Ny sovställning

I Tuva ♥, I


Såhär hittade jag Tuva igår kväll när jag skulle gå och lägga mig.
Tydligen hennes nya sovställning för så låg hon igår också :)
Annars har hon hittills alltid sovit blixtstilla på rygg!
Och som vanligt, inget täcke på

Måndag 30 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har Tuva och jag varit en snabbis till Söderhamn med Linn & Lea. Var in på barnens hus och frågade över låset på bilstolen som de var fel på.. Killen där smörjde upp den så de fungerade en gång men nu är den lika igen! Så läre väl dit igen sen nå tag så dom får byta ut den. Vi hann även med en lunch på e-center innan vi fick skynda oss tillbaka till Bollnäs för att träffa Sanna & Isak och Mikaela & Ted på öppna förskolan kl.13. Gisses va stor killarna hade blivit! :) Bestämde även att vi ska ses där nästa måndag också och testa på babysången :)

Så fort vi kom hem så la jag Tuva så hon fick sova middag eftersom de enda hon sovit under dagen var en liten stund i bilen när vi åkte från Söderhamn.. Hon somnade i stort sett direkt och jag började plocka lite. Fattar inte hur rörigt man kan ha de hemma ibland :S Känns som man inte gör annat än att springer och plockar men ändå ser de förjävligt ut!

Imorgon funderar jag på att åka ner till valbo (igen!) för att köpa hyllorna. Och kanske ta en sväng på H&M utan att stressa för en gångs skull ;) Måste köpa en helvit body som Tuva ska ha under dopklänningen också, tänkte inte på de sist jag var dit. Och så läre jag in och posta 3st paket imorgon. Retur till Ellos eftersom dom skickade fel storlek till mig på ett par leggings, Henriks trasiga mobil och min mobil som jag sålt på Tradera måste skickas :) Har även ett paket på Lindex som måste hämtas som innehåller skjortan som jag förhoppningsvis ska ha på mig på dopet. Låter som vi kanske måste kliva upp i tid imorgon Tuva ;) hihi. Får se hur mycket vi hinner, kanske får ta Valbo en annan dag i värsta fall.

Svarar på mammas fråga också ang om jag vunnit pengar eftersom ja köpt ny mobil. Nej det har jag inte men jag har ju sålt min andra mobil så de blev inte så jätte mycket pengar att lägga imellan :)

Nu ska jag ta och borsta tänderna och gå och lägga mig. Och hoppas på att Tuva inte kommer krångla hela natten i natt igen! Gissar på att det är tänderna som spökar som gör att hon sover oroligt.. Får ju gå upp och ge henne nappen hur många gånger som helst!
Nattinatt!

Äntligen!

I Vardagen ♥, I


Nu är mobilen beställd :D
En sony ericsson vivaz pro white!

Vägrar vatten

I Tuva ♥, I
Tuva vägrar att dricka vatten! Jag provar med båda flaska och att hon får dricka ur glas men inget fungerar. Hon bara spottar ut hela tiden.. :( Någon som kanske kan ha något tips för att få i henne vatten när hon äter mat?

Välkommen tand nr 2!

I Tuva ♥, I

Ja nu har Tuva fått sin andra tand!
Den har nu äntligen tagit sig upp ovanför
tandköttet :) Och hon verkar tycka
om det som växer för hon har händer och
fingrar är där hela tiden ♥

Söndag 29 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Igår började vi dagen med lite främmande. Först kom Henrik en sväng och strax efter de Stefan (Tuvas farfar) och sen kom mamma pappa och Jens och hade med sig gott fikabröd som dom köpt på veteranmarknaden. Efter det så gick även jag, Hans-ove och Tuva ner på byn för att kika på veteranmarknaden. Det har ju varit flera år i rad nu men vi har aldrig varit ner på de tidigare.. Kanske för man bor för nära! Men det var bara rammel där om jag får säga vad jag tycker..!
Efter marknaden åkte vi till Elfi för att fira Henrik som fyllde år igår. Fick smörgåstårta, tårta och cheesecake som jag älskar! Mätt i magen blev man iaf :) Började kika på Bröllopsfotografen där och åkte hem strax före 22 så vi kikade klart på filmen hemma.. Den va inte så bra som jag trodde den skulle vara faktiskt.

