just nu ligger Tuva och sover en stund.
Vi vaknade tidigt idag, vid halv 8 ville Tuva kliva upp och då låg jag redan vaken:) De är gått mycke bättre för mig att sova inatt som tur var!

Måste även försöka hinna med att lägga ut lite kläder på tradera idag eller ikväll. Rensade i garderoben igår och hittade en del nya-oanvända kläder som jag inte vill ha som jag tänkte försöka sälja. Sen blir det nog någon säck som ska kastas eller hamna på erikshjälpen också ;)

Ska vara nere på bvc kl.11 sen ska vi ner på stan ock kika en vända. Måste på kappahl och byta en tröja som min pappa fick i julklapp och på banken och sätta in lite julklappspengar. Återkommer sen efter vi kommit hem med vad vågen och måttbandet sa på bvc :)

Tuva med lära-gå vagnen

I Tuva ♥, I


Ikväll gick Tuva rikigt mycket med vagnen :)
Flera vändor fram och tillbaka på vardagsrums golvet ♥

Separationsångest?

I Vardagen ♥, I
Ja inatt var det första natten i våra nya rum och det var i stort sett helt omöjligt för mig att somna igår kväll! Låg vaken flera timmar och trodde jag hörde Tuva nere hela tiden! Sen när jag väl somnar då varknar jag av att hon ligger och gnäller i sömnen som hon brukar göra. Sen va de lika omöjligt att somna igen! Separationsångest eller? ;)

Henrik var här igår kväll och hjälpte Hans-ove och bära alla möbler. Så nu är allt flyttat, nästan. Är bara lite smågrejer och mina garderob kvar men den måste plockas ur helt om de ska gå att rubba den :p
Och då kan jag ju passa på att rensa den rejält också! Kan tänka mig att de blir den del som ja inte behöver ha kvar. Och den här gången ska jag sluta tänka "jag kanske kommer använda den här nån gång" för de gör jag inte! Jag tröttnar lätt på kläder när jag haft dom ett tag ;)

Nu ska jag gå och kika om Tuva är vaken så jag kan börja flytta lite saker :)

Kamera

I Vardagen ♥, I


Igår kväll beställde jag denna Samsung PL200 från pixmania.se
Hoppas den är bra nu! :) Jag är alltid rädd att köpa nå skit så fort ja ska köpa något :p

Ja då var julen över..

I Vardagen ♥, I
Tuva hade feber hela dagen igår men hon försökte vara som vanligt ändå. Söthöna ♥ Men de syntes på henne att hon inte var pigg, alldeles blank på ögonen. Hon var så trött på kvällen så vi fick lägga henne 19:45 och sen sov hon nu till 9 på morgonen utan att ha vaknat nå inatt så nu är hon feberfri :) Har sett att en 8:e tand är påväg upp så de kanske va den som spökade igår?

Hans-ove jobbar nu alla mellandagar så idag är jag och Tuva ensam hemma. Men måste ner och handla sen för typ allt är slut hemma nu!

Har suttit och letat efter en digitalkamera på internet men hur ska man kunna veta vilken man ska välja?! Haha. Vilken djungel. Tänkte köpa en kamera för pengar jag fick i julklapp. Ska även ner till Valbo någon dag och handla lite smått och gott till våra nya rum :)

Jan och Elfi var här igår så Hans-ove och Jan la golvet uppe så nu är de klart :D Nu äre bara flytta möbler! Jag och Hans-ove bar upp våran byrå igår kväll och så fixade han ett eluttag medans jag packade ner lite grejer från databordet. Så nu hoppas jag att allt flyttas ikväll :D
Fan va jag har längtat till detta!!

I skrivandets stund sitter jag och lyssnar på Jay Smith på Spotify, underbar musik!!

