Hello Kitty och boken om mig

I Tuva ♥, I


Någon som har denna "mina första år" bok? Eller vet någon affär som har den?
Funderar på att köpa den eftersom det var tryckfel i den bok i Bamse som Tuva fått, men jag vill se hur den ser ut i upplägget först.

Söndag 25 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Morgonen började med lite mys i sängen med Tuva och älsklingen och efter det frukost.

Nu ska vi börja med att åka till Röste, sen Barnens hus för att köpa en ny större bilbarnstol och efter de tänkte vi åka till Klaus och Berit i Storsjön. Bäst att passa på nu när de är skit väder att ut och åka lite, hatar regn! Blir så skitigt inne av djuren bland annat! :(

                     
Vi funderar på att köpa en Akta Graco duoflex, lika bra att köpa en stol nu så de finns en hemma när de är dags att byta :)


Måste uppdatera med att det blev köp av stolen, i svart :)

Det började med att vi åkte till Röste så Tommy fyllde på mitt Rederiet förråd, medans vi var där började det åska så då åkte vi hem och drog ur allt innan vi åkte på barnens hus. Sen fortsatte vi mot Storsjön och skulle hälsa på hos Klaus och Berit som inte var hemma. Då svängde vi in till Jörgen och Lotta i Växbo istället. Sen ikväll har vi bara varit hemma och kollat på tv. Just nu En prins i New York, tänkte kolla klart på den innan jag kryper i säng.

Ikväll plockade jag även fram sittdelen till Tuvas vagn, hon vägrar ligga i sin vagn nu med liggdelen så jag tänkte prova om det fungerar bättre med sittdelen. Men dom ska ju egentligen inte användas förens barnet är 6 månader, tror ni de gör något om man börjar använda den tidigare?

Lördag 24 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Idag är Hans-ove iväg och kollar på Quadtävling i viken. Så nu är jag och Tuva ensam hemma. Jag har just lagt henne för att sova en stund och själv spenderar jag lite tid här framför datorn.

Har just gjort en beställning på H&M till Tuva, med lite höst/vinterkläder åt henne. Blev en mössa, raggsockor, långärmade bodys, strumpbyxor mm. Känns att de börjar bli dags att börja uppdatera hennes garderob inför vintern i lite varmare kläder och större storlekar. Men jag tycker de är svårt att veta vilken storlek man ska välja.. Hon växer ju som bara den och har st 68 och vissa 74 redan nu! Jag tycker H&M har dom bästa barnkläderna, synd bara att dom inte har lika stort utbud i webshopen som i butikerna. Så jag hoppas dom kommer öppna en butik i Bollnäs snart :)

Inget planerat för dagen annars utan vi får se vad som händer, vet inte ens när älskling kommer hem :) Igår kväll hade vi min mamma och pappa här som kom med pizza sen dök även Elfi och Jan upp. Vi åkte hem från Flätsbo igår em efter att vi packat ordning vagnen och tagit ner förtältet inför färden till Falun, så de är bara svänga in där och hämta upp den när vi ska åka! Inget bestämt än hur många nätter vi blir i Falun men de blir nog allt mellan 1-3 nätter förmodligen.

Nu ska jag gå och tvätta håret, de va några dagar sen sist nu ;)

Vår lilla skruttunge ♥

I Tuva ♥, I

    
♥ ♥ ♥

Vi har världens finaste dotter

Tävling!

I Vardagen ♥, I



"Jag tävlar hos Maddeluttten om en av dessa 3 dreggelscarfar. Tre vinnare ska koras, tävla HÄR du också!"

Uppdatering från husvagnen

I Vardagen ♥, I

Ja då var vi i husvagnen i Flätsbo igen efter ett par dagar hemma. Har blivit dåligt med uppdatering nu på slutet men de blir ju så att man bloggar när de finns tid. Som nu tex innan vi ska sova :)

Vi kom hit strax efter kl.13 idag, packade in oss i vagnen, fixade ordning Tuvas säng ordentligt med sängkläder och madrass som vi köpte på ikea igår, fikade med alla andra som va här sen blev det lite avsvalkning i sjön. Så nu har jag badat 2 gånger i år ;) Och nu ikväll har det varit kortspel i Tommy å Lisas förtält, tur de finns babyvakt så man slipper sitta fast i sin egen vagn när Tuva somnat :) Vi blir nog kvar här minst en natt till iaf, om de inte blir alldeles för dåligt väder imorgon då förstås då åker vi nog hemåt.