Idag hade vi tänkt åka till Älmeskullen men Jennie jobbar tills ikväll så de blir inget med det.. Så vi får se vad vi hittar på istället då!

Måste även ta och ringa till Barnens hus och höra över bilstolen som vi köpte där. Spännet krånglar på den, man måste liksom trycka ner röda knappen på låset jätte långt för att kunna spänna fast. Ska de vara så? Känns som de är något som är fel iaf. Får höra vad dom säger! Läre även göra ett besök där för att bla köpa pyjamas åt Tuva.. Hon har vuxit ut dom hon har snart och jag gillar dom som barnens hus säljer. Och kanske kolla efter dop present tips på vad Tuva kan tänkas vilja ha/behöva :) Vänar fortfarande på svar från några angående om dom kommer på dopet eller inte.. Men de är ju 2 dagar kvar att anmäla sig på än ;)

Fick iaf med mig Hans-ove till Valbo i fredags kväll efter vi ätit! Skulle ju byta expedit hyllorna från ikea till annan färg, köpa lådor och kolla efter mobil till mig. Vi lämnade tillbaka hyllorna men dom vi skulle ha var tillfälligt slut såklart så då måste vi ner igen sen när dom finns hemma. Ingen mobil blev det heller eftersom de skilde flera hundra på vad den kosta i butikerna mot för på internet! Så de enda vi kom hem med var lådorna.. :) Hann även in en snabbis på H&M också och köpte ett par ursöta rosa hängselbyxor i Hello Kitty till Tuva i stl 80. Lika bra att köpa stort :)

Nu vaknar Tuva så nu ska hon få lite mat!

Fredag 27 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Imorse var jag och Tuva till Edsbyn och fotograferade oss. Först fyra generationer med mamma och min mormor och sen passade vi även på att knäppa 6 månaders foto på Tuva när vi ändå va där. Fick en hel del bra kort som skulle redigeras först så får jag välja vilka bilder jag vill ha sen. Kommer även komma med i Ljusnan också med båda korten. Måste faktiskt säga att Tuva gjorde det bra som modell och flinade på dom flesta kort :)

Annars har de inte hänt så mycket idag.. Jag har faktiskt legat och vilat medans Tuva sov middag mellan 14-15:20! Man kan nog räkna på en hand dom gånger jag lagt mig och vilat medans hon sover sen hon föddes men idag va jag riktigt trött så jag va tvungen! :)

Just nu har Tuva på sig en Libero blöja för första gången! haha. Fick hem i brevlådan att jag fick hämta en Libero box på Lindex och där i fanns ett blöjpaket, Up&Go stl 4. En byxblöja som va lite tajt på lillrumpan kan ja säga ;) Får se hur den funkar då. Jag använder bara Pampers annars. Vet inte ens vilket märke som egentligen är billigast heller.. Jag använder de som funkar helt enkelt så får de kosta va de kostar :)

Tuva har även börja blivit väldigt gnällig på kvällarna och vill även ha mat oftare då.. Hoppas att det går över snart så hon slipper bli ett monster om kvällarna! :)

Nu är klockan över fyra så snart kommer pappa hem från arbetet sen är det helg! Har tänkt försöka lura med mig Hans-ove till Valbo en dag i helgen så vi får väl se hur jag lyckas med det..

Torsdag 26 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har de inte hänt mycket här hemma heller! Tuva har suttit och lekt på lekmattan och jag har gått och plockat lite.. Just nu ligger hon i sin säng för att sova lite middag och jag ska ta mig en dusch bara hon somnat. Efter det ska vi åka ner till Bollnäs och hälsa på Linn & Lea :)

Igår var vi ner på stan en sväng å kikade och var till min mormor & morfar på kvällen eftersom mormor fyllde år. Och så kollade vi såklart på Fångarna på fortet när vi kom hem. Sen gick vi och la oss när de va slut. Blir tidiga kvällar nu när Hans-ove jobbar igen..