Tuva fick en bobby car i julklapp :)

I Tuva ♥, I


Tuva fick en bobby car i julklapp av sin mormor & morfar :)

Tuvas första jul

I Vardagen ♥, I

Julafton började inte direkt så bra när mamma ringer vid 7:45 och berättar att min farmor hade dött då på morgonen.. :( För att inte tänka allt för mycket på det så fortsatte våran morgon med att öppna lite julklappar som låg under granen sen duscha/bada och göra oss i ordning för att åka iväg och fira jul. Först till Söderomsjön till min mormor och morfar sen hem till mamma och pappa. Åt god julmat, öppnade packet och kollade på Småstadsliv firar jul. Man var ju tvungen att försöka glöma det som hänt på morgonen så man skulle få en något trevlig julafton ändå och de måste jag säga att vi faktiskt lyckades med trotts allt.


Tuva med sin mormor ♥


Såhär skönt somnade man direkt när man kom hem efter sin första julafton ♥


Juldagen var vi ner till Tommy, Lisa och barnen i Röste för att hämta klädskåpet och lämna julklapparna till deras barn. Jag hade en jäkla tur att dom hade precis ett sånt klädskåp som jag efterlyste i ett tidigare inlägg som dom skulle sälja :) Efter vi varit i Röste så va de bara hem å fixa oss till vi skulle till Elfi & Jan för att fira jul med dom. Och även där åt vi god mat, öppnade julklappar och kollade på Småstadsliv :p Dom hade inte sett den så då tog vi med den :) Såklart var även Henrik och Nattis med där också :)

Idag annandag jul hade jag hoppats på att få lite gjort här hemma. Typ lägga golv uppe och tömma Tuvas rum på alla grejer och möbler så jag kan börja inreda där till henne :) Vi får väl se hur mycket som blir gjort.. Lill tösen vaknade inatt vid 4 och var helt hysterisk och när jag tog upp henne så var hon alldeles het! Så vi gick upp och tog tempen som visade 38,9 grader. Så hon fick en alvedon och lite välling så somnade hon om efter ca en timme igen. Nu sover hon fortfarande så jag vet inte hur hon mår än. Hoppas på bättre!

Tusen tack för alla fina julklappar

De va en liten uppdatering på hur våran julhelg varit :) Återkommer väl mer när jag får lust!

VILL HA!

I Vardagen ♥, I


Emmaljunga Scooter 2.0 PP Black/Red
Denna kommer Tuva förmodligen att få åka runt i inom någon månad :)
Men jag vill köpa den nu!!

Ett julkort till er<3

I Vardagen ♥, I



God Jul & Gott Nytt År till alla läsare!!

Tisdag 21 december 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har Linn & Lea varit här och lekt med oss :) Jag hade även köpt en varsinn julklapp till dom som dom fick med sig hem :) Nu sitter jag och väntar på att Hans-ove ska komma hem sen ska jag göra lite risgrynsgröt och mätta magen med! Gött

Var till Söderhamn/e-center igår och handlade dom sista julklapparna. Så himla skönt att ha de klart!!
Hittade även 2st stora fina Hello Kitty tavlor på barnens hus som vi köpte till Tuvas rum :)
Innan vi åkte hem så svängde vi in på Rusta i Bollnäs och köpte golv till rummet uppe. Så hoppas de blir lagt snart, de kliar i fingrarna att börja flytta rum :D

Tuvas utveckling

I Tuva ♥, I
Idag är Tuva 9 månader, 2 veckor och 4 dagar så jag tänkte skriva lite om hennes utveckling :)

Hon har blivit fruktansvärt mammig dom senaste veckorna. Hon ska klättra på mig och sitta med mig nästan hela tiden. Lämnar jag ett rum kan hon bli helt tokig och skrika tills jag plockar upp henne. Det händer oftast när vi är ensam hemma att hon blir så.. Eller om jag är någon annanstans och kommer in i ett rum kan hon bli sur och grinig bara hon hör mig för då ska hon komma till mig när hon sitter med någon annan.