Igår va vi ner till Valbo/Gävle på barnens hus, jula, biltema, ikea och möbel outlet. Jag har nämligen bestämt mig för att köpa en ny soffa eftersom våran är helt sönder sutten och totalt tvärslut! Hittade en bra på möbel outlet som inte va på tok för dyr. Men så dum som jag var beställde jag ingen när jag väl va där så jag får ta å ringa dit någon dag :)

Nästa vecka är de äntligen v.30 vilket innebär crusing i Falun! Tar med husvagnen dit och står någon natt på campingen vid Lugnet som vi brukar göra :) Så då hoppas vi på bra väder!!

Nu känner ja att de börar bli dags för mig att sova.. Man vet ju aldrig när Tuva vaknar imorgon. God natt!

I städtagen..

I Vardagen ♥, I
Måste börja med att skriva att det tydligen är slut för mig med att ha sovmorgon i stort sett varje morgon. Tuva har börjat vakna allt mellan 7:30 - 9:00 nu.. Vi som har brukat sova till 10:00 om dagarna annars :p Jag som är så trött på morgonen! Jag vet att jag egentligen inte ska klaga men Tuva har ju skämt bort mig hittills.

Idag vaknade hon strax före 8 och som tur var så tog Hans-ove upp henne så hon fick ny blöja och lite mat sen kom dom och la sig igen och vi sov till 9:20. Sen fick vi äta frukost och efter de åkte Hans-ove ner till Bilcity för att skruva lite på bilen och jag har börjat städa lite. Har nu dammsugat och torkat golven så nu sitter jag här medans jag väntar på att dom ska torka. Ska även byta sängkläder åt både Tuva och oss. Sen läre jag plocka lite också eftersom de är grejer överallt känns de som..

Igår kväll var vi till Jennie och Tomas och grillade, lika gott som vanligt :) Flintastek, klyftpotatis, bea och fetaost :D Och som vanligt gjorde Jennie god efterrätt. Ananas, grädde, glass och hemmagjord chokladsås. Vi åkte hem vid 21:30 då Tuva började bli trött och grinig.

Så nu har ni fått en liten uppdatering om vad som händer, nu ska jag försöka underhålla dottern samtidigt som jag fortsätter städa!
                                 

Flätsbo

I Vardagen ♥, I
Vi är just nu i Flätsbo på en liten semester. Solar, badar och bara tar det lugnt :) Vädret idag är mycket varmt och blåsigt. Och det är fruktansvärt mycket broms och knott här som gör en galen! :(

Vi drog upp nya husvagnen hit igår, trivs verkligen jättebra med den, helt perfekt! Synd bara de är så hårda sängar i en husvagn som man får ont i ryggen av. När vi kom upp igår satte vi upp förtältet och gjorde i ordning i vagnen. Tommy, Lisa och barnen och min mamma, pappa och lillebror är också här.

Igår kväll grillade vi och idag har vi bara legat i solen och badat. Så skönt! Tur Tuva får vara hos pappa medans jag försöker få lite färg på kroppen ;) Men nu börjar magen kurra så de börjar nog bli dags att fixa lite mat nu! Vi får väl se hur länge vi blir här, de beror väl på hur vädret blir och hur länge maten räcker :)


Uppdaterat 17 juli 2010:

                                
Snuttan fick sitta lite i sin babysitter i skuggan :)

Glömde bort att knäppa kort på och i nya husvagnen, ska försöka komma ihåg de nästa gång vi åker dit så jag kan lägga ut lite bilder här!

Helgen som varit..

