Torsdag 30 september 2010

I Vardagen ♥, I
Uppdaterar en snabbis mitt i baket. Idag bakar jag källarfranska :)

Igår var vi ner till Bollnäs och träffade Linn och Lea. Började nere på stan på en lunch sen åkte vi hem till dom och lekte lite och fikade. Alltid lika kul att träffa dom tycker jag :)
När vi sen kom hem vid 16:30 så började jag göra "vinter" i husvagnen. Städade ur den lite, plockade ur allt som kan frysa och när Hans-ove kom hem så tömde han även den på all vätska så inget fryser sönder nu när det är kallt om nätterna. Tänkte köra iväg den på vinterförvaring i helgen. Mitt i plockandet så kom det även en tjej och köpte babysittern :) När vi var klar med det så åkte vi till Långhed och åt tacos med mamma och Jens. Till efterrätt bakade jag kladdkaka och sen tog Hans-ove sig ett bad med Tuva. Blev kvar där och kollade på Efterlyst så vi kom hem närmare 22:30 innan vi la oss.

Nu vaknar Tuva så bäst jag går och tar upp henne innan jag fortsätter med bakandet. Gott gott!

Tuvas måltider

I Tuva ♥, I

Detta äter Tuva på en dag:

Frukost: 165ml välling
Lunch: En burk (200g) mat + lite fruktpuré
Middag: En portion gröt med lite mjölk
Innan läggdags: 210ml välling

Och hon vägrar fortfarande att dricka vatten :( Får endast i henne några droppar när hon äter..

Nyfiken

I Vardagen ♥, I

Börjar bli rätt så nyfiken på vilka som egentligen läser min blogg!
Vissa vet jag att läser men det är betydligt fler som jag inte vet!
Så skriv gärna en kommentar så jag får veta! :)
Och så man vet om det är någon idé att fortsätta med bloggen..

Rustar för kylan

I Tuva ♥, I
Idag kom Tuvas vinteroverall med posten. Jag tog stl 80 och den var lite stor just nu så de borde bli bra till den riktiga kylan kommer. :)

Har letat fram täckvästen åt henne nu också när de börjar bli lite kallt ute :)


Overall från H&M och täckväst från Lindex

Ny soffa!

I Vardagen ♥, I


ÄNTLIGEN ä soffan beställd!! :D
Men vi ska ha kuddarna i samma färg som soffan och divanen på den andra sidan

Måndag 27 september 2010

I Vardagen ♥, I

Blev ingen ÖF för oss idag.. Jag kände att jag inte hade någon lust så vi stannade hemma.
Hade tänkt åka till mamma/mormor för att hälsa på men hon va tvungen att skjusa min bror Tommy till HC för han tydligen stukat foten så vi får se om vi åker och hälsar på dom i Röste eller om vi bara blir hemma idag. Skulle ha varit och handlat också egentligen så vi får se hur vi gör :)


                              Före                                                                          Efter

Efter jag lagt Tuva för att sova middag så bakade jag lite limpa. Så nu ska jag ta och äta lite nybakat bröd till frukost :)

Söndag 26 september 2010

I Vardagen ♥, I
Ja igår kväll var vi på kalas för Tomas. Blev bjuden på tacos och tårta. Jätte gott var det!
I present fick han en klocka och en tröja av oss som vi köpt tillsammans med mamma pappa Tommy och Lisa.
Och trot eller ej så var Hans-ove, jag och Tuva kvar sist :p Vi åkte hem strax efter midnatt. Och måste säga det att Tuva var jätte duktig fast vi var borta så sent! Och de enda hon sov på hela kvällen var en halv timme i mormors knä vid nio tiden. Hon var lite gnällig ett tag men jag tyckte hon va duktig ändå :) Hon fick välling där innan vi åkte hem och sen så somnade hon i bilen. Och min lilla dotter är så att flyttar man henne från tex bilen till vagnen när hon sover så vaknar hon och somnar inte om igen. Så när vi tog ur henne ur bilen när vi kom hem så vaknade hon såklart, men bara hon fått på sig pyjamasen och fick lägga sig i sängen så somnade hon faktiskt på en gång! Skönt de för jag var rätt så trött när vi kom hem.

Ikväll ska jag och mamma på musikalen Annie, tror de är sista föreställningen ikväll. Så hoppas på att den är bra :) Annars är det väl en vanlig söndag här hemma. Tuva sover just nu, Hans-ove är i skogen och jag gör lite sysslor. Har tvättat en maskin tvätt och vattnat blommorna. Dammsög gjorde jag igår men de syns inte idag! Suck.