Hennes mun har nu fått 7st tänder :) 3st nere och 4st uppe. Och hon gör inget annat än att gnisslar tänderna hela tiden, låter så hemskt! Den är verkligen ett ljud som jag hatar! Men jag börjar vänja mig nu :p

Sover gör hon som vanligt hela nätterna. Visst händer de någon enstaka gång ibland att hon vaknar men inte ofta. Lägger henne mellan 20-21 en vanlig kväll när vi är hemma och hon sover till allt mellan 8-9:30 på morgonen. Oftast vaknar hon strax efter 8 på veckorna men brukar kunna ge oss sovmorgon en dag på helgen :) Hon sover middag vanligtvis 2 gånger om dagen.

Kryper gör hon som bara den och ställer sig upp mot allt. Att gå runt vardagsrumsbordet är nog de bästa hon vet för de gör hon väldigt ofta :) Men att gå med tex lära-gåvagnen är inte lika populärt. Ställer man henne med den sätter hon sig oftast ner men om man går med henne brukar hon kunna gå några steg :)

Tuva har ju varit väldigt tidig med mycket men att gå ser ut att dröja ett tag till det :)

Pratar gör hon väldigt dåligt tycker jag! Förut va de enda hon sa typ pappa babba bappa men nu pratar hon mest sitt egna bebisspråk som inte låter som nå ord alls :S Jag som vill att hon ska säga mamma men de verkar hon inte ha några planer på :( haha

Äter gör hon fortfarande 4 gånger/dag. Välling till frukost, lunch-mat, gröt och välling igen innan hon ska sova. Ibland (beroende på vad vi äter) så får hon en portion mat med oss när vi äter middag och de uppskattas verkligen :) Våran prinsessa är verkligen ett litet matvrak och blir tokig om vi äter eller fikar och hon inte får smaka ;) Börjar nog bli dags att kanske ge henne gröt till frukost så hon får två mål mat/dag istället men hon älskar sin välling så man vill ju inte ta ifrån henne den på morgonen.. Ska på bvc nu den 29:e så ska rådfråga Inger lite då om hur vi ska göra med maten!

Ja de va lite om Tuvas utveckling. Tiden går så fort så man blir rädd! Känns som de inte alls va längesen hon va nyfödd och vi kom hem från BB :(

Efterlyser

I Vardagen ♥, I

ett Andeboda klädskåp från Ikea!

Någon som har ett över och vill sälja? :)

Julen närmar sig med stormsteg!

I Vardagen ♥, I

Jag vet att det varit sjukt dålig uppdatering här den senaste tiden. (får försöka skärpa mig!) Men som sagt i tidigare inlägg så har jag ingen lust längre.. Men den kan ju komma tillbaka när som helst, vem vet! :)

I helgen har vi varit i Tännäs igen. Åkte upp i torsdags kväll och kom hem nu ikväll. Har fixat och donat lite till ute i stugan så nu är de inte så mycket kvar innan de är klart :) Skönt att ha de fräscht och snyggt :)

Imorgon kommer barnbidraget in på mitt konto så då kan jag köpa dom sista julklapparna. Tror de är 3st kvar som ska köpas. De har tillkommit några stycken mer än planerat :p
Sen ska jag även se till att få håret färgat innan jul! Love it! ♥

Ja julen är här om bara ett par dagar och jag har inte ens hunnit få fram tomtarna än! Inte har vi någon gran än heller, men eftersom Hans-ove är ledig imorgon så ska jag skicka ut honom i skogen och leta en fin gran :) Känns som att morgondagen inte kommer räcka till till allt som bör göras så vi får se vad som blir gjort av bla:

- öppna förskolan
- hitta och klä julgran
- plocka fram tomtarna
- handla
- måla trappen en sista gång
- vill även åka på barnens hus & åhléns

Någon som har ett vitt aneboda klädskåp från ikea över?? Skulle behöva en sån till Tuvas rum och dom finns inte att köpa ny längre :)

Nu ropar kudden så bäst jag kryper ner i sängen. Nattinatt!

Längtar!!

I Vardagen ♥, I


Om ett par dagar släps Jays skiva!
Den kommer jag köpa!!