Längtar just nu väldigt mycket till kl.16 onsdagen 8 september. Då ska jag äntligen klippa mig! Johanna har börjat jobba igen nu så då hinner håret bli fräscht till dopet! Som jag längtat!
Ska även till bvc igen den dagen också.. Får de hur mycket min lilla klut vuxit igen :)

Imorgon kommer äntligen föräldrapenningen! :D Får se hur mycket som blir över denna månad.. Vill ju köpa ny mobil ja! ;)



Tuva tycker det är jätte kul att prova Leas hoppgunga ♥

Onsdag 25 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Idag åker jag och Tuva med hennes farmor ner på stan för att kika lite och äta god lunch på NK :D
Ska ner och kika lite på Lindex har jag tänkt.. Och kanske kolla efter kläder att ha på dopet åt mig själv.

Tisdag 24 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Usch vilket trist väder det är idag! Varken jag eller hund vill gå ut alls idag.. :)

Har inte hänt mycket här hemma idag.. Kollat på tv och suttit vid datorn i stort sett hela dagen. Å de känns inte som de kommer hända så mycket annat idag heller!

Efter att Tuva ätit lunch (biff stroganoff) så sover hon middag nu. Men hon har sovit ett tag nu så hon borde vakna snart om ja känner henne rätt :) Tog fram hennes lekmatta idag eftersom hon börjar bli så stor och inte får plats riktigt i babygymet längre.. Så jag kommer sätta ut babygymet på annons, onödigt att ha en massa liggande som inte används tycker jag.

Läre även ta och skriva skadeanmälan till försäkringsbolaget för Elsa så de blir iväg skickat nån gång..

Till middag ikväll blir det enkelt och gott, pannkaka och äggmacka!

Ny mobil, igen?!

I Vardagen ♥, I

Eftersom jag inte trivdes med min sony ericsson xperia x2 så har jag bestämt mig för att sälja den nu då den legat ner packad i kartongen dom senaste veckorna. Sitter nu och letar efter en annan mobil istället och har hittat sony ericsson vivaz pro.. Är den bättre tro?
Någon som har en sån som kan hjälpa mig med åsikter om den?

Gillade funktionen med tangentbord från x2:an så de vill jag nog ha på nästa mobil också..

Måndag 23 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Jaha så var man tillbaka i vardagen igen. Hans-ove har nu slut på sin semester så nu är jag och Tuva ensam hemma igen..

I lördags natt kom vi hem från en liten semester i Tännäs. Åkte dit på onsdags kvällen och kom som sagt hem i lördags. Har inte gjort mycket där utan mest tagit det lugnt. Var en vända till Norge för att köpa tomatost, en dag spenderades inne i Funäsdalen och på dagen i lördags var vi upp till Käringsjön ett par timmar och hälsade på där. Skönt att komma iväg och göra något ibland :) De gick iaf jätte bra med Tuva där uppe, hon sov som en stock alla nätter utom en då hon bestämde sig för att vakna 4:15! Men som tur var så somnade hon om efter kl.6 nån gång och sov ett par timmar till. Så den dagen var jag rätt så trött! Hans-oves födelsedag firades också där med tårta och presenter från Elfi och Jan. Han fick en jätte gullig tröja som de står "Tuvas pappa" på :) Min present fick han hemma på onsdagen innan vi åkte.

Igår började jag dagen med att åka ner till Bollnäs för att handla så jag kunde göra en tårta eftersom dom som ville komma och gratta Hans-ove skulle komma då. Sen hem och göra tårta och städa mm innan folken kom.