Imorgon kommer föräldrapenningen, wiieho! Får se hur mycket som blir kvar efter alla räkningar är betalda denna månad. Börjar sakna min lön som man får när man jobbar nu.. Finns så mycket jag vill ha! Och det som behövs mest nu är en ny soffa eftersom våran är typ helt slut och nersutten! Har hittat en som jag vill ha så vi får väl se när vi köper den :) För ny måste vi ha!

Lördag 25 september 2010

I Vardagen ♥, I
Idag är det dags för kalas i Älmeskullen för Tomas fyller 40 år på måndag.
Vi var ju ner till Bollnäs igår med mamma och faktiskt så hittade vi 2st presenter så hoppas han blir glad för dom :) Annars händer inget annat idag utan bara vänta på att klockan ska gå så vi kan göra oss i ordning och åka iväg. Kalaset börjar kl.18

Såna här regniga dagar ångrar man att man har djur, löv och lera typ överallt. Hatar vår och höst!
Dessutom regnar vägen sönder här hemma! Vi som måste åka runt Klitten eller Runemo för att ta oss till Bollnäs nu när vägen är avgrävd. Ganska irriterande så hoppas dom blir klara snart! Kan ju lova att våra bilar ser ut som lerhögar just nu! Har ca 8km för att hämta posten/Ljusnan också nu om man inte tar järnvägen till brevlådan nere i korsningen då förstås. Tur vi har fyrhjuling så man slipper gå i lera :)

Hans-ove är just på väg på hjulingen ner för att hämta Ljusnan nu och jag har en trött bebis på golvet, dags att lägga henne för att sova lite middag nu!


Lägger med en passande bild på Tuvis från i somras när vi var på Jula :)

Fredag 24 september 2010

I Vardagen ♥, I
Igår var jag och Tuva till Ockelbo och hälsade på Lina. Jätte längesen vi träffades och hon bodde i en liten mysig lägenhet :) Innan vi åkte hem följde Lina med oss på blommaffärn för att köpa en blomma till Elfi.
När vi kom hem var det bara slänga sig i duschen eftersom vi skulle vara på kalas hos Elfi kl.18 och eftersom ja ville hinna se Glamour så kom vi lite tidigare. Först blev det mat, Jan gjorde fläskfilégryta och efter det blev det fika och tårta. Så man fick i sig en hel del gött och onyttigt!

Idag ska jag med mamma ner på stan för ett andra försök till att hitta en present till Tomas som har 40 årskalas imorgon. Så hoppas verkligen vi hittar något nu!! Och att regnet ger sig tills vi ska iväg..

Just nu ligger Tuva på sin matta och leker med körpanelen som jag köpte åt henne på åhléns i onsdags. De märks att hon gillar att få nya leksaker för dom leker hon extra mycket med :)

På söndag ska jag och mamma på musikalen Annie i Alfta :)

Onsdag 22 september 2010

I Vardagen ♥, I
Idag vill jag kalla oss friska. Hans-ove är tillbaka på jobbet och jag och Tuvis ska ner på stan för att träffa Linn och Lea :D Bäst vi gör oss ordning!

Imorgon ska vi till Ockelbo för att träffa Lina, måste vara minst 2 år sedan vi träffades nu!
(Jag och Lina gick hotell tillsammans i Sandviken på gymnasiet)

Måndag 20 september 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har vi varit ner till Alfta och handlat. Dom håller på med vägen nedanför oss så den är avstängd så ska vi åka till Bollnäs nu får vi åka en extra vända på ca 8km! Därför blev det närmare över skogen till Alfta :) Ska ner till Bollnäs och träffa Linn & Lea förmodligen på onsdag så jag får åka på kvantum då och köpa blöjor och välling. (billigast där) Borde klara oss på de vi har tills dess.

Skulle egentligen varit ner på ÖF idag men eftersom vi inte är riktigt friska än så valde vi att stanna hemma, man vill ju inte smitta ner andra bebisar i onödan. Missade ju förra måndagen också.. Långdragen förkylning!

Nu har jag precis bakat lite bröd och matat Tuva så nu sover hon så gott i sin säng :) Ska ta å städa ihop lite här nu.. Grejer överallt som vanligt! Jag dammsög och torkade golven i lördags men de syns inte nu kan ja säga så jag får ta fram dammsugarn igen!

Måste även köpa lite födelsedagspresenter också.. Elfi fyller år på torsdag och Tomas ska ha 40 årskalas på lördag!

