Väntar

I Vardagen ♥, I
Sitter och väntar på att åka till jobbet nu. Har nu när jag är i vecka 34 fått börja jobba halvtid så idag jobbar jag 13:45 - 17:15.

I tisdags började föräldrautbildningen. Pratade om förlossning den gången och nästa skulle det bli om olika bedövningar mm. Efteråt träffade vi min barnmorska Astrid och mätte magen, lyssnade på hjärtljuden mm. Följer min kurva som jag ska så de är ju skönt :) Hjärtljuden låg på 135 då och 132 sist vi var dit.. Alla värden på mig va också bra. Hon kände även så huvudet låg neråt som det ska och de gjorde det fast det är inte fixerat än. Hans-ove fick också känna på huvudet :)

Imorgon ska vi till Gävle på hockey med Tommy och Lisa, Tommy fick det i present av oss när han fyllde år i november så nu tyckte han tydligen det är dags att gå så jag hoppas det blir roligt. Har aldrig varit på en sån match förut.

Just de, fick ju ett sms från H&M nyss också att det är 10% på ett helt köp idag, kanske ska passa på att beställa lite babykläder då! :)

Men nu ska jag ta och hänga en maskin tvätt innan jag ska göra mig klar för jobbet!

Vecka 33

I Vardagen ♥, I
Min graviditet - BF Mån 8 mar 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 12 jan 2010.
Din graviditet startade Tis 2 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 16 jun 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0)
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 8 mar 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Bort med julen!

I Vardagen ♥, I
Har varit till tandläkaren nu på förmiddagen. Hade så fina tänder så sa hon :) Fast jag inte varit iväg på ca 2år. Hade bara lite tandsten nere vid framtänderna som hon skrapade bort på en gång. Skönt att ha besökt tandläkaren nu så slipper man oroa sig för de ett tag framöver. Blev även en sväng in på Lidex och Kappahl för att köpa lite kläder till bebisen :)

Igår tog jag med mig Ellen & Liam till Barnens Hus för att handla lite små grejer som behövs. Blev en napp, nappflaska, febertemp, 2st pyjamaser, kudde till vagnen och örngott mm. Det är ju så mycket man behöver som man inte tänker på men nu börjar de mesta finnas hemma iaf.

Nu ska jag ta och plocka bort det sista från julen. Har bara stjärnorna i fönstren kvar men nu åker dom ner också!

Nästa tisdag börjar föräldrautbildningen! (19/1)