Med posten i fredags hade jag fått brev från veterinären Gun men ett nytt recept på medicin till Elsa eftersom hon fått provsvaret på odlingen som hon skickade iväg. Elsa har tydligen 2st olika bakterier som är resistenta mot dom flesta mediciner men jag fick en nu iaf att börja med så jag hoppas att den kommer hjälpa så hon blir frisk snart! Tråkigt med sjuka djur! Så när apoketet på sjukhuset öppnade kl.15 igår åkte jag dit för att hämta ut medicinen men dom hade den inte hemma så jag fick vänta tills idag istället och åka ner på apoteket på stan. Och dom hade den iaf så nu har Elsa fått den första kuren. Den ska ätas i 10 dagar..

Min kära mamma och lillebror ställde upp och hade Elsa hos sig medans vi var borta så tack så mycket för det! :)

Så det var en liten update om vad som hänt för oss dom senaste dagarna!

Mitt allt ♥

I Tuva ♥, I




Tuvas första tand syns lite på sista bilden, hennes höger nere ♥


I sin nya bilstol :)

Onsdag 18 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har vi varit ner till Bollnäs. Började på Expert å hämtade bilderna som jag beställt och köpte även ett album där att ha dom i. Sen vidare på systemet och köpte present till Hans-ove, han fick välja lite öl som han ville ha :) Sen in på Bf och hälsade på Maria, där hittade jag ett par as söta skor till Tuva i stl 19 som ja inte kunde låta bli att köpa! I Mumin såklart och blinkar under hälen gör dom också ;)

Efter det åkte vi till Dollarstore för jag skulle köpa en ram till korten men jag kom därifrån med 2 st :) Sen innan vi åkte hem svängde vi förbi Tommy & Lisa i Röste och lämnade de sista inbjudningskortet till dopet.

Dopet är nämligen bokat och klart! 11 september i Alfta kyrka är det dags :) Var ut med dom andra inbjudningskorten igår och det som skulle längst fick åka med posten. Så nu är det bara att börja planera, men ganska mycket är redan klart. Har fixat dopklänning (har 2st så de finns i reserv), sånger (en låt är iaf spikad och ev att det blir en till också), en som sjunger, lokal för fikat är bokad. Nu gäller det bara att hitta något åt mig själv att ha på mig! De känns som de största problemet faktiskt! Haha..

Nu vaknar Tuva så nu ska hon få mat, spagetti & köttfärssås och till efterrätt hallon/päron :) De gillar hon!

Tisdag 17 augusti 2010

I Vardagen ♥, I

Ikväll har Tuvas farmor varit här med henne så jag har bakat lite till :) Ikväll blev det chokladbollar och ungkarlar! Baket är såklart till Hans-Oves födelsedag på torsdag.


Idag har vi bara åkt runt känns de som. Började med frukost sen åkte vi till Edsbyn. Först hälsade vi på mamma på Edsbyverken och sen vidare till Elfi på hennes jobb och hälsade på. Efter de åkte vi vidare till Söderomsjön och hälsade på min mormor och morfar. Kom hem vid ca kl.15 och va hemma en timme innan vi åkte till Gäddvik igen för Hans-Ove skulle fortsätta hjälpa Jan skjutsa grejer. Efter maten åkte Tuva, jag och Elfi hem till oss :) Så har jag haft tid att tvätta lite och baka.

Igår bytte vi bilstol till Tuva, så nu sitter hon i sin akta graco duoflex. Det blev så tungt att bära henne i den andra så då tyckte vi de va lika bra att byta nu :) Hon sitter iaf jättebra i den, de enda negativa är att hon hänger med huvudet nu när hon sover eftersom de är mer sittläge i den här..

Välkommen tand!