Men nu, till sysslorna..

Söndag 19 september 2010

I Vardagen ♥, I
Här är vi fortfarande sjuka.. Men de känns som de börjar gå åt rätt håll iaf. Jag och Tuvis är mest snoriga och täppt i näsan nu. Lillgumman har varit sjuk en hel vecka idag, hennes feber började ju förra söndagen men som tur är så slipper hon den nu.

I fredags va Tuva väldigt rastlös här hemma så vi tog och åkte hem till min mamma å pappa. Köpte med oss lite chips och ostbågar och kollade på Idol där.
Och igår lördag var vi till Elfi och Jan och hälsade på. Hans-ove skulle hjälpa Jan och skruva lite. Blev tv tittande där också och lite frallor när Elfi blev hungrig :) Hjälpte även Jan med att få billigare elpris i Tännäs, så jag fick öva på att jobba lite ;) haha

Idag gör vi ingenting igen. Har än så länge bara ätit frukost och legat i sängen typ. Tuva ligger och sover middag just nu så jag passar på att sitta här. Önskar jag hade massor med pengar så jag kunde köpa en helt ny garderob med kläder, är så less på allt gammalt jag har! :( Men men.. Prio Tuvis först!

Är sugen på en pizza idag, får väl se om någon av oss orkar åka ner. Måste ju iaf ner på skolan och rösta senare!

Dop presenter ♥

I Tuva ♥, I

Lite bilder på några av presenterna som Tuva fick på sitt dop!

En stol

Halsband

Armband

Bestick

Tallrikset

Tandask

Matta

Tack igen för alla fina presenter!

Snabb update från sjukstugan

I Vardagen ♥, I
Ja här är det riktig sjukstuga. Både Tuva och Hans-ove är sjuka och jag är nog på god väg också. Jag har mest ont i halsen än så länge iaf. Hans-ove har också ont i halsen och är hängig och Tuva har nog också ont i halsen, de hörs på hennes röst att hon är hes. Hoppas att vi kryar på oss här snart!

Idag har jag varit och skjusat morfar till sjukhuset i Gävle med mamma och efter det åkte vi en sväng till Valbo. Var in på bla ikea, hm och apoteket. Köpte ramar på ikea och en till låda till Tuvis lekhörna. Och såklart blev det halstabletter på apoteket! Handlade faktiskt ingenting på hm! Olikt mig, jag brukar alltid komma ut med något därifrån och det är alltid till Tuva ;) Men jag såg en kofta åt mig själv faktiskt som jag aldrig provade men såg nyss att den finns att beställa på hemsidan så vi får se hur jag gör ;) Hans-ove var hemma från jobbet idag så jag lämnade Tuva med honom och de verkade som dom mest sovit medans vi var borta, bra de så dom blir friska nån gång :)

Nu är de dags att ge Tuvis lite mat!

Uppdaterat 21:30

Har just kikat igenom lite bloggar nu och funderar på att gå och lägga mig, känner mig lite trött och vet inte hur natten blir med Tuvis.

Orkade inte laga mat ikväll så jag offrade mig och åkte ner till kvantum och köpte en räkstubbe. Gött!

God natt läsare!

När olyckan var framme..

I Tuva ♥, I
Igår hände det en liten olycka för Tuvis. Hon satt och lekte i sin hörna och plötsligt ramlar hon framåt men inte tar i mot sig. Hon slår i nappen som hon hade i munnen rätt i golvet och börjar jätte gråta! Och när jag tar upp henne så rinner det blod ur munnen på henne :( Stackars gumman!
Men så fort jag och Hans-ove busar lite med henne så glömmer hon bort det onda och efter någon minut så slutar det blöda. Första gången hon gör sig illa, men det gick bra ändå!

I Tuva ♥, I





Tuva gillar mattan hon fick av farmor i dop present :)

Mitt älskade hjärta

I Tuva ♥, I


Det vackraste som finns ♥

Söndag 12 september 2010

I Vardagen ♥, I
I natt vaknade Tuva vid 2:30 och var kokhet! Tog temp som visade på 38,9 grader :( Så lillgumman är nu sjuk för första gången. Idag har hon mer feber, rinniga ögon och snorig. Stackarn, tur alvedon verkar hjälpa bra!  Hon är inte speciellt grinig iaf som tur är! Tur va de att de kom inatt iaf och inte natten innan, hade nog inte varit så kul med en sjuk Tuvis i kyrkan..