Den finns att förhandsboka redan nu HÄR

Bloggtorka...

I Vardagen ♥, I

Har inte känt alls för att blogga nu dom senaste dagarna. Vet inte vad jag ska skriva om? Känns som man alltid skriver samma saker.. Vad vill ni att jag ska skriva om/vad vill ni veta?

Sen har jag även börjat tröttna på min bloggdesign. Kanske därför det inte ens är roligt att blogga längre? (jo jag tycker den jag har är jätte fin som den är men de vore roligt med något nytt!) Men jag har inte en blekaste aning om hur man gör :(

Jag var nyss och öppnade dörren till trappen upp så nu luktar det färg i hela huset känner jag! Målade trappen för andra gången igår kväll, och tyvärr på vissta ställen var det inte riktigt torrt så det blev fotavtryck på några ställen. Så nu ska de få torka riktigt så får vi slipa dom fläckarna och måla om sen så är det bara en gång kvar att måla sen lägga golv :D HAHA och självklart igår när jag målade sista trappsteget kommer jag på att jag har locket till färgburken kvar uppe, så himla typiskt mig!
Känner mig rätt så tjatig över renoveringen av rummet på övervåningen men jag vill så himla gärna att det ska bli klart nån gång!! Får jag för mig något så ska det helst varit gjort nyss annars blir jag tokig :p

Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt med datorn i knät medans Tuva sover en stund. Men ska jag nog gå och slänga i en maskin tvätt nu tror ja.. Så får vi se hur långt de dröjer till nästa inlägg!

Föresten, igår fick vi svar på vattenprovet! Vi hade hur bra vatten som helst!! Så nu äre bara att hinka i sig av vårat vatten! För Tuva också. Så himla skönt, ÄNTLIGEN!

Örongodis

I Vardagen ♥, I



Helt underbart!! Så jäkla bra ♥

Idol final!

I Vardagen ♥, I

Ikväll är det äntligen Idol final! Jag håller på Jay såklart! :) Är glad att det är han och Minnah i finalen för det var det jag ville hela tiden för henne gillar jag också, men Jay är snäppet bättre :)
Är hur avis som helst på Tommy och Lisa som ska ner till globen och kolla på finalen live!

Så ikväll ska jag laga lite god mat och kolla på de :)

Tuva har börjat vakna tidigare på morgonen nuförtiden. Allt mellan 8-9. Imorse var kl.8:10 när hon ville upp. Man hinner med en hel del har jag märkt när man kliver upp tidigt :p Får även lägga henne lite tidigare på kvällen, hon börjar bli trött runt 20:00.

Har nyss slagit in några julklappar och nu ska jag ta och lägga Tuva snart så hon får sova en stund :)

MAM spoon & MAM dipper

I Vardagen ♥, I



Jag och Tuva har blivit uttagna att delta i MAMs test av MAM spoon och MAM dipper :)
Fick ett litet paket med posten igår och där i låg dessa!

Anti-halkstrumpor

I Vardagen ♥, I

Jag fattar inte, ska de vara så svårt att få tag på anti-halkstrumpor??

Har letat på kappahl, lindex och åhlens bla men de finns knappt några!
Och dom man hittar är inte ens fina!
Varför ens göra strumpor utan anti-halk när barnen börjar stå och gå i stl 19/21?!

Om någon har tips på vart man hittar fina strumpor med anti-halk vore jag väldigt tacksam!
Samma gäller strumpbyxor med halkskydd under, vart finns det??

Det ska vara "vanliga" strumpor, inte såna med lång mudd som man viker ner. Dom finns de massor av och dom tycker jag är värdelös!

Varit på stan..

