Söndag 31 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Kom hem för ca 2 timmar sedan. Har varit i Tännäs i helgen, åkte upp dit i torsdags kväll. Har haft det väldigt skönt där uppe. :)
Tuva blev så himla glad över att komma hem! Hon satt på sin lekmatta med sina saker och tjoade och skrek medans jag packade upp packningen. De riktigt märktes att hon blev lycklig, lill gumman ♥

Efter att jag packat upp lite så tittade vi på ensam mamma söker och myste i soffan, tills Tuva blev trött och fick pyjamas och välling. När jag la henne så somnade hon direkt utan ett ljud så hon hade nog saknat sin säng  ♥

Sen vill jag även välkomna min kära vän Linn till bloggvärlden! Äntligen har även hon skaffat sig en blogg. Så nu kan vi läsa om vad hon och Lea gör dom dagar vi inte ses :D

Imorgon åker vi ner till Bollnäs för en promenad med brudarna och babysång på öf!
Måste även hämta ut mina paket som ligger på kvantum och väntar på mig :)

Fredag 29 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Inatt har jag sovit helt uruselt! Jag har såna nätter ibland då jag inte alls kan sova. Jobbigt är det eftersom Tuva är så snäll om nätterna så jag faktiskt får sova men inte kan..!

Idag kommer det 2st paket till mig :) Ett från ellos som endast innehåller trappmattor till trappen upp och ett paket med bara julklappar. Beställde tillsammans med mamma så de blev ett paket på ca 10kg :) Jag beställde en lära gåvagn och en plocklåda som Tuva ska få i julklapp.

Uppdatering om trappen då: Hans-ove har slipat de mesta på väggarna och jag har spacklat. Kvar att göra är att spacklet ska slipas och hela trappen sen ska jag äntligen börja måla så den blir klar. Efter de så är det bara hela rummet uppe kvar att slipa, spackla och måla. Sen kan vi flytta upp sovrummet och Tuva får sitt eget rum på undervåningen direkt nedanför trappen :)

Nästa fredag 5 november ska vi på Småstadsliv live i Bollnäs :D

Nu sover Tuva middag och jag ska kika igenom lite bloggar!

En ny dag med tjejerna

I Vardagen ♥, I

Idag kom Linn & Lea till Söräng och som vanligt tog vi oss en promenad.



En glad Tuvis!


Lea sover så gott i sin vagn


Linn & Tuva

Tack för idag tjejer!

Underbart

I Vardagen ♥, I
Sitter just nu med färg i håret.. Gud så härligt!
Älskar att ha nyfärgat hår! Svart

Tuvas utveckling

I Tuva ♥, I
Kanske är dags för mig att uppdatera lite om Tuvas utveckling :)

Tiden går så fort och hon blir så stor :(

♥ Hon har två tänder och en tredje är på väg
♥ Hon kryper i en jäkla fart. Eller ska man säga ålar för hon står inte på knäna när det går framåt, hon drar sig fram med armarna och trycker på med fötterna
♥ Hon kan stå och hoppa på knä
♥ Hon kan sätta sig upp själv efter att hon krypit eller ligger
♥ Hon säger pappa/bappa
♥ Sätter i nappen själv utan problem
♥ Hon kan resa sig upp mot saker, fast som tur är gör hon det inte så ofta. Än!
♥ Äter fyra gånger per dag. Eller fem beroende på hur sent hon är uppe tex när det är helg
♥ Sover middag 2-3 gånger per dag

 

Så här somnade Tuva igår. Hon hade tydligen vänt sig om i sängen innan hon somnade och tog täcket som kudde och kudden som täcke ;) ♥ Och som alltid nuförtiden sover hon på mage.

Soffan

I Vardagen ♥, I


Lovade en bild på nya soffan och här är en :)
Ska även köpa en ny matta och eventuellt ett nytt bord också när ekonomin tillåter.
Och som vanligt inte sånt bra foto, kanske är dags att köpa sig en riktig kamera?