I Vardagen ♥, I
Denna helg har varit rätt så lugn, inte hänt mycket alls. Skönt tycker jag! Vi har mest bara varit hemma både idag och igår. Var ner och handlade på fm igår och sen ner och tvättade bilen på kvällen. Efter vi tvättat bilen satt jag ensam hemma framför tvn å kollade på Rederiet med ett glas fanta och en skål ostbågar medans Hans-ove va nere hos grannen å drack några öl. Ikväll har vi haft Elfi & Jan här på besök, självklart rann de även idag ner någon öl för dom. De är ju semester så :)

Nu ligger jag i sängen och skriver blogg med mobilen medans Tuva somnar om. La henne tidigt ikväll eftersom vi ska upp imorgon bitti och åka till Karlstad å hämta husvagnen :) Hoppas de går bra att åka så långt med Tuva bara, hon älskar ju att åka bil så de borde inte va nå problem.

Nattinatt
nu ska vi sova..

9 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har Tuva sin farmor här som passar henne så jag får ligga ute och sola mig lite :) Men eftersom jag har sån känslig hud så måste jag in och vila mig ibland. Är så rädd att bränna mig. Tuva, farmor och Elsa är ute på en liten promenad nu så jag passar på att njuta av att det bara är tyst. Solen är varm som bara den men det blåser kallt!

Igår kväll när Hans-ove kom från jobbet åkte vi hem till Elfi och fick lite mat och så färgade hon mitt hår. Blev inte fullt nöjd med de blev 1000 gånger bättre än innan så ja får nöja mig med det :) Ikväll ska vi till Danne å Mia i Alfta så Hans-ove ska hjälpa han med bilen och så ska vi grilla :D Annars vet jag inga andra planer för helgen än så länge, Hans-ove går på semester idag och på måndag ska vi till Karlstad och hämta hem våran nya husvagn! Hoppas jag iaf, vi har bokat den och ser den så fin ut som de är sagt följer den med oss hem! Äntligen en större vagn! En Adria 562 UL -02 vart det. Får uppdatera mer när vi hämtat den :) Nu ska jag ut å lägga mig igen!
                                  
Föresten måste skriva de också, älsklingen hade med sig en bukett blommor hem igår när han kom från jobbet. Gullig du är, älskar dig ♥

7 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Idag skiner solen igen :) Nu ska vi bara äta frukost sen bär det av ner till Apelvägen till Linn och Lea för en promenad. Längesen man träffade dom nu så Lea borde blivit stor hon också! :)

Måste även svänga förbi Röste för att hämta strandtält och fylla på Rederiet förådet ;) hehe

Får se om jag hinner med en uppdatering ikväll, ha en skön dag i solen!


Uppdaterar med lite bilder från dagen. Lea och Tuva tillsammans i Leas babygym :)




                                    Bästa kompisar


                                    

Älsklingen somnade medans vi föräldrar åt skräpmat :) Tack för en trevlig dag!

Idag köpte jag hårfärg åt mitt hår, äntligen. Bestämde mig för att färga håret hemma eftersom jag känner att jag inte har råd att gå till frisör så jag hoppas de blir bra ändå! Jag har varken färgat eller klippt mitt hår sen i mars så de ser förjävligt ut kan ja lova!

Tuva somnade tidigt ikväll, la henne strax efter 21 och hon slocknade direkt :) Så nu ska jag koka lite vatten och ta mig en dusch. Godnatt!

6 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Inget planerat för idag så vi får väl se vad som händer, börjar bli less på att bara sitta hemma ensam.. Tur Hans-ove får semester nästa vecka! :)

Varför är de alltid bara skit på tv?? Tror jag får slänga i en film.. Kanske en Stieg Larsson?

5 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Sitter just nu och har lite långtråkigt och är trött. Tuva har sovit väldigt oroligt inatt och vaknat med jämna mellanrum och gnällt. Kanske är värmen som gör det för hon brukar aldrig krångla om nätterna annars. Och i morse vaknade hon tom 8:45! Hon som alltid sover till efter 10 annars. Vi gick upp och fick torr blöja och lite mat och nu har hon sovit i snart 2 timmar igen. Hon är nog trött efter natten och de är jag också känner jag..