I Tuva ♥, I

Nu har Tuva fått sin första tand! :D
Den har varit påväg länge men nu har den kommit upp!
Och en andra är också på väg ♥

Måndag 16 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Morgonen började med att klockan ringde 7:55 eftersom jag va tvungen upp att ringa veterinären igen, denna gång till Gun eftersom hon började jobba idag igen. Fick en tid kl.11. Den här gången var det något fel med Elsas mun, hon har haft den öppen hela helgen och har inte kunnat tugga.
När vi kom dit sa hon direkt att hon såg svullen ut i munnen. Så undersökningen börjar och Elsa får lugnande för att Gun ska kunna kika ordentligt i halsen. Och hon säger att det är bland det värsta hon sett på länge! :S Stackars Elsa har en fruktansvärd infektion i halsen som satt sig på bla struphuvud och stämbanden. Så hon trodde att ögoninflamationen bara var början till detta. Så gjorde hon även en odling och skickade iväg och det svaret kommer om ca 7 dagar. Så vi fick en medicin nu till att börja med så hör hon av sig när provsvaret kommit med den korrekta då och exakt vilken bakterie hon fått. Tur va det att vi åkte dit för nästa steg sa hon att det kan sätta sig på lungorna och då skulle hon tom kunna dö av det! Sen säger hon även att detta kan smitta Tuva också!! Så nu gäller det att hålla koll så inte Elsa kommer nära henne för de vill jag då verkligen inte! Så nu är det vila som gäller för Elsa tills hon blir frisk igen!

Efter veterinärbesöket åkte vi hem till mamma och fick fika eftersom hon va ledig idag. Och nu är vi hemma en sväng innan vi ska åka till Elfi och få mat. Så ska hon även få slänga i en hårfärg i mitt hår. Provar svart/brun igen och blir jag inte nöjd nu får de bli svart nästa gång :) Älskar att ha nyfärgat hår! Väntar bara på att Johanna ska börja jobba igen nu så jag kan få de klippt också, har inte klippt håret sen i mars!

Söndag 15 augusti 2010

I Vardagen ♥, I

Idag direkt efter frukost bakade jag lite kladdmuffins :D Mumsigt!
Så ska strax ta ett glas saft och provsmaka en :)


Kl.15 är det dags för karnevalståg i Alfta så de ska vi ner på, annars har vi inget planerat för idag. Älskling har semester 1 vecka till så han blir hemma veckan som kommer också!

Liten update om Tuvas sovning då kanske. Hon har ju fått flyttat till ett eget litet hörn i sovrummet så hon ligger inte bredvid mig om nätterna längre. Än så länge har hon bara sovit där 2 nätter och jag har bara fått klivit upp 2 gånger/per natt för att ge henne nappen :) Hoppas de fortsätter fungera så bra!

Hinner inte skriva mer nu.. Läre fixa mig i ordning!

Lördag 14 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Nu åker vi ner till Bollnäs å kikar in marknaden! Måste in och handla också, förmodligen blir det på Willys.
Hejdå!

Fredag 13 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
Ja nog märkte vi av att det var fredagen den 13:e imorse allt! Vi fick nämligen vakna till brandvarnaren som pep vid 7:30! Fanns ingen brand så förmodligen va det bara batteritorsk :p

Har varit dåligt bloggande dom senare dagarna, har i vanlig ordning inte haft någon ork att skriva och har dessutom inte haft mycket att skriva om. Så jag får göra en sammanfattning nu istället :)

I tisdags kväll kom lillebror hit för att hjälpa oss att måla på huset. Han sov kvar två nätter och det blev målning onsdag-torsdag. Så nu är det jätte fint :) Bara lite brädor som ska bytas på ena väggen kvar.

Igår var det min och älsklings 5 års dag så det firade vi med att äta gott på Spicy Cow, jätte längesen vi åt där nu så de satt riktigt fint :D Tuva fick vara hos farmor så länge så vi fick lite tid ensamma :)