I Vardagen ♥, I
Ja både idag och igår har vi varit ner på stan.
Igår var vi ner med Linn & Lea för att köpa lite julklappar. Hittade några stycken så nu har jag bara 3st kvar att köpa :) Känns skönt att slippa vara ute i sista sekunden med alla! En lunch på krokanen hann vi med också innan vi åkte hem.
Och idag har vi varit ner med Elfi, för hon skulle leta någon julklapp. Köpte lite kläder till Tuva som hon ska få i julklapp av henne på Lindex så kommer vi hem så har jag fått check på 25% på ett helt köp där med posten idag, irriterande! Sen var in på Willys och handlade lite också. Det är så skönt att ha någon med och handla tycker jag.. Sen var det bara att åka med och mata Tuva och plocka ur bilen:)

Efter att Tuva krånglat två nätter irad så sov hon hela natten inatt. Men då kunde inte jag sova istället! Vaknade ofta och kunde inte somna om :( Så när Tuva vaknade vid åtta så var jag hur trött som helst men de va bara att kliva upp de!

Nu ska jag ta och lägga Tuva få se om hon vill sova en stund och själv ska jag ta och plocka lite i köket innan Hans-ove kommer hem och man ska börja med maten!

Zombie

I Vardagen ♥, I
Ja idag känner man sig som en riktig zombie! Tuva har krånglat hela natten och legat och gnällt och grinat! Stackars Hans-ove som fick kliva upp och åka till jobbet 6:20, då sov iaf Tuva en sväng. Vi klev upp 08:50 då verkade hon också gett upp sina försök att sova mer. Så de känns inte som de kommer bli nå öppna för oss idag :(

Sitter nu och väntar på en auktion på Tradera som snart ska gå. Ropade in en body och en tröja åt Tuva igår och nu väntar jag på en morgonrock. Den hon har är liksom lite liten eftersom den är i 60/62 ;) Jag gillar inte att köpa begagnade kläder till henne så bodyn och tröjan var sprillans ny med lappen kvar och morgonrocken är bara använd en gång står det :)
Missade 2st auktioner igår som gjorde mig skit sur! Blev överbjuden med 1kr i sista sekunden så jag hann aldrig bjuda över, jäkla skit! De var på en klänning och en film, och den klänningen ville jag så gärna ha!
Har märkt att jag verkligen har jättedåligt med kläder i st 80 och hon börjar växa ur 74 nu :S

Jag vet inte varför men jag älskar att knäppa kort på Tuva medans hon sover! Hon har alltid så roliga sovställningar nuförtiden :) Den här knäppte jag igår när jag gick och la mig, lägg märke till att hon sover på knä och har sin kanin som huvudkudde ;)


Nu luktar det skit av en liten gounge som står här bredvid så bäst jag går och torkar bort det :)

De tar sig..

I Vardagen ♥, I
Ja nu så är äntligen väggarna och taket färdigmålat uppe :D Det bara fönstret som ska målas en gång till och en dörr in till förådet sen så är det klart uppe iaf! Sen de värsta av allt, slipa och måla trappen.. :) Längtar tills de är klart så vi kan börja få lite ordning!

Idag ska vi ner på julskyltningen i Alfta och kika!

Tävling!

I Vardagen ♥, I


"Jag deltar i den sista tävlingen hos Familjen Larsson/Sjölin och har chansen att vinna valfria namnnappar från namnnappen.se. Tävla du också!"

Tuva 9 månader ♥

I Tuva ♥, I


♥ Idag blir min prinsessa 9 månader! ♥ 



Här ska det pussas

Det verkade som att Tuva blev lite kär när hon fick träffa Storm i Tännäs  ♥

Digitalkamera

I Vardagen ♥, I
Jag måste verkligen ta tag i att köpa en kamera nu! Det får bli en digital eftersom jag inte har råd med en systemkamera som jag egentligen skulle vilja ha.

Dum som man är så köpte man ju ingen kamera inna Tuva föddes så bilderna vi har har vi fått från mamma eller Elfi eller så är dom knäppta med våra mobilkameror och då är ju verkligen inte kvalitén den bästa direkt!

Men frågan är ju vilken kamera man ska köpa? Vilket märke är bäst? Eller ska man kanske vänta till mellandagsrean?