Fick för mig att ta upp 2st guppy honor imorse också och la dom i en "yngelkasse" eftersom dom såg så svart ut på magen. Och mycke riktigt, när jag gick för att kika till dom nyss höll den ena av dom på att föda små bebisar :) Så då fick jag agera "barnmorska" och försöka fiska upp den andra honan och flytta över henne till en egen där hon så småning om får föda sina :) Tur vi människor slipper klämma ur oss lika många ungar som en fisk gör, haha!

Igår hade jag Tupperware party här hemma. Eftersom några lämnade återbud och inte kunde komma blev det bara jag mamma Elfi och Berit :p Tur både jag och mamma hade beställningar åt andra iaf så de blev lite sålt. Jag köpte en Iso Duo och får som värdinnegåva en festbox. Den som jag velat ha länge men aldrig gjort mig råd att köpa och nu får jag den :D Och Elfi köpte en Baby Trio och mamma barnbestick till Tuva :) Tack!
     
(bilderna är tagna från Tupperwares katalog Magasin Vår/Sommar 2010)

3 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Idag har det varit fruktansvärt varmt!! Och vi har idag varit ner på marknaden i Ockelbo, trodde ett tag att jag skulle dö i värmen! Kändes som huvudet skulle sprängas och fötterna ramla av från de att vi kom tills vi åkte därifrån. De enda vi kom hem med var bröd och Tuva som fick en pall av sin farmor. Och pappa Hans-ove fick sig några öl i skuggan i öltältet tillsammans med Jan :) Stackars Tuva låg i varma vagnen med bara en linne/body men hon va så duktig så, bara låg där snällt hela tiden trotts värmen. 

Direkt efter marknaden åkte jag, Tuva, Hans-Ove, Elfi, Jan, Henrik, Nattis och Robin in till Valbo. Jag va in på H&M och Lindex å köpte lite kläder åt snuttan sen åt vi mat där inne på någon restaurang som hade buffé, riktigt gott faktiskt! Sen bar de iväg hemåt.. Men när vi svängde av e-4an var vi tvungen att stanna i Tönnebro för att köpa glass också :)

Men nu sitter vi hemma hos oss och kikar på tv med huvudvärk och känner mig godissugen.. Å inge godis hemma :( Hoppas på lite svalare väder imorgon nu, de blir lite för varmt när de är över 30 grader ute.. Längtar till duschen nu innan jag får gå och sova!


Glömde skriva de att idag är det exakt 1 år sedan jag fick veta att jag var gravid! ♥ Och nu sitter jag här efter en om jag får säga de själv ganska enkel graviditet och förlossning med världens underbaraste dotter på 4 månader som jag älskar mer än något annat! ♥

Tuva 4 månader ♥

I Tuva ♥, I


Igår (den 2 juli) blev Tuva 4 månader!
Mamma & pappa älskar dig!

1 juli 2010

I Vardagen ♥, I
Ja då har redan den första av dom 3 sommarmånaderna varit! Och vart tog den vägen?? Får iaf hoppas att det blir mycket mer sol i juli! :)

Idag har de hänt ungefär lika mycket som igår här hemma, mest ingenting. Har tvättat en maskin tvätt och fick hänga de ute eftersom solen tittade fram tillslut :) Och eftersom banken har öppet till kl.17:30 ikväll ska vi ner och aktiverna våra nya kort som kom med posten idag när Hans-ove kommit hem och vi fått lite mat i magen.

Och äntligen har jag fått min bröstpump såld, på tradera. Skönt att bli av med den när den inte används. De va ju liksom redan försent när jag köpte den..

Sen har vi funderingar på Ockelbo marknaden i helgen, vi får se hur de blir med det. Det verkar då som att de ska bli fint väder då iaf :) Men som sagt vi får se hur de blir.. Känns som alla marknader är lika, samma saker säljs och de enda man kommer hem med är ätbart. haha..

Till middag ikväll blir det omelett och parisare :)