Vill ha:

Hemnes soffbord 1495 kr


(bild från ikea.se)

Fredag 22 september 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har vi varit till Bollnäs och lämnat in Elsa på klippning. Hon var fruktansvärt långhårig innan och man såg inte ögonen på henne. Glömde tyvärr att knäppa en före bild på henne men såhär fin blev hon efteråt :)


I bakgrunden en Tuva påväg framåt och vår nya soffa som hämtades igårkväll som ska monteras ihop ikväll :D

Under tiden Elsa blev klippt så var Tuva och jag nere på stan men Linn och Lea. Hittade ett par höstskor åt mig, present åt pappa som fyller år imorgon och en fleeceoverall till Tuva. Hade tänkt mig en svart eller vit overall men eftersom jag hade en rabattcheck på Lindex så blev det en rosa Fix overall därifrån. Betalade ynka 174kr för den :) Den är dessutom vind och vattentät.


Den är i stl 80 och var lite stor men de är bra de så de får plats med kläder under :)

Fleeceoverall

I Tuva ♥, I

Har kommit på nu att jag skulle behöva en fleeceoverall till Tuva som hon kan ha nu när det är lite kallare ute men ändå inte jätte kallt.. Det ska vara en sån som hon hade när hon var nyfödd som man kan vika in händer och fötter. Den hon hade då var köpt på Kappahl, undra om dom finns kvar fortfarande..?
Någon som kan rekomendera en fin och bra??

En från
Lundmyr of Sweden skulle jag inte tacka nej till :)
Tyvärr verkar den vara slut på hemsidan

Torsdag 21 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Det är en riktigt fin dag idag! Tempmätaren ute visar just nu -1,3 grader i skuggan.

Idag har jag bakat kakor till mamma, har sista plåten i ugnen nu. Ungkarlar. Bullarna jag bakade igår var också till mamma eftersom pappa fyller år på lördag så hjälper jag till lite med bakningen :) Har även tvättat och hängt en maskin tvätt nu på förmiddagen.

Tuva ligger just nu och sover middag så jag funderar på att försöka få i mig lite frukost innan hon vaknar. Är så skönt att bara sitta i lugn och ro å äta frukost och läsa ljusnan :)
Sen funderar jag på att ta en promenad runt byn efter att Tuva ätit lunch. Var ju typ samma väder igår när Linn och Lea var här och då gick vi den runda så barnen fick sova och det var hur skönt som helst, fast de blåste lite för kallt då..


Fick just ett samtal från Möbeloutlet i Valbo. SOFFAN HAR KOMMIT! :D
Får se när vi åker och hämtar den, får jag bestämma åker vi ikväll ;) Men det blir säker någon gång i helgen.
Lovar att uppdatera med en bild när den kommit på plats. Gud va bra denna dag blev nu!

Onsdag 20 oktober 2010

I Vardagen ♥, I

Dagens bak :)



Just nu kikar jag på reprisen av Glamour från igår medans Tuva leker på golvet.
Och sen kommer Linn och Lea och hälsar på :D

Gullungen min

I Tuva ♥, I


Haha såhär låg Tuva nyss å vilade i sin lekhörna
Såg jätte kaxigt ut ;) Men så fort jag kom och skulle knäppa
med mobilen så sken hon upp, gullunge ♥
Nu får hon fortsätta vila i sin säng istället
(dålig mobilbild)

Tisdag 19 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Ja så var det tisdag.. Har inga planer för dagen förutom ikväll då mamma och Jens kommer hit.

Men nu ska jag ge Tuva välling och sen dammsuga och torka golven. Tuvas kläder blir ganska smutsig nu när hon kryper så de gäller att hålla golven rena efter djuren :)
Elsa är fruktansvärt långhårig nu och drar in en hel del löv och smuts men på fredag ska hon iväg och bli helt nerrakad igen, skönt!! Sen är det bara vänta på att hon ska börja löpa för hon löpte sist i mars så de borde vara på g. Men som tur är så accepterar hon att ha tikskydd på sig medans hon löper så jag slipper blodstänk på golven :)

Uppdaterat 15:05


Ja då var golven torkade, Tuva sovit middag och ätit lunch och även jag har fått i mig lite lunch idag (åt istället ingen frukost) Stekte pannkakorna som blev kvar från igår med lite mjölk och äggmacka till det :)



(klicka på dom små bilderna för att se dom större)

Idag gjorde vi ett nytt försök med min hemmagjorda mat till Tuva och denna gång gick hela portionen i utan problem ;) Då fick man tillbaka inspirationen att fortsätta göra eget! Något med kyckling denna gång kanske? :)

Men men nu ska jag börja fixa med maten tills ikväll!