Sitter och kollar på leksaker på internet till tösen nu, hon fick en del pengar i doppresent som vi tänkte köpa lite leksaker för åt henne och resten får hamna på hennes fond :)

Annars händer inte mycket idag.. Bara ta de lugnt och vila så hon blir frisk snart.
Men nu är det matdags!

Tuvas dop 11 september 2010

I Tuva ♥, I

Igår den 11 september hade vi dop för Tuva i Alfta kyrka.
Lägger in lite bilder från dagen som mamma och Elfi knäppt. Tog även en bild från min syster Jennie






Präst Per Jernqvist, jag, Hans-ove & Tuvis



Morbror Tommy matar medans Emil & Nova tittar på


Syster Jennie



Tuva med sina kusiner Nova & Emil


Tuva med sin mormor


Jag öppnar Tuvas presenter, i detta packet en matta från farmor & Jan


Tårtorna som jag själv stolt gjort :)

Tusen tack för alla fina presenter som Tuva fick!
Och en STORT tack till Emma Dahrén som sjöng så fint!

Låtarna som Emma sjöng var:
Himlen måste sakna en ängel
Det vackraste

Och psalmerna vi hade var:
Du vet väl om att du är värdefull
Lilla liv

Fredag 10 september 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har jag haft en riktig bakdag. Har bakat inför dopet imorgon. Det blev dumlekakor, långpannekaka och 3st tårtor. Gjorde ordning tårtorna idag så får jag göra dom fina dom imorgon :) Hans-ove har varit ledig idag så jag kunnat bakat i lugn och ro. Men jag fick börja dagen nere i Bollnäs med att handla och gå på apoteket.
Träffade Linn och Lea på apoteket också och lilla Lea hade blivit förkyld stackarn :( Krya på dig lillgumman! Dom som va här och hälsade på igår så jag hoppas verkligen inte Tuva blev smittad så hon blir sjuk tills imorgon..
 
Började med baket redan igår kväll då jag gjorde negerbollar och ungkarlar. Så de får räcka med fikabröd nu ;)

Nu sitter vi nyäten i soffan och väntar på att Elfi och Jan ska komma och vara med Tuvis medans Hans-ove och jag åker och fixar i byagårn (vi ska ha dopfikat där) Lika bra att duka ordning där ikväll så vi slipper göra så mycket imorgon innan :)

Dagens middag blev kyckling och klyftpotatis med sweetchilisås och bea :)

Vinteroverall

I Tuva ♥, I

Sitter nu och tänkte beställa en overall till Tuva som hon ska ha i vinter. Men vet inte vilken storlek jag ska ta..! 80 eller 86?!
Tar jag 80 är jag rädd att hon växer ur den för fort och tar jag 86 är jag rädd att den blir alldeles för stor i början! :( Tuva är ju en stor bebis och har vuxit mycket hittills men jag vet ju inte hur mycket hon kommer växa dom kommande månaderna.. Just nu använder hon mest 74.
Någon som kan hjälpa mig med tips kanske så vore jag tacksam??

Ännu en ny sovställning

I Tuva ♥, I

Så här somnade Tuvis igår kväll ♥
Första gången hon somnar på mage :)

BVC besök 6 månader & 6 dagar

I Bvc besök Tuva, I
Vikt: 10140 g
Längd: 69 cm
Huvudomfång: 45 cm

Ökning från 10 augusti:
Vikt: + 890 g
Längd: + 1 cm
Huvudomfång: + 1 cm

Gullungen växer som bara den ;) hihi

Eftersom Tuva nu är 6 månader så är det välling som gäller istället för ersättningen, och ett mål mat per dag och helst även ett mål gröt på kvällen :)

Nästa besök blir 4 november

Onsdag 8 september 2010

I Vardagen ♥, I

Idag ska jag:

Åka till Edsbyn och hämta bilderna
På bvc
• Klippa mig!

Igår kväll var jag och solade med Elfi, och dum som jag var hade jag ansiktsförstärkaren på hela tiden och de brukar jag aldrig ha! Och idag ser jag ut som en tomat! Haha, skyll mig själv!


Och ikväll, Efterlyst! 




Så här bra blev det :D

God morgon

I Tuva ♥, I


Just nu ligger Tuvis och äter frukost och kollar på Rorri Racerbil :)

Hon vaknade före kl.8 imorse så då var jag och hämtade henne så hon fick sova med mig i våran säng istället, då somnade vi om och sov till efter 10 ♥

Nu är det min tur att äta frukost!