Idag känns de inte som de kommer hända mycket.. Pratade nyss med Elfi som ville ner och sola lite senare och de lät faktiskt riktigt skönt! Och har nyss flyttat om lite i sovrummet. Flyttade Tuvas säng som sått bredvid mig sen hon föddes till ett eget hörn i sovrummet. Känns som de börjar bli dags att lära henne sova lite mer för sig själv nu så jag hoppas de kommer funka bra så vi slipper flytta tillbaks. Men nu vart det ett annat problem istället, nu får inte byrån plats där inne, haha så just nu står den bara framför ena fönstret. Får väl försöka klämma in den på någon sida sängen istället :) Helst av allt skulle jag vilja ha Tuvas rum klart så hon får börja sova där men de har vi inte plats för än. Tur är väl det på ett sätt, så hinner jag köpa grejer dit lite nu och då istället för allt på en gång :)

Tuva ligger just nu i sin säng för att sova lite middag och Hans-Ove är ute och pyglar på lite. Så jag kanske ska gå ut å få lite frisk luft jag också och kanske knäppa kort på hur målningen blev och lägga ut bilderna här :) Så får det bli!


Före/efter bilder på målningen:
   
Det gröna fula stupröret kommer bytas ut när vi byter tak, även också de som fortfarande är omålat ska bytas ut :)

12 augusti 2010

I Vardagen ♥, I


Idag har jag och Hans-Ove varit tillsammans i 5 år!
Och förlovade i 4 år

Jag älskar dig! ♥

BVC besök 5 månader & 8 dagar

I Bvc besök Tuva, I
Vikt: 9250g
Längd: 68cm
Huvudomfång: 44cm

Lillgumman har vuxit som bara den sen sist!

Ökning från 16 juni:
Vikt: 1590g
Längd: 4,5 cm
Huvudomfång: 1,8cm

Vaccinationen gick jättebra, hon grinade till när dom sprutade in vaccinet men så snart Inger plockade upp sin nyckelknippa blev allt bra igen. Hoppas som sagt att hon klarar sig från feber även denna gång. Hon sover en sväng nu så vi får väl se hur hon mår när hon vaknar :) Det var ju även läkarbesök idag, Jan Lundagårds den här gången och han var helt okej. Han tyckte hon var väldigt stark och fin så då blev man lite stolt ♥

Nästa besök blir 8 september

Tisdag 10 augusti 2010

I Vardagen ♥, I
 
När farmor Elfi och Jan kom hem från Tännäs hade dom denna snygga skoteroverall med hem till Tuva :D
Med läckert döskallemönster på :) Den är i stl 80-90 så jag hoppas den kommer passa bra.
Tusen tack för den!

Idag ska vi äntligen ner på BVC. Har inte varit dit sen 16 juni! Så de ska verkligen bli kul att se hur mycket tösen vuxit sen dess :) Är även dags för läkarkontroll och vaccinering nr 2 idag så jag hoppas verkligen det går lika bra som sist.. Återkommer när vi varit där med hur det gick :)


Uppdaterat 16:28

Igår började Elsa bli konstig i ögonen och det var lika idag så nu har jag nyss kommit hem från veterinären. Hon hade fått ögoninflamation stackarn! Och hade även ett litet sår på vänstra ögat, förmodligen har hon kliat sig så hon fått det. Hon är nästan 3,5år och har aldrig varit till veterinären för något annat än vaccination så jag ska inte klaga.. Så det var bara åka ner på apoteket för att köpa ögondroppar :)

Föresten är det bara jag som blir "utkastad" från blogg hela tiden när man skriver inlägg??
Ganska irriterande, så de gäller att spara som utkast hela tiden för att de inte ska försvinna!

En ny lekdag tillsammans med Lea

I Tuva ♥, I

Ja idag kom Linn, Andreas och Lea och hälsade på oss. Som tur var hade Linn med sin kamera så det blev lite bilder knäppta :) Dom blir så stora våra flickor!












Sån gullig bild, rör inte min kompis ;) ♥

Liten blir stor!

I Tuva ♥, I

Idag satt Tuva själv för första gången utan stöd en liten stund ♥
Du är så duktig min älskling!










Sen fick vi lägga oss ner och vila lite ♥

Tyvärr så har jag bara mobilen att knäppa kort med eftersom vi inte har någon bra digitalkamera.
Kanske får ta å investera en sån nå tag :)