Måndag 18 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har vi spenderat dagen tillsammans med Linn och Lea igen :) Imorse åkte vi ner till dom och så tog vi en promenad ner till öppna förskolan på babysången. På vägen hem så gick vi in en sväng på kvantum för jag var tvungen att köpa blöjor, sen gick vi en omväg hem till dom igen så vi fick röra lite på oss och barnen sova lite. Där fikade vi och barnen åt lunch. Dock i omgångar eftersom Lea ville sova en bra stund till efter att vi kommit hem men Tuva valde att vakna precis till att vi kom fram :)

Ikväll har vi ätit pannkaka, städat lite och kollat på tv. Halv åtta hos mig och Biggest loser Sverige och just nu är det The good wife.
Har även städat ur Tuvas garderob ikväll, det skulle jag egentligen gjort för längesen eftersom den var typ full i kläder. Hittade tom kläder i stl 62 kvar där! Så nu är allt som är mindre än 74 urplockat och det blev ganska tomt nu om man jämför mot innan :) Och eftersom jag spar varje plagg (vilket jag själv inte förstår varför) så måste jag köpa mig några flyttkartonger och lägga allt i, just nu hamnar det mesta i påsar.. Ordning och reda ska de vara!

Nu ska jag läsa lite bloggar och plocka ihop lite till här innan det är dags för sängen.
God natt läsare!

Söndag 17 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Igår var vi till Valbo med Elfi & Jan. Gick på Ikea och några affärer i köpcentret också. När vi nästan var klara dök även Henrik och Nattis upp. Då åkte vi och åt mat sen åkte Henrik, Nattis, Elfi och jag in till Gävle och Hans-ove, Jan och Tuva åkte ut på Jula och Biltema.

Lite av det vi kom hem med:
• Strumpor till mig, en tröja och 2 par byxor till Tuva från H&M
• Ny datamus och musmatta
• Jeanstunika till Tuva på Lindex som Elfi köpte
• Ljus, en filt, pekskydd, lampor och lite annat smått och gott från Ikea
• Stavmixer från Biltema
• Slipmaskin från Jula

Sen blev det lite annat handlat också men de kanske inte är så kul att veta ;)

Hans-ove köpte en slipmaskin på Jula så nu kan vi börja slipa väggarna på övervåningen och trappen. Sen ska det spacklas och målas. Längtar tills det är klart, va ljust och fint de ska bli med allt vitt :)

Idag var vi ner till Bollnäs med mamma/mormor på åhléns och Rusta. Jag var ute efter en ny handväska i Valbo/Gävle men hittade ingen så tänkte kika lite på åhléns istället. Jag hittade ingen väska där heller men mamma hittade en som hon slog till på. Sen for vi vidare till Rusta och köpte spackel och fogskum.

När vi sen kom hem så sov Tuva en liten stund i bilen och jag hjälpte Hans-ove att göra vinter med hans 9000 under tiden. När Tuva vaknade sen så gick vi in och gjorde en cheesecake :)

Nu har jag just lagt ner Tuvis i sängen så hon kan sova en liten stund (vilket hon inte verkar ha några planer på;)) sen ska hon få lite gröt. Har ingen aning om vad vi ska äta ikväll heller men de löser sig väl som de alltid annars gör tänker ja..

Ikväll blir det ensam mamma söker på 3an :) Och imorgon är det babysång på öppna förskolan!
Sen vill jag även skälla lite på mina läsare också! Ni är så fruktansvärt dåliga på att kommentera det jag skriver och det tycker jag är tråkigt..! Det finns 3st som brukar kunna slänga in några ord ibland men annars är det tomt på kommentarer!

De första ordet!

I Tuva ♥, I
Ja nu har Tuva sagt sitt första ord :) Det är idag som hon plötsligt blivit väldigt pratig!
Det hon säger hela tiden är: Babba, bappa och pappa ♥

Jag som ville att hon skulle säga mamma först men pappa passade hennes mun bättre tydligen, hihi.
Älskade unge

Dessutom så tar hon sig fram på golvet i en jäkla fart nu! Hon fortfarande ål-kryper men fort går det! :)

Förbannad jag blir..

I Vardagen ♥, I
Jävla skit! Fick nyss ett samtal om att det inte finns någon ledig dagisplats här i Söräng tills när vi sagt att Tuva ska börja på dagis. De enda alternativ som fanns var ute på Ren. Bo i Söräng och ha barnet på dagis på Ren?? Nej tack!! Det blir en rejäl omväg för både mig och Hans-ove när vi ska till och från våra jobb sen så vill vi inte ha henne någon annanstans än här i byn heller! Så hon flyttade fram oss lite så får vi hålla tummarna på att det blir en plats ledig! Annars blir det väl att jag får vara hemma lite längre än tänkt..
Idag har jag haft lite matkok här hemma till Tuva. Jag har hittills bara köpt mat till henne men nu tyckte jag att det var dags att laga lite själv. Hon fick nyss provsmaka en portion till lunch och det var inte så jätte populärt :p Första halvan av portionen gick i utan problem sen började hon spotta ut och vägra svälja.. Haha. Börjar liksom bli lite dyrt att ge henne bara köpmat. Idag gjorde jag en blandning av torsk, potatis, palsternacka, morot och ärtor. Tänkte kika efter lite andra recept på internet nu..

Torsdag 14 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Nu ska vi äta och göra oss klara för att åka ner till Linn & Lea!
Är så jäkla glad att vi har dom!! Vad skulle jag och Tuva annars göra om dagarna? :)

Onsdag 13 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har jag haft lite städdag. Medans Tuva sovit middag i två omgångar så har jag passat på att städa undan lite i rummet på övervåningen. Har fått tillbaka mina idéer om att göra i ordning de rummet för att eventuellt bli vårat sovrum när det är dags för Tuvis att få eget rum. Vilket jag inte skulle tacka nej redan nu. Vore skönt at slippa smyga i sovrummet. Innan Tuva föddes tittade vi alltid på tv i sovrummet och aldrig i vardagsrummet. Nu är det helt tvärtom. Vore skönt att bara ligga i sängen och kika på tv och ligga och prata utan att vara rädd att väcka Tuva när hon sover + att vi har våran knakande säng som hon vaknar av ibland om vi tex vänder oss om. Måste vara plattorna under som gör att det knakar så...
Åter till planerna för övervåningen. Alla väggar ska målas vita, trappen ska målas vit och nytt golv ska läggas där. Vill börja fixa redan nu men det är fortfarande en massa grejer där uppe som måste städas bort först! Får ta lite i taget :)

Nu sitter jag och väntar på att 2,5 timmes tv tittande ska börja. Halv åtta hos mig, bonde söker fru och efterlyst :)

Tisdag 12 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Imorse vaknade vi vid kl.9, sen vid 11 ville Tuva sova middag så jag la henne då sen sov hon över 2 timmar! :) Så när hon somnat gjorde jag ordning frukost till mig själv och knäppte igång en film, skönt att bara ligga på soffan och ta det lugnt. Längtar som bara den tills den nya soffan kommer nu!!  Beställde den för 2 veckor sen och det var ca 4 veckors leveranstid då så jag får väl vänta någon vecka till..

Igår var vi hos min mamma hela dagen, hjälpte henne städa sin garderob och tog en promenad så Tuva fick sova mm. Och Tuva sov typ 2 timmar ute i vagnen fast vi var inne! Har aldrig hänt att hon sovit så länge i en vagn som står stilla :) Duktiga flickan. ♥

Efter att vägen här hemma varit avstängd i någon vecka så börjar den äntligen bli klar! Man kan åka på den nu, skönt att slippa åka runt!! Just nu håller dom på och fyller på den med grus, har åkt lastbilar upp och ner hela dagen här.

Min halsont är borta idag så nu hoppas jag att vi är på bättringsvägen! Tuva är inte heller riktigt lika snorig idag som hon var igår men är lite hes fortfarande.

Tuva har nästan börjat krypa nu! Hon drar sig fram med händerna och trycker ifrån sig med fötterna eller knäna. Riktigt fort går det när hon tar sig fram på golvet ♥ Hon står ofta på knä och hoppar på dom så snart kommer hon nog på knepet att krypa på dom också :)

Nu ska jag leka lite på golvet med Tuvis och vänta tills Hans-ove kommer hem. Han ska handla innan han kommer hem så jag kan göra fläskfilégryta till middag ikväll :)

Jag skulle vilja byta ut bilderna på Tuva som är på sidan på min design, någon som vet hur man gör som kan hjälpa mig? :)

Måndag 11 oktober 2010

I Vardagen ♥, I

Blir ingen ÖF för oss idag eftersom jag har ont i halsen och Tuva är snorig och hes så nu ska jag packa och klä på oss sen tar jag Tuva & Elsa och åker hem till mamma/mormor!

Dagboken

I Vardagen ♥, I



Har just kollat på Dagboken: Jag sökte dig och fann mitt hjärta
Det var en jätte bra film! En typisk marie-film :)
Rekomenderar den verkligen!

Klicka HÄR för att läsa om filmen!

Söndag 10 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Söndag idag igen då.. Veckorna går så snabbt!! Snart är det jul :)

Vaknade imorse med huvudvärk och ont i halsen så jag hoppas verkligen inte att det är en förkylning på g igen!! Men efter alvedon så försvann nästan hela huvudvärken iaf.

Just nu är Hans-ove med Jan och hämtar en skoter i Ånge tror ja det var.. Så jag och Tuvis är ensam idag. Hon ligger just nu och sover så jag funderar på att kolla på en gammal film och äta lite cheesecake. Lagomt göra en söndag :)
Lägger med två bilder på Lea & Tuva också som Linn knäppte när dom var här i onsdags :)



Goungar ♥

Lördag 9 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Idag var jag och Tuva varit ner med mamma/mormor en sväng på stan. Hon köpte sig ett par jeans och jag en köpte mig en 5 års kalender så nu ska här antecknas vad som händer :)


Till middag ikväll bakade jag och älskling en egen pizza av lite vi hade hemma,
jag bakade även egen botten  :)


Med fläskfilé, skinka, paprika, mozzarella och även sparris på Hans-oves sida

Fredag 8 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Natten tills idag har varit hemsk. Tuva har vaknat flera gånger och skrikit ca 10 min innan hon somnat om igen. Vid halv 6 så gick vi upp och bytte blöja och gav henne lite välling sen somnade hon om och sov till 8:50. Tror hon börjar bli sjuk igen för hon är väldigt snorig och extremt grinig mot för vad hon brukar. Stackars gumman ♥

Sen började jag dagen i köket och bakade scones till frukosten eftersom vi inte hade nå frukostbröd hemma. Och sen tog vi en promenad till postlådan igen, men idag fick vi även sällskap av Hans-ove eftersom han var ledig idag. Efter det så kom Elfi och hämtade mig så vi åkte till Edsbyn på Lindberg för att byta tossarna och mössan som vi fick när Tuva föddes. Då var dom alldeles för stora men nu den här vintern blev dom för små istället så vi bytte till större storlekar :) Vantarna var i rätt storlek så dom bytte vi inte.


Nu ikväll är vi bara hemma och tänkte kolla på Idol med en gnällande bebis. Tycker synd om henne när hon inte kan tala om vad som är fel..

När vi va till Edsbyn idag så såg vi att Mediastudion har satt en bild på Tuva i deras skyltfönster :D Så nu kan alla edsbybor se en vacker prinsessa varje dag ♥
(Ida på mediastudion knäppte 6 månaders foto på Tuvis och dom blev jättebra!)

Torsdag 7 oktober 2010

I Vardagen ♥, I
Det blev att vi tog en promenad i den blå vagnen till postlådan så Tuvis fick sova lite. Men Tuva är så att hon sover så gott medans man går men så fort man stannar så vaknar hon, synd det eftersom det verkar så mysigt att ligga ute och sova nerbäddad i vagnen..


Min ögonsten ♥

Idag är det torsdag och Hans-oves sista dag på jobbet för denna vecka, han är ledig imorgon :) Så vi får se vad vi hittar på, säkert ingenting ;) Igår kväll kom Tommy, Lisa och barnen och hälsade på oss en sväng så det blev fika och lite prat. Sen blev det tv tittning. Först halv åtta hos mig, sen bonde söker fru och innan vi gick och la oss kikade vi på Efterlyst.

Nu verkar Tuva mer trött så jag ska gå och lägga henne i sin säng nu får se om hon sover en stund till!